Suņi: Bavārijas asinspēdu dzinējs suns - III.pak. pa m/c
22.11.2012. 15:30
Dzirdētie apgalvojumi: Suns medībās jālaiž jau pirms plānotās sterilizācijas/kastrācijas, lai suns iemācās strādāt. Ja gadījumā sterilizāciju/kastrāciju veiks pirms suņa došanās medībās, tad tas pēc veiktās operācijas mežā vairs nestrādās! Suns zaudēšot darba spējas?! Suns medībās labāk strādā nekā kuce... Ļoti vēlos saņemt mednieku viedokli par augstāk minētajiem apgalvojumiem...
Pie mums kolektīvā tieši otrādi ka kuces labāk strādā nekā suņi. Mazāk kaut kur aizklīst, aizskrien līdz mednieku līnijai un retos gadījumos tikai močī pāri. Suņiem lielāka tendence aizskriet pāri līnijai pat nešautam dzīvniem. ar kucēm vieglāk strādāt, dresēt, paklausīgāki saimniekiem, nav agresīvi salīdzinot ar suņiem, ja ir svētki paturēji mājās to laiku un miers mājās. Suņiem ja nedot Dievs kaut kur būs kucei svētki āmen agri vai vēlu būs tur. Pats esmu izaudzinājis protams tikai vācu sugas suņus gan kuces gan suņus, un ar kucēm daudz vieglāk strādāt. No medību viedokļa rakstu oriontējoši jo medību suņu kolektīvā ir diezgan padaudz un uzreiz redzams kas labāk strādā kas vispaŗ ne vella nevēlas strādāt. No 3 suņiem tikai viens izrāda vēlmi kaut cik labi strādāt, otrs suns mazāk strādā, bet trešais vispaŗ ļoto agresīvs un metās uz suņiem, cilvēkiem, un medībās nekādas lielās jēgas nav, nedaudz iesāka bukus dzenāt, bet pie reizes arī plēst aizmugurējās siskas. Uz lielajiem zvēriem vispār atsakās strādāt. Un ja vēl trāpās vēl viens suns kautiņi garantēti. A aizmirsu viens bija neliela auguma suns, ļoti strādīgs uz ješķām un rukšiem, šim te cepuri nost, tiešām godams strādāja. Bet kuces tomēr no mana viedokļa labāk strādā. Protams tas ir kā kurā kolektīvā !!! Es viennozīmīgi ņemšu medību suni tikai kuci .
22.11.2012. 15:51
Paldies, Edgar, par atbildi. Par minētajiem apgalvojumiem mans viedoklis ir šāds: darba spējas ir iedzimtas, kuras suņa īpašnieks var arvien vairāk un vairāk attīstīt un tam nav nekāda sakara ar sterilizāciju/kastrāciju. Šī veiktā procedūra neietekmē suņa vēlmi strādāt mežā!
22.11.2012. 16:24
Nereti pēc šādas procedūras vielmaiņa var tikt izmainīta, taču tieši tāpēc suņa īpašniekam ir jāizvēlas attiecīga pārtika, bez lieka proteīna daudzuma. Un Tu, Mārtiņ, pareizi uzsvēri "aptaukoties un izlaisties slinkumā" var tieši nepareizi izvēlētas pārtikas dēļ, no tā suņa darba spējas nezūd. Resnais puncis sunim liegs būt aktīvam medniekam... un mednieks nonāks pie secinājuma - ak, suns palicis slinks pēc šīs sterilizācijas/kastrācijas (savas kļūdas jau suņa īpašnieks nekad nevēlēsies atzīt). Vai jūsu medību kolektīvā ir piedalījušies sterilizēti/kastrēti suņi?
