Vai kāds ir mēģinājis taisīt desas meža cūkas?Ir taisītas gan bebru,gan buku...bet cūku vēl nav mēginajis.Ja kāds to ir darijis,tad gribētos zināt,kas tur vispār ir jāliek klāt,un vai vispār sanāk labas.
Esmu taisījis desas, piekrītu Andrim, analīzes obligāti, jo termiskā apstrāde var sanākt par īsu. Desās labi iet ķimenes. Esmu iecienījis gatavot kupātus, tur lieku ap 3.-4. daļu sīpolu un protams vairāk citu garšvielu, nekā mājas lopiņam. Starp citu,atvainojos par iejaukšanos tēmā, bet ir dzirdēti dažādi viedokļi par to pašu termisko apstrādi. Kāds pārtikas tehnologs man stāstīja, ka tā trihinellu nobendēt nevarot. Vai tas tomēr nav riskanti, bez analīzēm, vienkārši stundu kārtīgi sautējot vai vārot? Vēl pastāv viedoklis, ka tas mošķis nonīkst sasaldētā gaļā. Kādi būtu viedokļi?
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
27.01.2013. 17:05
Sasaldētā gaļā noteikti mošķis neiet bojā, biju lasījusi par šādiem pētījumiem. Tāpat ir veikti pētījumi par termisko apstrādi, tā kā no zila gaisa noteikti tie 70 grādi nav izzīsti.Pietiekoši termiski apstrādājot nepārbaudītu medījuma gaļu visas trihinellas pārvēršas vērtīgās un viegli sagremojamās olbaltumvielās :D Ja taisa pārbaudi, noteikti desas var taisīt.
Meža cūkas desas bez analīzes ir *krievu rulete*! Bet neanalizēta gaļa tiek lietota jau 8 gadus, un, kā redziet, vēl rakstu- tātad dzīvs. Miesa gan vismaz 1,5-2 stundas tiek sutināta pīļu pannā, vai pannā ar smagu vāku. Labu apetīti!
atceros 90 tajos samedijam ar teva kolektivu Trapene ap 20 ruksiem ,viri pirmdien atdeva paraugus un kad gala tika esta sana atbildi ka trihinella ir :)) nu un neka visi veseli
Ja taisa pārbaudi, noteikti desas var taisīt.