Turot abas acis vaļā :D Bet ja nopietni tad ar aci, kas nav pret optiku jāsaķer mērķis un ar otru tik jauzliek krusts uz mērķa.. Šādā veidā var saķert mērķi daudz ātrāk kā ar vienu aci.
Kopš sevi atceros man šķiet vienmēr bijis skaidrs, ka veči šaujot ar stobriem, tēmējot vienu aci aizžmiedz ciet, ar otru meklē graudu un tad bliež vaļā. Nupat skaidrs, ka progresīvi ir tēmēt ar abām vaļējām acīm. Mēģinu... kaut kas nesanāk. Varbūt kāds pieredzējis šāvējs var kādu padomu sniegt? Kad es koncentrēju savu skatienu ar abām acīm uz graudu, man tas stobrs tur dubultojas un vispār taisa optiskus brīnumus.... tā ka nevar saprast kur jāskatās :) Interese par abām acīm vaļā arī radusies dēļ tā, ka esmu labrocis, bet vadošā ir kreisā acs. It kā jau spēju trāpīt mērķī arī tēmējot "pa parasto" - kreisā acs ciet un labā meklē graudu, bet lūk tagad gribu šaut ar abām acīm vaļā. Kaut kā nesakarīgi sarakstīju te, tomēr ceru, ka problēmu sapratāt un, iespējams, jums ir kāds padoms!
Slēpts
16.03.2013. 09:35
Nu vienkāršākais ir ar vienu aci notēmē uz priekšmetu un tad taisi otru vaļā.Bet neskaties uz mušku-skaties uz mērķi.Vislabāk to ir iemācīties ar kolimātora tēmekli.Bet galvenais ir treniņš un skatīties uz mērķi ar abām acīm nevis uz mušku.
Tas manuprāt ir tā: vadošā tāpat paliek acs, kura redz krustu, otra tikai palīdz ātrāk atrast mērķi, itkā aizkadrā, un tikai dodot norādes vadošajai ātrāka vajadzīgā virziena noteikšanai (pietēmē). Tas būtu vairāk otiskajām ierīcēm, tad arī gļukiem nevajadzētu būt, bet cik tas noder uz parasto tēmekli,īpaši kur precīzi jāsabalansē divas vienības uz ieroča, + vēl mērķis, nezinu. Un vai tas vispār īpaši vajadzīgs pie atklātā tipa tēmekļiem, kur vadošajai acij tāpat ir pietiekoši liels redzes lauks.
Slēpts
16.03.2013. 10:14
Man tāpat vadošā acs ir kreisā, bet tēmēt ar punkta tēmekli problēmu nav.
"Tas manuprāt ir tā: vadošā tāpat paliek acs, kura redz krustu, otra tikai palīdz ātrāk atrast mērķi, itkā aizkadrā, un tikai dodot norādes vadošajai ātrāka vajadzīgā virziena noteikšanai (pietēmē). Tas būtu vairāk otiskajām ierīcēm, tad arī gļukiem nevajadzētu būt, bet cik tas noder uz parasto tēmekli,īpaši kur precīzi jāsabalansē divas vienības uz ieroča, + vēl mērķis, nezinu. Un vai tas vispār īpaši vajadzīgs pie atklātā tipa tēmekļiem, kur vadošajai acij tāpat ir pietiekoši liels redzes lauks." Es šobrīd netemēju ar vadošo aci.... jo tēmēt ar kreiso aci kad ierocis pie labā pleca kaut kā nesanāk, bet ieroci likt pie kreisā pleca arī kaut kā nesanāk....
Ja vadošā acs ir kreisā un grib šaut no labā pleca ar atklātiem tēmekļiem, tad nekas cits neatliks kā žmiegt kreiso aci ciet, jo rādīsies gļuki. Ja vadošā acs ir tā pati, ar kuru plecu šauj, tad tā ir pierašanas lieta un varēs šaut ar abām acīm vaļā. Gan redzes lauks būs lielāks, kas palīdzēs piem sekot līdzi apkārtējai videi vai noķert otru mērķi un arī labāk kontrolēt mērķi. Piem, ja ar vienu aci tēmējot ar stobriem pāriet pāri mērķim, tad zūd kontrole un nezini cik tālu esi aizpeldējis, ja otra acs būs vaļā, tad viss būs saprotams un zināsi cik palabot vai arī kur šaut, ja jātēmē virs mērķa..
Slēpts
16.03.2013. 12:32
ja kreisā acs ir vadošā un šauj no labā pleca, tad vajag tādu tēmekli, lai tā kreisā acs viņu neredzētu - es uzliku provei EasyHit šķiedru, lētāk nekā optika/kolimators un var šaut ar abām acīm vaļā ;)
Varu izstāstīt no pieredzes, kad šauju ar gludo bez palīgierīcēm man abas acis ir vaļā.Tā es redzu labāk kustīgu mērķi,bet kad mēģināju ar karabīni caur optiku ir praktiski neiespējami notēmēt.
Es šobrīd netemēju ar vadošo aci.... jo tēmēt ar kreiso aci kad ierocis pie labā pleca kaut kā nesanāk, bet ieroci likt pie kreisā pleca arī kaut kā nesanāk....