Loti velos iegadaties sev 20 kalibra bisi velams ar aizslegu varbut kadam medniekam ir un ir doma to pardot, ja ir doma kadam pardot savu 20 kalibra bisi ludzu atstat savu telefona numuru vai man rakstit privati es uzreiz sazinasos ar so cilveku un bisi nopirksu. ludzu palidzet varbut kadam pazina pardod sadu bisi!
Kam tagad ir vajadzīgs tāds kalībrs? Krievu laikos to varēja izmantot vāvetu medībām, be tagad? Ieroči ir pieejami visādos kalībroš. Es domāju karbīnes. . Vienīgi sacensībām. Var mēģināt apsteigt 12 kalibra cienītājus. 32,otram kalibram krievu laikā bija Paradoks, tas ir pusstobrs lēzeni vītņotais.Ar to varēja mēģināt trāpīt līdz astoņdesmit metriem., bet nebija dabūjāmas optikas. Vis bija atkarīgs no meistarības. Protams, caursišanas spēja tam ir lielāka kā 12, bet enerģija daudz mazāka. Lai veicas!
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
20.01.2013. 07:48
Juri, runa ir par gludo ;) Bet arī spicā masene noteikti ir noderīga.
Protams, ja iet tikai dzinējmedībās, tad ņem 12 kal. un viss ir OK, nav ko daudz prātot, bet, ja medī arī kādu par cūku mazāku kustoni, sevišķi kad daudz jāstaigā, noteikti ir svarīgs mazāka svara ierocis. Var būt, ka vīriem, kam Lāčplēša spēks un augums ir viens pīpis, ko plecā staipīt, bet man noteikti tas ir nozīmīgi.
Juri D. Sis ierocis ir vajadzigs man medibam uz gaidi, jo vins ir ljoti precizs, esu testejis so ieroci un rezultats bija labs 90 metri devitnieka tris reizes pec kartas!
...jebkurā gadījumā 12kal ir jaudīgāks par 20kal. ,un max 50m distance gludstobram ir reāli pamatota. nevajag sildīties ar ilūzijām ,ka tur tievāka gludstobra lode baig-forši un precīzi lido. uz šo brīdi visi Latvijas sacesībās izpildītie rekordi un labākie rezultāti pieder 12kalibram.
...Denis,ja gribi šaut ar gludo tālāk precīzi ,tad ir jāpērk gludais ar lēzeno vītni un speciāla zemkalibra munīcija ar sākuma ātrumu 600+ m/s ,piem. Hornady ražotās barnes lodes. ballistika uz pakas ir uzrādīta līdz 200jardiem.(~180m) .vienīgi Latvijas likumdošana šai situācijai nav tikusi līdzi. ierocis skaitās gludstobrs ,līdz ar to atļautais šaušanas attālums 50m
Protams, ja iet tikai dzinējmedībās, tad ņem 12 kal. un viss ir OK, nav ko daudz prātot, bet, ja medī arī kādu par cūku mazāku kustoni, sevišķi kad daudz jāstaigā, noteikti ir svarīgs mazāka svara ierocis. Var būt, ka vīriem, kam Lāčplēša spēks un augums ir viens pīpis, ko plecā staipīt, bet man noteikti tas ir nozīmīgi.
Ja kāds nezin, aizslēga ierocis ar pievienojamu aptveri
Tel. nr 26249524
...Denis,ja gribi šaut ar gludo tālāk precīzi ,tad ir jāpērk gludais ar lēzeno vītni un speciāla zemkalibra munīcija ar sākuma ātrumu 600+ m/s ,piem. Hornady ražotās barnes lodes. ballistika uz pakas ir uzrādīta līdz 200jardiem.(~180m) .vienīgi Latvijas likumdošana šai situācijai nav tikusi līdzi. ierocis skaitās gludstobrs ,līdz ar to atļautais šaušanas attālums 50m