Šodien vārdadienu svin Aļģirds, Orests, Oļģerts, Alģis, rītdien - Agne, Agnese, Agnija
toptitle
banner

Forums

Tēmas nosaukums - Zoss cepetis (meža)


Ivo Grinbergs
Ivo Grinbergs
Pēdējo reizi manīts 2020-12-02 16:26
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgava, Rīga
Medību stāžs: kopš 1988
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
02.10.2012. 21:56
Sveiciens visapkārt.
Iesakiet lūdzu kā vislabāk pagatavot, lai nesanākt sausa un cieta. Iepriekšējā reizē tāda arī sanāca. Cepu follijā, iekšā protams klasika - āboli.
Arnis Puksts
Biedriba Medniekiem.lv
Arnis Puksts
Pēdējo reizi manīts 2020-11-30 17:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
02.10.2012. 22:24
Var darīt tā: http://www.receptes.lv/recepte...
Vēl esmu pamanījis, ka sausumu un cietumu noņem krējums - vienalga skābais vai saldais. Es smērēju/leju iekšā un ārā (pirms tam ārpusi - ādu - viegli noziežu ar vasaras otrās puses medu - man dravai blakus vīgriezes un tas medus ir tāds interesants...bet gan jau der jebkāds).
Galvenais - nedrīkst pārcept. Tad ir auzas. Tādēļ cepetis jāpārbauda ik pa laikam. Ja zoss dīrāta, noteikti vajag iespeķot. Ja plūkta, tad ar zoss pašas taukiem pietiek (ja vien viņa nav no Buhenvaldes)
Bet būtu interesanti palasīt citu pieredzi.
Aigars Eglītis
Aigars Eglītis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-28 13:10
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Saldus
Medību stāžs: 8 gadi
02.10.2012. 22:58
Pirms likšanas cepeškrāsnī, apcep uz pannas no visām pusēm. Tad sulas netecēs tā ārā un būs sulīgāk. Kad ieliec cepeškrāsnī, tad regulāri aplaisti. Galvenais arī nepārcept. Vēl var uztaisīt iegriezumus krūtīs un ielikt tajos ābolus utt. (kaut ko gardu un sulīgu).
Lai izdodas!
Žanna Zariņa
Žanna Zariņa
Pēdējo reizi manīts 2020-11-09 15:04
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
02.10.2012. 23:44
es pēdējā laikā vairs folijā neko necepu- tikai cepammaisiņos, iznāk ļoti sulīgi un garšīgi.
Andris Zariņš
Biedriba Medniekiem.lv
Andris Zariņš
Pēdējo reizi manīts 2021-01-19 10:10
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
03.10.2012. 03:18
Pievienošu divus Video. Abi vācu valodā, bet nu vizuālā onformācija gana laba lai varētu atkārtot pats![youtube::b3YWQ7DYL60]
Andris Zariņš
Biedriba Medniekiem.lv
Andris Zariņš
Pēdējo reizi manīts 2021-01-19 10:10
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
03.10.2012. 03:21
Otrā daļa. Tajā ir dažas interesantas lietas, kā piemēram kaulu izņemšana no cepeša un viņa tālāka gatavošana.[youtube::21xBYcdmFUo&feature=relmfu]
Mārcis Holenders
Mārcis Holenders
Pēdējo reizi manīts 2020-03-23 20:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Līvbērze
Medību stāžs: pa dzinēju no 1999 mednieks no 2010
Aprīkojums: IŽ-26
Suņi: Latvijas Dzinējsuns
Medību trofejas: 6
03.10.2012. 04:32
Sveiciens visapkārt.
Iesakiet lūdzu kā vislabāk pagatavot, lai nesanākt sausa un cieta. Iepriekšējā reizē tāda arī sanāca. Cepu follijā, iekšā protams klasika - āboli.

nesen pamanīju ka grāmatnīcu plauktos ir parādījusies grāmata- "Nomedī,pagatavo, apēd"- man personīgi šis brīnums kas maksā nepilnus 2 ls laikam likās tiešām labs, jo tur iekšā pamatu pamati par katra medījuma pagatavošnau un uzsvērts tas kā izcelt medījuma patieso garšu !!
ja ir interese, uzraksti privāti varu saskenēt un aizsūtīt !!
Veiksmi tev un Labu apetīti !
Ivars Linde
Ivars Linde
Pēdējo reizi manīts 2019-08-01 21:14
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Bauska
Medību stāžs: ilgs
03.10.2012. 07:00
Mees piiles pirms cepsanas apvaaram tad pildaam ar aaboliem,kiplokiem u.c Domaaju ka ar zosi var apieties taapat-buus miikstaaka...
Dzintars Graudužis
Biedriba Medniekiem.lv
Dzintars Graudužis
Pēdējo reizi manīts 2021-01-20 09:26
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
03.10.2012. 10:55
Vissuperīgāk sanāk tajos "kosmiskajos"maisiņos,(vienbrīd reklamēja pa tārādi,šulīgi sanāk:):) ),saliec apakšā kartupēlīšus,piepildi zosi ar ko vislamāk gribi plus garšvielas un liec krāsnī.Vairāk par 180 grādiem gan nevajag citādi maisiņi paliek trausli!
Ivo Grinbergs
Ivo Grinbergs
Pēdējo reizi manīts 2020-12-02 16:26
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgava, Rīga
Medību stāžs: kopš 1988
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
03.10.2012. 14:49
Skaidrs, tātad secinājumi apmēram šādi:
1. Nomērcēt kefīrā kādu diennakti (no linkā dotās receptes). Tur gan rūgušpiens minēts, bet kur es tādu raušu...
2. Ierīvēt ar garšvielām - sāls, pipari, ķimenes, baziliks etc.
3. Piepildīt. Domāju, ka visādas izvirtības ar ciet šūšanām, iegriezumiem kāju iebāšanām utt. nafig nevajag. Kā sapratu, tad speķot arī nevajag;
4. Bāžam maisā, kopā ar kartupeļiem, liekam uz pannas un cepeškrāsnī 180 C un cepam gatavu. Orientējošais cepšanas ilgums? Kādas 2h pietiks? Te gan jautājums, kā to gatavību noteikt??? Visur minēta aplaistīšana cepšanas laikā, kas šajā variantā arī nav realizējama...