Sveiciens visapkārt! Būtu interesanti uzzināt, kādus nažus kungi lieto un kā tos asina. Pašam divi spāņu Nieto nazīši no 440. tērauda. Viens skinners, otrs saliecenis ar fiksatoru. Gribētos gan, lai asmeni tur ilgāk, toties var samērā ātri uzasināt. Trešais kaut kāds amerikāņu Buckmark ar zarnu āķi, pēc visa spriežot, šķībacaino komunistu darinājums. Īsti nav bijis laika izmēģināt. Vēl bija somu Marttiini, taču pazuda ātrāk, nekā pašam gribētos. Asināti tika sākumā uz rupjās, tad smalkās galodas, šķērsām asmenim ap 25-30 grādu leņķī. Intereses pēc zviedros mazu dimanta putekļu galodiņu iegādājos, ātri nodila, taču izmantojama joprojām. Pašlaik izmantoju Vācijā dabūtu firmas Gatco asināmo, pildspalvas lielumā, ar divām volframa karbīda plāksnītēm. Atkarībā no tērauda cietības ņem nost lielāku vai mazāku skaidiņu kā no virpas. Jāsaka, esmu apmierināts - nazi var ātri vien dabūt asu, pie tam pareizā leņķī.
Man bij Zlatoustas ražojums, nosaukumu neatceros.čoms no Krievijas atveda.It kā metāls labs, bišķi gan asināšanas lenķis nepareizs, bet tas nu vēl tā. Atriežot buka ribas no mugurkaula,pārlūza asmens. Izrādās, ka metālā bija pūslītis.Tagad lietoju "Buck Vanguard", apmierināts kā traktors, tā teikt- cits dirsiens, kad ar rokām zālē ieķeras.
Somjā pirktais PUKO(Somu nacionālais duncis) no nenosakāmas markas tērauda( rūsējošā). Met gaišu dirksteli.Tas norāda uz to ka galīgs pioņerstaļ jau nav.Ātri trinās, bet asumu varēja turēt ilgāk.Tiem tipa PUKO ,ko var nopirkt Rīgā,es ar savējo varu skaidu noņemt.Bet vislabākais ,pēc manām domām, ir Venger Victory nox .Arvienu asmeni. Dīrāšanai ir ideāls. Nav sevišķi dārgs. Labi asinās un ilgi kož. Savus nažus asinu uz divu rupjumu galodām.Esmu metālmāksliniex, skolā un pirmajos darba gados suni apēdu uz instrumentu asināšanu.Ir dažādas grāmatas par metālu tehnoloģijām un instrumentiem Vislabākās,ko esmu redzējis:Virpotāja rokasgrāmata un tehnika juvelirnova dela krievu val.Tur ir veselas nodaļas par asināšanu.Taču pēc pieredzes varu teikt, ka asināt var iemācīties asinot.Čutene agri vai vēlu atnāks.Un vis labākais ir tas ,ka šo prasmi aizmirst nevar. Rīgā labākie naži manuprāt ir ZOMMERĀ.(Arī cipars "vislabākais")
Marci Murniek. Markas un cipari??? Loti interese? Nopietni. Pats nekads metalapstrades specs neesmu, loti gribas zinat tada izglitota speca viedokli (nopietni! bez jokiem!)
Ilgvar ,to nevar izstāst!. Tas ir jājūt. Skaņa, vibrācija u.t.t. Naži ir tāpat kā tēmekļi. Vienam patīk māte otram meita. Bet sistēma jau nemainās. Griezējšķautnej ir jābūt platākā leņķī nekā griezēj virsma.Sarežģīti izklausās bet tik traki nav.Uzzīmēt ir vieglāk nekā izstāstīt. Ja pamattrinums ir pareizs, tad pietrīt vajadzētu mācēt pat omai.Ja ne, tad jāpārasina pamattrinums.(Tehnika juvelirnova delio.RUS)
Pašam divi spāņu Nieto nazīši no 440. tērauda. Viens skinners, otrs saliecenis ar fiksatoru. Gribētos gan, lai asmeni tur ilgāk, toties var samērā ātri uzasināt. Trešais kaut kāds amerikāņu Buckmark ar zarnu āķi, pēc visa spriežot, šķībacaino komunistu darinājums. Īsti nav bijis laika izmēģināt. Vēl bija somu Marttiini, taču pazuda ātrāk, nekā pašam gribētos.
Asināti tika sākumā uz rupjās, tad smalkās galodas, šķērsām asmenim ap 25-30 grādu leņķī. Intereses pēc zviedros mazu dimanta putekļu galodiņu iegādājos, ātri nodila, taču izmantojama joprojām. Pašlaik izmantoju Vācijā dabūtu firmas Gatco asināmo, pildspalvas lielumā, ar divām volframa karbīda plāksnītēm. Atkarībā no tērauda cietības ņem nost lielāku vai mazāku skaidiņu kā no virpas. Jāsaka, esmu apmierināts - nazi var ātri vien dabūt asu, pie tam pareizā leņķī.
Savus nažus asinu uz divu rupjumu galodām.Esmu metālmāksliniex, skolā un pirmajos darba gados suni apēdu uz instrumentu asināšanu.Ir dažādas grāmatas par metālu tehnoloģijām un instrumentiem Vislabākās,ko esmu redzējis:Virpotāja rokasgrāmata un tehnika juvelirnova dela krievu val.Tur ir veselas nodaļas par asināšanu.Taču pēc pieredzes varu teikt, ka asināt var iemācīties asinot.Čutene agri vai vēlu atnāks.Un vis labākais ir tas ,ka šo prasmi aizmirst nevar.
Rīgā labākie naži manuprāt ir ZOMMERĀ.(Arī cipars "vislabākais")
Ja pamattrinums ir pareizs, tad pietrīt vajadzētu mācēt pat omai.Ja ne, tad jāpārasina pamattrinums.(Tehnika juvelirnova delio.RUS)