Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
02.10.2012. 21:56
Sveiciens visapkārt. Iesakiet lūdzu kā vislabāk pagatavot, lai nesanākt sausa un cieta. Iepriekšējā reizē tāda arī sanāca. Cepu follijā, iekšā protams klasika - āboli.
Var darīt tā: http://www.receptes.lv/recepte... Vēl esmu pamanījis, ka sausumu un cietumu noņem krējums - vienalga skābais vai saldais. Es smērēju/leju iekšā un ārā (pirms tam ārpusi - ādu - viegli noziežu ar vasaras otrās puses medu - man dravai blakus vīgriezes un tas medus ir tāds interesants...bet gan jau der jebkāds). Galvenais - nedrīkst pārcept. Tad ir auzas. Tādēļ cepetis jāpārbauda ik pa laikam. Ja zoss dīrāta, noteikti vajag iespeķot. Ja plūkta, tad ar zoss pašas taukiem pietiek (ja vien viņa nav no Buhenvaldes) Bet būtu interesanti palasīt citu pieredzi.
Pirms likšanas cepeškrāsnī, apcep uz pannas no visām pusēm. Tad sulas netecēs tā ārā un būs sulīgāk. Kad ieliec cepeškrāsnī, tad regulāri aplaisti. Galvenais arī nepārcept. Vēl var uztaisīt iegriezumus krūtīs un ielikt tajos ābolus utt. (kaut ko gardu un sulīgu). Lai izdodas!
Sveiciens visapkārt. Iesakiet lūdzu kā vislabāk pagatavot, lai nesanākt sausa un cieta. Iepriekšējā reizē tāda arī sanāca. Cepu follijā, iekšā protams klasika - āboli.
nesen pamanīju ka grāmatnīcu plauktos ir parādījusies grāmata- "Nomedī,pagatavo, apēd"- man personīgi šis brīnums kas maksā nepilnus 2 ls laikam likās tiešām labs, jo tur iekšā pamatu pamati par katra medījuma pagatavošnau un uzsvērts tas kā izcelt medījuma patieso garšu !! ja ir interese, uzraksti privāti varu saskenēt un aizsūtīt !! Veiksmi tev un Labu apetīti !
Vissuperīgāk sanāk tajos "kosmiskajos"maisiņos,(vienbrīd reklamēja pa tārādi,šulīgi sanāk:):) ),saliec apakšā kartupēlīšus,piepildi zosi ar ko vislamāk gribi plus garšvielas un liec krāsnī.Vairāk par 180 grādiem gan nevajag citādi maisiņi paliek trausli!
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
03.10.2012. 14:49
Skaidrs, tātad secinājumi apmēram šādi: 1. Nomērcēt kefīrā kādu diennakti (no linkā dotās receptes). Tur gan rūgušpiens minēts, bet kur es tādu raušu... 2. Ierīvēt ar garšvielām - sāls, pipari, ķimenes, baziliks etc. 3. Piepildīt. Domāju, ka visādas izvirtības ar ciet šūšanām, iegriezumiem kāju iebāšanām utt. nafig nevajag. Kā sapratu, tad speķot arī nevajag; 4. Bāžam maisā, kopā ar kartupeļiem, liekam uz pannas un cepeškrāsnī 180 C un cepam gatavu. Orientējošais cepšanas ilgums? Kādas 2h pietiks? Te gan jautājums, kā to gatavību noteikt??? Visur minēta aplaistīšana cepšanas laikā, kas šajā variantā arī nav realizējama...
Iesakiet lūdzu kā vislabāk pagatavot, lai nesanākt sausa un cieta. Iepriekšējā reizē tāda arī sanāca. Cepu follijā, iekšā protams klasika - āboli.
Vēl esmu pamanījis, ka sausumu un cietumu noņem krējums - vienalga skābais vai saldais. Es smērēju/leju iekšā un ārā (pirms tam ārpusi - ādu - viegli noziežu ar vasaras otrās puses medu - man dravai blakus vīgriezes un tas medus ir tāds interesants...bet gan jau der jebkāds).
Galvenais - nedrīkst pārcept. Tad ir auzas. Tādēļ cepetis jāpārbauda ik pa laikam. Ja zoss dīrāta, noteikti vajag iespeķot. Ja plūkta, tad ar zoss pašas taukiem pietiek (ja vien viņa nav no Buhenvaldes)
Bet būtu interesanti palasīt citu pieredzi.
Lai izdodas!
Iesakiet lūdzu kā vislabāk pagatavot, lai nesanākt sausa un cieta. Iepriekšējā reizē tāda arī sanāca. Cepu follijā, iekšā protams klasika - āboli.
nesen pamanīju ka grāmatnīcu plauktos ir parādījusies grāmata- "Nomedī,pagatavo, apēd"- man personīgi šis brīnums kas maksā nepilnus 2 ls laikam likās tiešām labs, jo tur iekšā pamatu pamati par katra medījuma pagatavošnau un uzsvērts tas kā izcelt medījuma patieso garšu !!
ja ir interese, uzraksti privāti varu saskenēt un aizsūtīt !!
Veiksmi tev un Labu apetīti !
1. Nomērcēt kefīrā kādu diennakti (no linkā dotās receptes). Tur gan rūgušpiens minēts, bet kur es tādu raušu...
2. Ierīvēt ar garšvielām - sāls, pipari, ķimenes, baziliks etc.
3. Piepildīt. Domāju, ka visādas izvirtības ar ciet šūšanām, iegriezumiem kāju iebāšanām utt. nafig nevajag. Kā sapratu, tad speķot arī nevajag;
4. Bāžam maisā, kopā ar kartupeļiem, liekam uz pannas un cepeškrāsnī 180 C un cepam gatavu. Orientējošais cepšanas ilgums? Kādas 2h pietiks? Te gan jautājums, kā to gatavību noteikt??? Visur minēta aplaistīšana cepšanas laikā, kas šajā variantā arī nav realizējama...