Piemēram 3 šāvienu blīvums 50 vai 100m distancē, kāda diametra aplī ierakstās? Kādu munīciju izmantojat? Par pārldēšanos'un uzvedību ziemas apstākļos. Ir doma iegādāties kādu no tiem, tikai daudz pretrunīgas informācijas. Krievu saitos Benelli vispār ir nolikts pie zemes precizitātes ziņā, + tam esot plastmasas gredzeni gāzu pārlādes mehanismā, kuri arī neturot. Arī par Zaueru rakstīja visādus brīnumus. Tāpēc interesē tieši īpašnieku domas. Varbūt var uzzināt arī Verney Carron un Winchester Vulcan SRX pusautomātu saimniku viedokli par šiem ieročiem.
Viss kārtībā, bet kādēļ tieši šie? Cenu atšķirība ~ 800Ls... Kādēļ tostarp nav Browning? Man rada gabalam ir Browning un Sauer. Lai kā nebūtu, bet Brauning iet medībās krietni biežāk nekā Sauer.
Lietoju Winchester sxr pusautomātu ar kalibru 30-06spr jau gadus piecus. Kad pirku, nebija 3 patronu ierobežojums un komplektā nāca aptvere ar 4 lādiņiem. Tagad nācās nopirkt legālo magazīnu ar divām(trešā stobrā). Par pašu ieroci neko sliktu nevaru teikt. Ar pārlādēšanu nekādas problēmas nekad nav bijušas, šauj samērā precīzi, bet pašlaik esmu munīcijas meklējumos. Precīzi šāva ar čehu HPC 11,7g, bet nepatika, ka lode trāpot sašķīst un piedzen lopu pilnu ar šķembām. Bukam vispār caurums bija lielāks par dūri. Tagad pārgāju uz Hornady SST bet blīvums ir sliktāks, toties pati patrona jaudīgāka, bet ir doma pamēģināt kādu vieglāku lodi ar lielāku ātrumu un taisnāku trajektoriju. Vizuāli ierocis manai acij arī ļoti tīkams un plecā krīt labi. Vienīgā lieta, kas nepatīk ir plastmasas tēmēšanas uzpariktes, kuras sen esmu noskrūvējis, jo virsū optika un tās tāpat netiktu izmantotas. Svars ierocim samērā mazs, kas patīk, staigājot lielus attālumus. Tas arī šaujot netraucē, jo pusautomātam atsitiens tāpat nav liels. Man šī ieroča smaguma centrs liekas labi sabalancēts, jo laidnei iekšā izgrebts tukšums un svars vairāk jūtams stobra galā, kas šaujot, nesitas uz augšu. Nekādā ziņā negribu noliegt kloķējamās plintes, bet viennozīmīgi varu apgalvot, ka laiks starp šāvieniem ir mazāks, kas nav mazsvarīgi dzinējmedībās. Pagājušajā ziemā bija gadījums, kad no sešām meža cūkām, kuras parādijās manā šaušanas sektorā, tālāk aizskrēja tikai divas. Tas tā-nedaudz asumam:). Gaides medībās noderīgāks būs kloķējams ierocis ar garāku stobru, jo stobrs šim ierocim ir diezgan īss, kas šaujot lielā attālumā nav mazsvarīgi. Tas tā priekš 300 metru šāvējiem:) Pats nešauju pārmērīgi lielos attālumos un pagaidām neviens zvērs nav sapūdēts. Nezinu, kādi pusautomāti vēl ietilpst šī ieroča cenu kategorijā, bet domāju, ka izvēle nav no sliktākajām. Negribu baigi lielīt tieši šo marku, bet pats esmu apmierināts ar savu izvēli. Novēlu arī citiem šaut cieši garām:)!
