Vakar no rīta atradu mirušu istabas trusi.. Nebija vecs, slims ari itkā nē. Pec paskata viss bija kārtībā. Momentā krāsnī sadedzināju. Vai varētu būt trakumsērga?
Irija man trusis nomira divu dienu laika. Palika stivs un otra rita aizgaja :D Pec tam lasiju ka viniem biezi konstate vidusauss iekausumu kas it ka baigi nav uzvediba pamanams un tad peksni kirdik. Vieglas smiltis garausim...
Cik es zinu par tiem mājas trušiem viņi jau ir tādi vārgi. Pašam personīgi trusis izlīda no būrīša un sagrieza sprandu, aizvedām pie veterināra un tas apgalvoja, ka tas ir ierasts mājas trušiem, ka dabū visādas traumas, pēc kurām vai uzreiz nomirst vai pēc laika, manējais atmocījās 3 dienas, jo ārsts teica, ka iespējams atlabs, bet nē, galva griezās uz riņķi un izlēmām garausi iemidzināt. Tad es vienam paziņam, kuram bija vairākkārtīgi tie mājas truši, kā tad viņiem ir ar to veselību, viņš teica ka viņam bija 3 tie truši un visi ilgi nedzīvoja, un katrs tur nomira no citas kaites, tā kā neuztraucies ne par kādu trakumsērgu, tā ir ar tiem mājas trušiem, viņi ir tādi vārgi, kā jau daudzi pieradinātie vai dekoratīvie dzīvnieciņi.
Kā kautko tādu vispār var izdomāt (Takumsērga), laikam viņš ar traku lapsu saķērās, vai arī tā ir tev vienīgā zināmā slimība..., ganjau kautko neto pats ēst iedevi un viss....... Kautgan tas viss ir saistīts ar cūku mēri, putnu gripu un vēl stress par tuvojošos pasaules galu........
Nekas īpašs netika novērots, tāds pats kā parasti... Citiem mājdzīvniekiem nekas nav novērots!
Pec tam lasiju ka viniem biezi konstate vidusauss iekausumu kas it ka baigi nav uzvediba pamanams un tad peksni kirdik.
Vieglas smiltis garausim...
Nebij gan... :(
Tad es vienam paziņam, kuram bija vairākkārtīgi tie mājas truši, kā tad viņiem ir ar to veselību, viņš teica ka viņam bija 3 tie truši un visi ilgi nedzīvoja, un katrs tur nomira no citas kaites, tā kā neuztraucies ne par kādu trakumsērgu, tā ir ar tiem mājas trušiem, viņi ir tādi vārgi, kā jau daudzi pieradinātie vai dekoratīvie dzīvnieciņi.