Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
02.11.2012. 11:13
Pie manis vērsās pazīstams mednieks ar lūgumu izteikt savu viedokli, par to, kā strīdīgā situācijā noteikt medījuma "autoru". Pievienoju shēmu ar notikuma aprakstu! Kādas Jūsu domas?
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
02.11.2012. 11:20
Viena informācija, kas neparādas ir munīcijas tips ar kādu tapis šauts. Teorētiski ja viens šāvis ar svina breneku, bet otrs ar tērauda lodi cauršauts briedis runā par labu tērauda munīciju izmantojušajam. Kā arī brūces izvietojums un tas vai ir skarti kauli, vai nē... Es vismaz arī šo aspektu ņemtu vērā.
Te prasās pēc detaližētākas apraksta. 1) Kura vieta trāpījums? 2) Vai šauts pa stāvošu vai skrejošu briedi? Pat ar labu trāpijumu briedis var noskrietvairak vairāk par piecdesmit metriem.
Ne jau vienmēr pēc šāviena uz reiz parādās asinis.Pēc otra šāviena no ttrokšņa (šoka) muskuļi sasprindzinas un parādās asinis.Katra ziņā variantu daudz.
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
02.11.2012. 12:18
Pēc trāpījuma leņķa rumpī nav mēģināts? Ja skice ir precīza, tad leņķi ir atšķirīgi. Šādā gadījumā ieteiktu taisīt loteriju - mest kapeiku, vilkt špicku, vktml. :)
Ja sāk loģiski domāt tad no kurienes parādījās tās spalvas, respektīvi vajadzēja būt uz ādas vai nu caurumam vai nu norautam gabalam ,savādāk tā ka pirmais šaujot trāpa briedim, izejošā lodei izrauj spalvas un tālak briedis seko pie otra šāvēja. Pie viņa parādās asinis. Bet paši taču ziniet ka dzīvnieki ir sagatavojušies ziemošanai, rezpektīvi ir kaut kādi tauku uzkrājumi un kamēr tās asinis parādās uz zāles vai sniega jāpaiet laikam, pat ruksim pēc šāviena var vispār nebūt asins pēdu bet pēc 100m guļ grāvi. Un 50m tas nav liels attālumsattālums. Vēl var skatīties arī lodes trāpījuma ļenki kā tas ir iegājis organismā, no kāda rakursa katrs ir šāvis un izanalizējot ļeņus tad var jau apmēram pateikt kā trāpījums ir. Bet šobrīd pēc esošās info man liek domāt ka briedi nomedīja X mednieks.
Es teiktu, ka autors ir otrais (Y). Jo spalvas un prapis nav rādītājs - pēc 1.mednieka (X) šāviena. Asins parādās pēc 2.mednieka (Y) šāviena. Tātad nāvīgais šāviens ir tas, kas izraisīja asini(Y), nevis noskuva spalvas(X). Pēc loģikas, autors ir Y. Un, ja tās ir dzinējmedības, gala lēmumu pieņem medību vadītājs.
Dižmedījums pieder šāvējam , kurš pirmais nāvīgi ievainojis dzīvnieku . Ja medijuma piederību nav iespējams izšķirt , šāvējus uzaicina uz lozi , ja tie atsakās - izlozē starp medniekiem , kuri šajās medībās palikuši bez medijuma .
Slēpts
02.11.2012. 12:44
Dainim + tikai izlozē nevis starp medniekiem , bet dzinējiem- būs vēl godīgāk:) Es teiktu, ka autors ir nezināms- lai gan jāskatās kur trāpīts- jo briedis var noskriet daudz, kamēr nokrīt..
Kādas Jūsu domas?
1) Kura vieta trāpījums?
2) Vai šauts pa stāvošu vai skrejošu briedi?
Pat ar labu trāpijumu briedis var noskrietvairak vairāk par piecdesmit metriem.
Vēl var skatīties arī lodes trāpījuma ļenki kā tas ir iegājis organismā, no kāda rakursa katrs ir šāvis un izanalizējot ļeņus tad var jau apmēram pateikt kā trāpījums ir. Bet šobrīd pēc esošās info man liek domāt ka briedi nomedīja X mednieks.
Pēc loģikas, autors ir Y. Un, ja tās ir dzinējmedības, gala lēmumu pieņem medību vadītājs.
Ja medijuma piederību nav iespējams izšķirt , šāvējus uzaicina uz lozi , ja tie atsakās - izlozē starp medniekiem , kuri šajās medībās palikuši bez medijuma .
tikai izlozē nevis starp medniekiem , bet dzinējiem- būs vēl godīgāk:)
Es teiktu, ka autors ir nezināms- lai gan jāskatās kur trāpīts- jo briedis var noskriet daudz, kamēr nokrīt..