Kā Jūs mednieki skatāties uz tādu lietu,kāds mednieku kolektīvs x saslēdz medību līgumus sev nepieguļošās platībās un līdz ar to,mednieku klubs kuram pieguļ tās pat platības likumīgi medīt tur nevar!
Jā ,es zinu ka tas ir likumīgi.
Cilvēciskais faktors viņiem ir svešs.
Slēpts
02.01.2013. 21:16
Viss ir vienkārši.Ar domu pamazām pievilkt klāt tās platības.Un pie reizes pačakarēt citam kolektīvam medības.
Tas jau gan ir apsurds ka kolektīvi viens otram mēģina no mugurpuses tikt klāt,bet...
Un te ar parādās tā mednieku saliedētība. :(
Sveiciens kolēģiem.
Pazīstamas sajūtas, likumīgi jau tas ir,bet kamēr nebūs sakārtotas lietas par kolektīvu ārējām robežām nekas būtiski nemainīsies.Ja starp koletīviem ir saustarpēja sapratne, tad problēmu nav. Mans uzskats ir, kad vajadzētu kolektīviem sakaņot savas arējās robežas,tā teikt novilkt sarkanās līnijas.Padarīt to par saistošu dokumentu.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
02.01.2013. 22:13
/...vajadzētu kolektīviem sakaņot savas arējās robežas,tā teikt novilkt sarkanās līnijas.Padarīt to par saistošu dokumentu./
Saistošu kam???
Slēpts
02.01.2013. 23:06
Jā, pēc spēkā esošās likumdošanas tas ir likumīgi, taču pēc ML grozījumu stāšanās spēkā, es ceru, ka medību iecirkņa minimālā platība būs noteikta 200 ha, kā tas ir projektā. Protams, tas nav tas, kas mūs apmierina, taču nenoliedzami mazinās mikro iecirkņu veidošanos.
Neviens neliedz kaimiņu klubiem slēgt savstarpējās sadarbības līgumus un tajos ietvert punktus par ārējām robežām ( LMS ir izstrādājusi parauglīgumu - jautājiet LMS reģionu vadītājiem)kā arī vienoties par savstarpēji saskaņotu rīcību pret šādiem mazo iecirkņu veidotājiem. Ja neviens kaimiņš neslēgs savstarpējās sadarbības līgumu ar šiem jaunizveidotajiem mikro iecirkņiem, tad reāli medīt tie nevarēs arī pie esošās likumdošanas un to veidošana kļūs bezjēdzīga.
Šī ir tikai viena no problēmām, kāpēc ir vajadzīga mednieku organizācija, kura apvieno medību klubus un tie kopīgi risina sāpīgos jautājumus.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
02.01.2013. 23:55
Kas ir 200 ha....nu noslēgsim to vienošanos 2-3 mednieku formējumi, novilksim sarkanās strīpas pa privātīpasnieku zemēm...un ko tālāk???Viss jau būtu labi,ja mednieku formējumi, iekš savām sarkanājām līnijām, noslēgtu līgumus ar privātīpašniekiem,tad man kaimiņos būtu viena persona-medību koordinātors ar ko saskaņot tik svarīgu lietu kā savainotu dzīvnieku izsekošanu...problēmas sākas tad kad mednieku formējumi grib vilkt sarkanās līnijas,bet līgumus ar privātajiem neslēdz.
Nav teikts ka kolektīvs X to dara apzināti. Ja abi kolektīvi atrodas vienā pagastā un kolektīvs X slēdzot līgumu ar īpašnieku kuram pieder saimniecība viņu platībās,līgumā ieraksta kadastra numuru no zemesgrāmatas pirmās lapas,automātiski līgums attiecas uz visiem zemes gabaliem ja tādi ir vairāki. Mūsu medību iecirkņa vidū ir daudz šādu saliņu pa 10 ha.Sastādot līgumu es rakstu katra zemes gabala kadastra numuru pirms tam izpētot kadastru karti un www.kadastrs.lv. Ir saimniecības kas sastāv no 10 zemes gabaliem,bet tikai viens atrodas mūsu iecirkņa robežās.
2. Parasti šādām situācijām pamatā ir cilvēciskais faktors
Cilvēciskais faktors viņiem ir svešs.
Tas jau gan ir apsurds ka kolektīvi viens otram mēģina no mugurpuses tikt klāt,bet...
Un te ar parādās tā mednieku saliedētība. :(
Pazīstamas sajūtas, likumīgi jau tas ir,bet kamēr nebūs sakārtotas lietas par kolektīvu ārējām robežām nekas būtiski nemainīsies.Ja starp koletīviem ir saustarpēja sapratne, tad problēmu nav. Mans uzskats ir, kad vajadzētu kolektīviem sakaņot savas arējās robežas,tā teikt novilkt sarkanās līnijas.Padarīt to par saistošu dokumentu.
Saistošu kam???
Neviens neliedz kaimiņu klubiem slēgt savstarpējās sadarbības līgumus un tajos ietvert punktus par ārējām robežām ( LMS ir izstrādājusi parauglīgumu - jautājiet LMS reģionu vadītājiem)kā arī vienoties par savstarpēji saskaņotu rīcību pret šādiem mazo iecirkņu veidotājiem. Ja neviens kaimiņš neslēgs savstarpējās sadarbības līgumu ar šiem jaunizveidotajiem mikro iecirkņiem, tad reāli medīt tie nevarēs arī pie esošās likumdošanas un to veidošana kļūs bezjēdzīga.
Šī ir tikai viena no problēmām, kāpēc ir vajadzīga mednieku organizācija, kura apvieno medību klubus un tie kopīgi risina sāpīgos jautājumus.
Katram šādam gadījumam ir sava veida priekšvēsture. Nezinot lietas patiesos apstākļus, izdarīt secinājumus ir pāragri.