Šodien vārdadienu svin Līna, Karlīna, rītdien - Malda, Melita
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Pareiza atbildīgās personas medību norises dokumentēšana!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 12 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 27.02.2013. 12:13

Aivis
Aivis
Pēdējo reizi manīts 2018-09-09 18:09
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Zaube
Medību stāžs: 10
Suņi: Laikas
Medību trofejas: 14
01.01.2013. 22:29
Sveiki, mednieki! Vēlos jautāt, kā būtu pareizi personai, kam piesaka medības attiecīgā medību iecirknī aizpildīt kaut kādu savu piezīmju žurnālu? Situācija sekojoša, palasot medību likumu nav noteiktas konkrētas prasības, kas būtu jādara šim cilvēkam, izņemot, kā atbildīgā persona vienas dienas laikā reģistrē nomedīto dzīvnieku reģistrācijas žurnālā, un koordinē medības medību iecirknī. Piemērs mūsu atbildīgā persona raksta kladē katra mednieka atrašanās vietu medībās un pulcēšanās vietu pēc medībām, kur notiek pirmapstrāde-attiecas uz individuālajām medībām, un vēl piebilst ja personas kas kontrolē medības pajautās, lai viņš varētu atbildēt kur mednieki atrodas, īsāk sakot sīki pastāstīt kur notiek medības. Runājot par dzinējmedībām, tas pirms katra masta arī raksta žurnālā medību vietu, un ja viņš neatrodas medībās, tad pirms katra masta man kā medību vadītājam jāzvana viņam un jāsaka kur medījam. Gribētu dzirdēt jūsu viedokli par šo tēmu, jo likumā nav minēts ar kādiem līdzekļiem un paņēmieniem atbildīgā persona koordinē medību norisi un es uzskatu ka viņam nav jāaizpilda kaut kāda sava klade ar informāciju kur notiek nomedītā dzīvnieka pirmapstrāde un tt.piebilde-mūsu kolektīva atbildīgā persona par medību pieteikšanu pamato ka viņam viss tas jādara, jo ja viņam pavaicās, lai viņš varētu nodot sīku informāciju uzraugošām personām par katra mednieka atrašanās vietu medībās.
Māris
Pēdējo reizi manīts 2024-10-25 21:39
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
02.01.2013. 10:18
Kladē nekas nav jāraksta par pulcēšanās vietu pēc medībām. Tad jau var ierakstīt, ka pulcēšanās vieta pēc medībām ir blakus sievai gultā. Žurnālā ir jāpiereģistrē medības un tas ir viss. Žurnāls var būt gan klade, gan elektronisks, gan, gan........
Nevajag sarežģīt jau tā sarežģīto dzīvi.
Aivis
Aivis
02.01.2013. 14:20
Kā tieši jāreģistrē? Ierakstot katra mednieka atrašanās vietu medībās. Un vai jāieraksta konkrēts zemes gabals kur šis mednieks medī. Un vai dzinējmedībās pirms katra masta šī vieta jāraksta?
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2024-02-08 18:48
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Vidzeme
Aprīkojums: IŽ27E Winchester SXR3006
Suņi: Latvijas dzinējs.
