Sveiki. vēlējos lai padalaties savās gudrībās par karabīņu iegādi un optimāli labu izvēli. pirmkārt jāsaka ka par karabīnēm man maza saprašana, jo visu laiku biju pilnīgs gludo fans. pienācis laiks ka gribas iet uz priekšu. tad nu jautājums. ko ieteiktu pirkt parastam Latvietim bez astronomiski lielas algas. ? kur varētu vispār patrennēties pašaut? un pats galvenais. uz ko būtu jāskatās iegādājoties savu pirmo karabīni ? (vēlams pa punktiem... kalibrs...firma.. utt. ) šodien izmeklējos pa mūsu forumu un šo to atradu bet tur kā jau vienmērt pēc prmajiem - max 10 komentiem sākās- nē šitā labāka nē tā.. nu cerams šeit bez tā iztiksim. izsakam lūdzu savu viedokli jo man tiešām interesē ko ieteiktu.
Pats tikko kā meklēju sev pirmo, nonācu pie šiem 2 variantiem, kas ir labi darba aparāti, par salīdzinoši mazām naudiņām Purnavu muižā - Weatherby Vanguard Carbine kalibrs 3006, plastmasas laide, atvāžamā aptvere, - cena 380 Ls Zommers - Savage 111 FCNS kalibrs 3006, plastmasas laide, izņemamā aptvere, regulējams sprūds, cena 550 Ls (septembrī uz akciju 470 Ls) Plastmasa laide, jo manuprāt ir praktiskāka man kā medniekam, kurš grib velties pa dubļiem, sniegiem un neiespringt par to vai tik kāda skrambiņa nebūs manai plintei. Personīgais viedoklis.
Vēl var pieminēt Howu.. (tirgo Purnavu muiža) Arī regulējams nospiediens. Pieejama dažādās versijās, un kalibros- koks, lamināts, plastmasa (gumijota) Cena no 406-600 Ls robežās- atkarībā no komplektācijas. Iesaku 30-06, vai 7rem mag kalibru. Optiku Gan nepērc kaut kādu NORKONIJU vai Jahti šmakti, vai kaut kādu ar nezināmu nosaukumu.
ko maks atļauj, to pērc! pats sāku ar IZ-18,jo neko glaunāku nevarēju atļauties un nenožēloju nevienu mirkli, krita pat ļoti labi! veikalā papēti lētā gala amerikāņus un izvēlies kura patīk, precizitāte visām vienlīdz laba.
Weatherby ,ir laba -pats sauju ar 30-06...Howa jau tas pats vien ir,vazerbijam(vanguard) ir howa stobrs... Purnavmuizaa ir abi-tur var arii izsaut...Hubertaa sanaak leetaak ,bet jaabrauc taalaak..
vēlējos lai padalaties savās gudrībās par karabīņu iegādi un optimāli labu izvēli.
pirmkārt jāsaka ka par karabīnēm man maza saprašana, jo visu laiku biju pilnīgs gludo fans. pienācis laiks ka gribas iet uz priekšu.
tad nu jautājums.
ko ieteiktu pirkt parastam Latvietim bez astronomiski lielas algas. ?
kur varētu vispār patrennēties pašaut?
un pats galvenais. uz ko būtu jāskatās iegādājoties savu pirmo karabīni ? (vēlams pa punktiem... kalibrs...firma.. utt. )
šodien izmeklējos pa mūsu forumu un šo to atradu bet tur kā jau vienmērt pēc prmajiem - max 10 komentiem sākās- nē šitā labāka nē tā.. nu cerams šeit bez tā iztiksim. izsakam lūdzu savu viedokli jo man tiešām interesē ko ieteiktu.
Purnavu muižā - Weatherby Vanguard Carbine kalibrs 3006, plastmasas laide, atvāžamā aptvere, - cena 380 Ls
Zommers - Savage 111 FCNS kalibrs 3006, plastmasas laide, izņemamā aptvere, regulējams sprūds, cena 550 Ls (septembrī uz akciju 470 Ls)
Plastmasa laide, jo manuprāt ir praktiskāka man kā medniekam, kurš grib velties pa dubļiem, sniegiem un neiespringt par to vai tik kāda skrambiņa nebūs manai plintei.
Personīgais viedoklis.
.
rihard. nu tiesi ta. ka man ar patik nesatraukties par to vai nosmulesies.
Purnavmuizaa ir abi-tur var arii izsaut...Hubertaa sanaak leetaak ,bet jaabrauc taalaak..