Aprīkojums: Zābaki + 12k uguns koks nu ir arī lielo puiku manta.
27.11.2012. 18:35
No cik gadiem ņemat līdz savus mazos medniekus ? Manējam ir 2.5 gadiņi un ku cītīgi prasās līdz. Pagaidām neko vairāk ka lamatu pārbaudi uz bebriem nav redzējis. Ka jums ar šo jautājumu?
Aprīkojums: Tikka T3 Hunter 308 win., FinnClassic 12/76
Suņi: Inkija, Bavārijas asinspēdu dzinējsuns
Medību trofejas: 11
27.11.2012. 19:31
Domāju tikai tad , kad bērns izprot vārdu drošibas tehnika , kad spēj uzklausīt un izpildīt medību vadītāja norādījumus, kad jaunais cilvēks saprot pašu galveno - medību būtību .Kad medības ar viņa acīm un viņa galvā vairs nav vienkārši nogalināšana.Ieteiktu nesteigties un 2,5 gadiņi nav vecums , kad bērnam jāredz tas , ko mednieks redz medībās.Saudzē Jāni puiku un viņš kļus par kārtīgu mednieku.
Man personīgi liekas, kad tas ir atkarīgs no vides kur audzis un kā tā sapratne nākusi... Ja viņš pieder pie bērnu grupas, kas uzskata, kad baltais piens nāk no baltajām govīm un šokolādes piens no brūnajām, vai arī kad gaļa rodas no RIMI plaukta, tad ir tā smagāk... Bet ja ir nācis no vides kas tuvāka "naturālai saimniecībai" un ir piedzīvotas kādas cūku bērēs, vai ir izpratne par dabas aprites likumiem ka putniņš ēd kukainīti, bet putniņu ēd lapsa u.t.t. :) tad jau to var darīt agrāk...
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
27.11.2012. 20:15
es šogad draudzenes brāli ņēmu medībās viņam 7 gadi gāja un dzina kā visi pārējie tikai 3 mastā sāka atpalikt, bet patīk un grib vēl iet, tāka tas atkarīgs no paša gājēja
piekrītu A.Apinim. es jau bērnudārzā iedams zināju kā cūkām nagi nāk nost kad viņas svilina utt. man pat tas process likās aizraujošs.. kā nu katrs savu bērnu audzinājis. man liekas ka ap kādiem 6 aptuveni varētu ņemt līdzi ..
Aprīkojums: Zābaki + 12k uguns koks nu ir arī lielo puiku manta.
27.11.2012. 20:21
Neesu jau maniaks kas taisās bērnam radīt visu procesu. Bet paņemt līdz uz mežu lai lēnām saprot ko tētis dara. Maziņš jau viņš man vēl. Tāpēc jautāju kā citiem ar šo iet. Kad jūsu tēvi sāka ņemt līdz.
Slēpts
27.11.2012. 20:21
Es teiktu tā- katrs gadījums ir stipri individuāls, situācija ir jājūt, jo ir daudz redzēti gadījumi, kad paņem mazo līdz un tā ir pirmā un vienīgā reize... Ļoti svarīgi nepārforsēt
Ja viņš pieder pie bērnu grupas, kas uzskata, kad baltais piens nāk no baltajām govīm un šokolādes piens no brūnajām, vai arī kad gaļa rodas no RIMI plaukta, tad ir tā smagāk...
Bet ja ir nācis no vides kas tuvāka "naturālai saimniecībai" un ir piedzīvotas kādas cūku bērēs, vai ir izpratne par dabas aprites likumiem ka putniņš ēd kukainīti, bet putniņu ēd lapsa u.t.t. :) tad jau to var darīt agrāk...
es jau bērnudārzā iedams zināju kā cūkām nagi nāk nost kad viņas svilina utt. man pat tas process likās aizraujošs.. kā nu katrs savu bērnu audzinājis.
man liekas ka ap kādiem 6 aptuveni varētu ņemt līdzi ..