Medību trofejas: 7
02.01.2013. 15:03
Pārlieku centība aptumšo prātu! :)
Slēpts
02.01.2013. 16:03
Medību pieteikšana agrākajā izpratnē nepastāv pēc pēdējās VMD reorganizācijas, bet Medību noteikumos tā ir palikusi tāpēc, ka šī norma ir Medību likumā, bez kura mainīšanas to nevar atcelt, bet praktiski jau tā nepastāv: medību tiesību lietotājs formāli piesaka medības uz visu medību sezonu VMD. Grozītajā ML medību pieteikšana nebūs prasīta. Bet kas gan ir un būs medību likumdošanā: par medību organizēšanas un norises kārtību medību iecirknī atbild medību tiesību lietotājs. Patreiz tas ir noteikts Medību noteikumu 8. un 9. pantos. Pārfrāzējot šos pantus medību tiesību lietotājam ( jeb konkrētāk medību tiesību lietotāja nozīmētai atbildīgai personai vai personām) ir jāzin KAS, KAD UN KUR MEDĪ VAI MEDĪJUŠI VIŅA ATBILDĪBĀ ESOŠAJĀ MEDĪBU IECIRKNĪ. Kā tas tiek noformēts ( kladē, elektroniski, kā citādi vai vispār nekā ) medību likumdošana nereglamentē, tā ir brīva medību tiesību lietotāja noteikta iekšēja kārtība, bet jāvar kontrolējošām institūcijām atbildēt un iepriekš minētajiem jautājumiem. Ja, Aivi, Tavā klubā ir tā kā Tu raksti, tad acīm redzot Jūs šādu iekšējo kārtību esiet pieņēmuši vai arī atbildīgā persona to citādi nodrošināt nespēj.
Medību noteikumu 10. pants uzdod medību tiesību lietotājam ( atbildīgai personai) vest "Nomedīto dzīvnieku reģistrācijas žurnālu" pēc VMD apstiprinātas formas un diennakts laikā pēc nomedīšanas reģistrēt tur nomedītos dzīvniekus.
Aivis
Aivis
02.01.2013. 17:41
Paldies, Māri par atbildi!!!!
Juris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
07.01.2013. 13:41
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-12-16 10:35
Medību trofejas: 1
22.02.2013. 14:31
Es vēl neesmu burvis, tikai mācos.... piedodiet, ja ko neloģisku prasu. Situācija - esmu izveidojis individuālo medību iecirkni, kurā likumīgi nelimitētos dzīvniekus medīt un kādu mērķi sacaurumot. Dokumenti iesniegti VMD, saņemta atbilde pa pastu, ka viss ir kārtībā un mans medību iecirknis ir reģistrēts. Turpmākā rīcība - "Medību tiesību lietotājs medības uz visu medību sezonu piesaka mutiski vai rakstiski Valsts meža dienesta uzraugošajā struktūrvienībā". Gribu pieteikt tās medības uz visu sezonu, zvanu savam piemājas VMD un šie .... nezina kas man jādara... saka "ej un šauj". Tad es tipa esmu mutiski ar šo pieteicis? Nākamais jautājums - kādi dokumenti man vajadzīgi atrodoties ar pielādētu ieroci tajā iecirknī. Skaidrs, ka mednieka apliecība, ieroča glabāšanas atļauja, sezonas karte. Kas vēl? "Limitēto medījamo dzīvnieku medību, kā arī nelimitēto medījamo dzīvnieku dzinējmedību norisi dokumentē medību pārskatā. Arī individuāli medījot nelimitētos medījamos dzīvniekus, medību norisi dokumentē medību pārskatā, ja mednieks atbilstoši normatīvajiem aktiem par ieroču apriti medību šaujamieroci dod lietošanai citam medniekam." no kā saprotu, ka nenododot ieroci citam medniekam, man pārskats nav vajadzīgs...? kaut kas vēl palicis nepamanīts, nepieminēts? paldies par palīdzību un sapratni! Centos jau to visu savā VMD noskaidrot, bet skumji nākas atzīt, ka nesekmīgi.....
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
22.02.2013. 14:40
Interesanti kā tu grasies medīt limitētos, jo kā saprotu tev iecirknis ir neliels un diez vai pat buku tev iedos, tad kā saka aizmirsti par limitētiem. Jo lai medītu limitēto vēl vajag arī licenci uz šo te limitēto, bet pagaidām ko var limitēti medīt ir ruksi, un diez vai tev būs tik lai tev izsniegut licenci uz ruksi!!!
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-12-16 10:35
Medību trofejas: 1
22.02.2013. 14:47
Edgar - kurā vietā es esmu teicis, ka grasos limitētos medīt? Tas, kur limitētie dzīvnieki ir pieminēti ir citāts no medību noteikumiem!