Daudzas slavenas tūninga firmas pārtaisa varminta Tikkas līdz augstu brendu līmenim. Jau pat ar viņu dzimtajiem stobriem tiek garantēts 0,5 MOA ar standarta sporta patronām. Arī čehu varmint laminated ir daudz piekritēju. Sūdzības ir tikai par laides koka kvalitāti un dažreiz par aptveres darbu. Vienīgi čežetas nav tik populāras uz tūnēšanu un ir mazāk iespēju pasūtīt kvalitatīvas detaļas - šasijas, trigerus viverplankas u.t.t. Man personīgi Tikkas aizslēgi liekas kompaktāki un mīkstāk strādājoši. Itsevišķi Tactical modeļiem.Aptveres ar nekad nepievils. Pašu stobru kvalitāte varētu būt līdzīga - abām kaltie, vienīgi protrusion izmēri ir katrai savi mazliet un līdz ar to lodes iesēdināšanas dziļums jāpiemeklē, vai gatavās patronas.
Krievu Guns.ru ir iespēja iegādāties no Krievijas pričendāļus CZ 550 (monobloku optikai,stobra bremzi,u.t.t.).Kvalitāte augstā līmenī. Tur ir tieši tēma par CZ 550 modeļiem.
Tikka.Nevaru gan salīdzināt,bet pašam ir T3 ar balto stobru.Resnais stobrs+šnelleris vajadzētu būt labi,vienīgi medībām sporta stobrs lieka greznība un svars.Ja gribi vēl greznāk,tad Sako,stobri gan tie paši.
Aprīkojums: Browning Zenith HC 30-06, Beretta Ultra Light(12) R8
Suņi: -
Medību trofejas: 4
24.07.2012. 17:36
Man pašam ir Tikka T3 ar melno stobru un plastmasā. Es nezinu kas ir ar aptveri CZ, bet Tikkai ir 5patronu aptver. Esmu pamierināts, tikai ja daudz jāstaigā, tad jūt... Bet ja man prasītu, kas jaņem, tad arī šodien ņemtu T3 bez domāšanas.
CZ 550 aizslēgs ir bišķi savādāks ( vecā mauzera) nekā Tikai. Apkarināts ar pamatīgu čauliņu izvilcēju un bez visādām atsperītēm.Darbojas nesalīdzināmi grūtāk nekā Tikai.Savukārt Tikas standarta laidne, jo sevišķi plastmasene, ir metama uzreiz. Jo pat uzliekot Tikas otiģinālos ,zemos kronšteinus, un 42 mm tēmekli ,vaigu uz kaidnes uzguldīt tā riktīgi nevar. Par 50 mm pat nerunājot.Medībās jau pietiek ,bet ja grib kapāt sākot ar 100m, tas besī laukā. CZ koceni vēl var bišķi pieremontēt.Atļaušos tā spriest ,jo man ir abas šīs plintes.Arī CZ muguriņa ir par zemu un rokturis pa resnu, bet to vēl var izlabot to koku nesabojājot.
Nu nezinu kungi,neesmu speciālists varmintā,bet pēc manas saprašanas 308 win.nav sevišķi piemērots varmintam savas stipri"kūkumainās"trajektorijas dēļ.Protams to var kompensēt ar labu"piegriežamo" optiku bet vienalga!Es domāju ka kalibri varētu būt 223rem.243 win.22-250 galu galā7x64breneke,nu ja nu galīgi tad 7mm.rem.mag un protams piekrītu ka vajag visus pribambasus kas samazina cilvēcisko faktoru un stobra vibrāciju.Varbūt ka Aleidzāna kungs bija domājis vnk.medību karabīni ar indeksu varmint(resno stobru)?Nu precīzāka būs noteikti,mazāk vibrē stobrs,ja vari nēsāt to drusku lielāko svaru,ņem droši.
Arī čehu varmint laminated ir daudz piekritēju. Sūdzības ir tikai par laides koka kvalitāti un dažreiz par aptveres darbu.
Vienīgi čežetas nav tik populāras uz tūnēšanu un ir mazāk iespēju pasūtīt kvalitatīvas detaļas - šasijas, trigerus viverplankas u.t.t.
Man personīgi Tikkas aizslēgi liekas kompaktāki un mīkstāk strādājoši. Itsevišķi Tactical modeļiem.Aptveres ar nekad nepievils. Pašu stobru kvalitāte varētu būt līdzīga - abām kaltie, vienīgi protrusion izmēri ir katrai savi mazliet un līdz ar to lodes iesēdināšanas dziļums jāpiemeklē, vai gatavās patronas.