Slēpts
22.11.2012. 17:42
man pašam drāthara kuce ir sterilizēta, nu nav nekādu aptaukošanos, paiku dodu kurā ir 30% proteīns un 20% tauki, ja dod pēc normām uz iepakojuma, tad viss ok, ja liekas, ka sāni paliek pārāk taisni dodu mazāk, protams ja ieber tik cik suns vēlas apēst, tad nedēļas laikā ir sāni taisni ;) un sunim ir slodzei jābūt arī pa nedēļas vidu nevis tikai reizi nedēļa uz dzinējmedībām. Uzskatu, ja nav plānots audzēt vaislenieku, tad viennozīmīgi sterilizācija/kastrācija, lai nesanāk kārtējie 200m apšaujamie ;)
Medību stāžs: no 2007.g. dzinējs/ 2012.g. mednieks
Aprīkojums: Iž-58
Medību trofejas: 2
22.11.2012. 19:07
Kurš medībās labāks – suns vai kuce? Man jau liekas, ka dzimumam nav nozīmes, galvenais, ka suns pilda savu darbu. Par pārējo neteikšu savu viedokli, neesmu eksperts :)
Esmu dzirdējis interesantu apgalvojumu par šo jautājumu- suns ir vairāk orientēts uz apkārtējo vidi, bet kuce uz saimnieku. Cik nācies novērot kuces ir azartiskākas un paklausīgākas mednieces:) Pieredzējuši mednieki un suņu īpašnieki visbiežāk iesaka ņemt kuci, ja nav iebildumu pret papildus atbildību, lai gan ir redzēti arī ļoti labi un paklausīgi puikas:)
Suns medībās jālaiž jau pirms plānotās sterilizācijas/kastrācijas, lai suns iemācās strādāt.
Ja gadījumā sterilizāciju/kastrāciju veiks pirms suņa došanās medībās, tad tas pēc veiktās operācijas mežā vairs nestrādās! Suns zaudēšot darba spējas?!
Suns medībās labāk strādā nekā kuce...
Ļoti vēlos saņemt mednieku viedokli par augstāk minētajiem apgalvojumiem...
ar kucēm vieglāk strādāt, dresēt, paklausīgāki saimniekiem, nav agresīvi salīdzinot ar suņiem, ja ir svētki paturēji mājās to laiku un miers mājās. Suņiem ja nedot Dievs kaut kur būs kucei svētki āmen agri vai vēlu būs tur.
Pats esmu izaudzinājis protams tikai vācu sugas suņus gan kuces gan suņus, un ar kucēm daudz vieglāk strādāt. No medību viedokļa rakstu oriontējoši jo medību suņu kolektīvā ir diezgan padaudz un uzreiz redzams kas labāk strādā kas vispaŗ ne vella nevēlas strādāt. No 3 suņiem tikai viens izrāda vēlmi kaut cik labi strādāt, otrs suns mazāk strādā, bet trešais vispaŗ ļoto agresīvs un metās uz suņiem, cilvēkiem, un medībās nekādas lielās jēgas nav, nedaudz iesāka bukus dzenāt, bet pie reizes arī plēst aizmugurējās siskas. Uz lielajiem zvēriem vispār atsakās strādāt. Un ja vēl trāpās vēl viens suns kautiņi garantēti. A aizmirsu viens bija neliela auguma suns, ļoti strādīgs uz ješķām un rukšiem, šim te cepuri nost, tiešām godams strādāja. Bet kuces tomēr no mana viedokļa labāk strādā. Protams tas ir kā kurā kolektīvā !!!
Es viennozīmīgi ņemšu medību suni tikai kuci .
Par minētajiem apgalvojumiem mans viedoklis ir šāds: darba spējas ir iedzimtas, kuras suņa īpašnieks var arvien vairāk un vairāk attīstīt un tam nav nekāda sakara ar sterilizāciju/kastrāciju. Šī veiktā procedūra neietekmē suņa vēlmi strādāt mežā!
Resnais puncis sunim liegs būt aktīvam medniekam... un mednieks nonāks pie secinājuma - ak, suns palicis slinks pēc šīs sterilizācijas/kastrācijas (savas kļūdas jau suņa īpašnieks nekad nevēlēsies atzīt).
Vai jūsu medību kolektīvā ir piedalījušies sterilizēti/kastrēti suņi?
un sunim ir slodzei jābūt arī pa nedēļas vidu nevis tikai reizi nedēļa uz dzinējmedībām.
Uzskatu, ja nav plānots audzēt vaislenieku, tad viennozīmīgi sterilizācija/kastrācija, lai nesanāk kārtējie 200m apšaujamie ;)
suns vai kuce?
Man jau liekas, ka dzimumam nav nozīmes, galvenais, ka suns pilda savu darbu. Par pārējo neteikšu savu viedokli, neesmu eksperts :)
Cik nācies novērot kuces ir azartiskākas un paklausīgākas mednieces:)
Pieredzējuši mednieki un suņu īpašnieki visbiežāk iesaka ņemt kuci, ja nav iebildumu pret papildus atbildību, lai gan ir redzēti arī ļoti labi un paklausīgi puikas:)