Lietoju 303 Sauer 4 gadus. Problēmu nav bijis. Patronas jāņem ar 'spiciem galiem'' jo , sākumā lietoju Norma Vulkan ar nošķeltajiem un dažas reizes nepārlādēja... Ar Norma Acubond problēmu nav bijis. Par precizitāti- medībām vairāk kā pietiekama, esmu veiksmīgi šāvis arī virs 200 m. Šāvienu blīvums- no 100 m 5 cm aplītī dabūt nav problēmu, to izdarīja arī 2 jaunie mednieki, kuriem biju iedevis 303 uz eksāmenu. Tā ka pārējais ir gaumes un maka jautājums
Winchester Vulcan SRX!!! Arī es esmu pusautomātu piekritējs! Cepuri nost, līdz šim viss ir gājis kā smērēts un domāju ka tā arī turpināsies! IErocis ir piešauts ar RWS 10,7g kegelspitz, perfekti, apmierināts līdz galam! Ir teicami šauts arī +-350m. PAr pārējo jau Agris pastāstīja!!
Negribu nolikt Browning, bet čoms iegāzās ka maz neliekas! Nopirka ar ātro aizslēgu, nočakarējās, un pa garantiju atdeva atpakaļ! Tad nevar piemeklēt īsto munīciju, čaulas sprūzt, izklaide liela, pastobre kustas utt. VAr jau būt ka individuāls gadījums, bet pretī tādu vairs neņēma!!!
Es kā nēesmu pusautomāta īpašnieks, bet pašam sirds vairāk kāro Brauningu, ne velti to sauc par gaļas mašīnu kā arī bija doma uz kahleri. Pusautomātiem galvenais piemeklēt pareizo munīciju, jo kur viens ņem pilnīgi visu cits pat pēc pirmā šāviena čakarēt smadzenes sāks. Iesaku pamēģināt SKS un tad liksies ka pats lētākais pusautomāts būs pats labākais pēc sks lietošanas. Neprecizāko ieroci kā sks vēl nezinu :)
Man rada gabalam ir Browning un Sauer. Lai kā nebūtu, bet Brauning iet medībās krietni biežāk nekā Sauer.
Vizuāli ierocis manai acij arī ļoti tīkams un plecā krīt labi. Vienīgā lieta, kas nepatīk ir plastmasas tēmēšanas uzpariktes, kuras sen esmu noskrūvējis, jo virsū optika un tās tāpat netiktu izmantotas.
Svars ierocim samērā mazs, kas patīk, staigājot lielus attālumus. Tas arī šaujot netraucē, jo pusautomātam atsitiens tāpat nav liels. Man šī ieroča smaguma centrs liekas labi sabalancēts, jo laidnei iekšā izgrebts tukšums un svars vairāk jūtams stobra galā, kas šaujot, nesitas uz augšu. Nekādā ziņā negribu noliegt kloķējamās plintes, bet viennozīmīgi varu apgalvot, ka laiks starp šāvieniem ir mazāks, kas nav mazsvarīgi dzinējmedībās. Pagājušajā ziemā bija gadījums, kad no sešām meža cūkām, kuras parādijās manā šaušanas sektorā, tālāk aizskrēja tikai divas. Tas tā-nedaudz asumam:).
Gaides medībās noderīgāks būs kloķējams ierocis ar garāku stobru, jo stobrs šim ierocim ir diezgan īss, kas šaujot lielā attālumā nav mazsvarīgi. Tas tā priekš 300 metru šāvējiem:) Pats nešauju pārmērīgi lielos attālumos un pagaidām neviens zvērs nav sapūdēts.
Nezinu, kādi pusautomāti vēl ietilpst šī ieroča cenu kategorijā, bet domāju, ka izvēle nav no sliktākajām. Negribu baigi lielīt tieši šo marku, bet pats esmu apmierināts ar savu izvēli. Novēlu arī citiem šaut cieši garām:)!
Ar Norma Acubond problēmu nav bijis. Par precizitāti- medībām vairāk kā pietiekama, esmu veiksmīgi šāvis arī virs 200 m.
Šāvienu blīvums- no 100 m 5 cm aplītī dabūt nav problēmu, to izdarīja arī 2 jaunie mednieki, kuriem biju iedevis 303 uz eksāmenu.
Tā ka pārējais ir gaumes un maka jautājums
PAr pārējo jau Agris pastāstīja!!
P.S. tēma pārtaps koru karos:)
Iesaku pamēģināt SKS un tad liksies ka pats lētākais pusautomāts būs pats labākais pēc sks lietošanas. Neprecizāko ieroci kā sks vēl nezinu :)