Pārlukoju visas sadaļas bet šadu tēmu neatradu. Varbūt, ka mednieki, kuri audzinājuši suņus var padalīties pieredzē par dzinēju medību suņu apmācību. Par suņu vešanu uz lauku apmācībām. Par to kā panākt, ka suns dzen to kas viņam būtu jādzen, nevis buku (kā tas mēdz gadīties ar latvijas dzinējsuņiem, ja viņi netiek audzināti). Es kaut kur dzirdēju, ka Blīdenē esot uztaisīts jauns cūku aploks.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
27.05.2008. 13:42
Daudz nevarēšu padalīties, jo šobrīd audzinu pirmo. 1,5 gadīgs krievu eiropas laika. Jādomā ka katrai sugai jāievēro savas īpatnības gan dresūrai gan citam. Es savējo audzinot vairāk paļāvos uz viņa ģenētisko mantojumu. respektīvi vedu uz medībām un devu svešiem onkām ( dzinējiem ) pie rokas pats gāju uz nummura. Pirmkārt ar to gribēju panākt lai nav atkarīgs tikai no manis. Dzīt sāka faktiski no pirmajām medībām, bet bez bals. Balsi sāka padot tika pirmās sezonas beigās. Uz cūku voljēriem arī esmu bijis, bet pieredzējušāki veči neieteica ar to lietu pārspīlēt. Labākā mācība tomēr ir reālas medības. Protams laikas ir izcili mīļi un izcili neklausīgi radījumi :))).
Manuprāt laikai arī nav jārej, kamēr neredz zvēru. Off.Redzēju darbā Lietuviešu dzinēju-līdzīgs Latvijas, tikai miesās druknāks ar īpatnēju balsi. Tie savukārt rej dzenot visu laiku. Arī es ņemtu jau no pusgada lēnām līdzi mežā, lai skatās, mācās. Ideāli, ja ir kāds profesors no kura jaunais suns var samācīties gudrības. Lai nedzītu buku, tad kolektīvās arī nebūtu jāmedī buki kopā ar citiem pārnadžiem. savādāk viņam grūti saprast ko no viņa prasa, jo redz nomedītu buku. Vai arī rīko tikai buku medības un suni atstāj mājās:) Arī atkarīgs no katra indivīda rakstura.
Man pašam ir 2,5 gadus veca Latvijas dzinēja kucīte. Medībās braukt patīk ļoti. Bet nelaime ir tā, ka viņai, no dabīgajiem instinktiem vadoties, redzes lokā nonāk buki brieži zaķi, bet cūkas viņa dzen tikai tad ja kāds cits suns to jau dara...Un vēl problēma ir kad tiek ar kādu viņai līdzīgi domājošu suni kopā (arī brālim ir Latvijas dzinējs 1,5 gadi vecs, ja tiek kopā tad gadās, ka dzinējmedības medības man ieilgst līdz vēlai naktij). bet nu lielākās pārdomas tomēr man ir par to kā pieradināt viņu cūkas dzīt... Negribas īsti ielaist aplokā kur ir jau kādus 5 gadus vecas cūkas kas jau ir kādus n-tos suņus pa aploku iztrenkājušas.
Slēpts
27.05.2008. 14:02
No kāda vecuma vispār rietumsibirijas laiku var sākt apmācīt aplokā? Ko iesakat, ja suns automašīnā pārbrauciena laikā vemj?
27.05.2008. 14:04
Mana laika jau arī rej tikai nonākot kontaktā ar zvēru. Bukiem pakaļ neskrien, var bišku patrenkt un viss. Patīk sekot alnim! Cūkām pagaidām nekož bet dzen gan. Labi meklē asinspēdas. Ja sāk vazāties gar medniekiem pa līniju, tas nozīmē ka zvēru mastā nav..
pasam ir jagdterjera puika, dzit saka cetru menesu vecuma kad pirmo reizi uzliku uz svaigam cuku pedam ar balsi , talu gan neskreja p pus kilometru , liela problema ka suns ir bezbailigs , pars reizes bija saplesis kuilis diezgan smagi,alas vinju nekad nelaidu teicams dzinejs , ari nosautas piles , bebrus velk laukaa no udens , nekad vinu speciali neapmaciju laikam stiprs mednieka instinkts
27.05.2008. 14:12
Laiku daži aplokā laiž jau pusgadā, bet labin esot no 8 mēnešiem. Ja suns auto vemj, tad biežāk ved auto! Es ar savējo tā darīju, pēc nedēļas pārstāja! Bet ir jau arī tabletītes... Un otra lieta ir- nedod sunim medībās šņabi- nevems :)))) Lai dzer mājās, un uz pohām arī neliec braukt, būs OK.
Artūr, kad tavs jagdterjērs atnes pīli, no viņas dadz kas paliek pāri? Man radiem ir jagdterjērs- nu tik aktīvu suni es otru neesmu redzējis. Un izmaksās arī ir diezgan padārgs- 2 ledusskapji (jo aiz tiem pelītes aizskrēja garām) mājai durvis... Bet nu cūku medībās sunītis cūkām pa muguru dancoja (tagad ir 16 gadu vecs un ir aizgājis pensijā)
Varbūt, ka mednieki, kuri audzinājuši suņus var padalīties pieredzē par dzinēju medību suņu apmācību. Par suņu vešanu uz lauku apmācībām. Par to kā panākt, ka suns dzen to kas viņam būtu jādzen, nevis buku (kā tas mēdz gadīties ar latvijas dzinējsuņiem, ja viņi netiek audzināti).
Es kaut kur dzirdēju, ka Blīdenē esot uztaisīts jauns cūku aploks.
Off.Redzēju darbā Lietuviešu dzinēju-līdzīgs Latvijas, tikai miesās druknāks ar īpatnēju balsi. Tie savukārt rej dzenot visu laiku.
Arī es ņemtu jau no pusgada lēnām līdzi mežā, lai skatās, mācās. Ideāli, ja ir kāds profesors no kura jaunais suns var samācīties gudrības.
Lai nedzītu buku, tad kolektīvās arī nebūtu jāmedī buki kopā ar citiem pārnadžiem. savādāk viņam grūti saprast ko no viņa prasa, jo redz nomedītu buku.
Vai arī rīko tikai buku medības un suni atstāj mājās:)
Arī atkarīgs no katra indivīda rakstura.
bet nu lielākās pārdomas tomēr man ir par to kā pieradināt viņu cūkas dzīt... Negribas īsti ielaist aplokā kur ir jau kādus 5 gadus vecas cūkas kas jau ir kādus n-tos suņus pa aploku iztrenkājušas.