Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
15.12.2012. 15:28
Aizvakar mūsu kolektīva biedra suns mežā pazuda ar visu GPS, un pazuda tieši turpat kur mans suns, domājam varbūt vilki lasa suņus, GPS ar var sakost un signāls pazudīs :(
Aizvakar mūsu kolektīva biedra suns mežā pazuda ar visu GPS
.Tieši šī iemesla pēc es viņu nepērku. Manam arī sanāk aizrauties, bet stundas laikā parasti atrodas.Svešā teritorijā gan jau vajadzētu, bet laukos jau viņš +- apkārtni pazīst.
Tak varēja aiziet līdz vietai kur signāls pazuda,sniegs ir pēc pēdām redz kas noticis!Manas domas ,kāds tur jūsu pusē nodarbojas ar suņu zagšanu selekcijas nolūkos,Tu tak arī Jāni selekcionē suņus,vismaz pēc forumā rakstītā tā var saprast.Labi,vienreiz vilki sakoda siksnu,īstenībā tā siksna nav tik vārīga,manējais reizes 10 ir tā pamatīgi izvillojies,uz siksnas raidītāja ir zobu nospiedumi un nekas vairāk,arī zem ūdens siksna dod signālu.Tapēc visdrīzāk roku pielicis cilvēks un negribas ticēt ka Tu kā meža pazinējs nemācētu pēdas atšifrēt.Atvaino,bet kā pa "feņe"saucas cilvēks kurš runā nepatiesību?!:(
Nesaprotu tos saimniekus, kuri neliek savam sunim mežā gps jostu... Jūs savu suni uzskatat par darba rīku??? Es savu sunīti uzskatu par savu draugu, ģimenes locekli un partneri, kuram uzticos visvairāk, un nekad nelaižu bez gps.. Protams ka tas pats gps ir tehnika, kura var aiziet pa pieskari, bet tad jau kamdēļ majās mums ir dators??? Tak arī var kādu dienu neieslēgties, nenostrādāt, nosvilt?? Tas ir bezadbildīgi...
Ja nav nekādu problēmu, tad, protams, pirkums no ASV ir lētāks. Problēmas rodas, ja gadās brāķis... Var jau teikt, ka ir garantija, bet ņemot vērā savu bēdīgo pieredzi ar precēm, kas nav pirktas ES, tad viennozīmīgi varu teikt, ka kļūmes gadījumā, medību sezona ir sačakarēta. Nevar vienkārši aizsūtīt uz remontu - ir jābrauc uz muitu, jāraksta izvešanas deklarāciju, kur jānorāda, ka prece tiek izvesta uz remontu(uz laiku). Tāda pati procedūra ievešanai. Ja tas netiek darīts, tad neizbēgami ir atkārtoti jāmaksā muita un PVN. Un vēl - ASV pirktie Astro darbojas citās frekvencēs. Resp. "amerikānis" neatpazīs eiropas variantu.
Par frekvencēm taisnība,bet var atsevišķi pasūtīt kaklasiksnu,kas iespējams stāv arī man priekšā(pagaidām aizdomas ka izbeidzies barošanas bloks siksnai(līdz 50$),nogāja 4 gadi,reāli litija baterijas darba mūžs.DC30 dārgāko redzēju 190$,ar visu muitu būs drusku lētāk kā pie mums,DC40 155 Ls.Jāgaida kamēr beidzas ziemassvētku trakums,kaut ko sūtīt šajā laikā ir neprāts,US mail,s karas augšā!
Man arī akumulators palika pašvaks pēc 4 gadiem. Akumulatorus pasūtīju no http://www.ebay.com/itm/380475... Cena apm. 25USD. DC-30 vairs nekur nevar dabūt, jo tādas vairs neražo. Veikalos vēl reklamē, ka var nopirkt DC-30, bet, kad sazinos ar veikaliem, visi atsaka. DC-30 ir ar spēcīgāku raidītāju. DC-40 vienīgā priekšrocība ir akumulatora kalpošanas laiks. Var izvilkt pat 24 stundas. Un, protams, spilgtā kakla siksna ... :)))
Ja nav nekādu problēmu, tad, protams, pirkums no ASV ir lētāks. Problēmas rodas, ja gadās brāķis... Var jau teikt, ka ir garantija, bet ņemot vērā savu bēdīgo pieredzi ar precēm, kas nav pirktas ES, tad viennozīmīgi varu teikt, ka kļūmes gadījumā, medību sezona ir sačakarēta. Nevar vienkārši aizsūtīt uz remontu - ir jābrauc uz muitu, jāraksta izvešanas deklarāciju, kur jānorāda, ka prece tiek izvesta uz remontu(uz laiku). Tāda pati procedūra ievešanai. Ja tas netiek darīts, tad neizbēgami ir atkārtoti jāmaksā muita un PVN.
Un vēl - ASV pirktie Astro darbojas citās frekvencēs. Resp. "amerikānis" neatpazīs eiropas variantu.
DC-30 vairs nekur nevar dabūt, jo tādas vairs neražo. Veikalos vēl reklamē, ka var nopirkt DC-30, bet, kad sazinos ar veikaliem, visi atsaka. DC-30 ir ar spēcīgāku raidītāju. DC-40 vienīgā priekšrocība ir akumulatora kalpošanas laiks. Var izvilkt pat 24 stundas. Un, protams, spilgtā kakla siksna ... :)))