Šodien vārdadienu svin Jautrīte, Kamila, Digna, rītdien - Ramona, Ritma
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - ko juus domajiet par malumedibaam

Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-06-26 12:02
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
27.05.2008. 13:52
Domāju ka regulāra nodarbošanās ir sodāma! Taču pēc saviem novērojumiem varu teikt ka tikai tas mednieks kas vismaz reizi ir bijis malu medībās sasniedz zināmu pilnības pakāpi...
Jo ir jau arī lietas kas pēc likuma "burta" ir malu medības , bet pēc "gara" nebūs. Piemēram man pieder 36 ha mežs un kādi 20 ha aizaugt sākušas pļavas. un uz jāņiem es vienmēr tur nomedīju vienu buciņu. Es nelienu un nelīdīšu svešā īpašumā ar tādām darbībām!!! Vēl viena lieta ir cīņa ar bebriem! Ārpus termiņa es vīņus blietēju bez "suda i sļetstvija". Protams nepiesakot medības un nolaižot no kātiem kādu klejojošu mopsi es arī formāli pārkāpju likumu. Tā kā variācijas par tēmu "labais" malumednieks ir...
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2013-02-21 10:32
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
27.05.2008. 14:44
Es domāju, ka diezgan daudzus ko mēs saucam par medniekiem, likums tomēr nodēvētu par malumedniekiem. Tomēr neuzskatu, ka tas būtu administratīvi vai kriminali sodāmi. Ja man laukos ir vistas un, ja lapsa ir izdomājusi, ka šodien viņa dosies pusdienās pie vistām, tad nu 1.sazvanīt mežniecību, 2. aizpildīt medību atskaiti un tikai tad vilkt plinti no seifa laukā, lai varētu ieviest kārtību saimniecībā... Lai paceļ roku kurš tā darītu.
Un diezgan iespējams, ka drīzumā bebri piespiedīs daudzus (netikai individuālus medniekus, bet arī klubus) darboties pretēji likumā rakstītajam, jo apmedīt bebrus no augusta līdz martam var arī nepaspēt. Un tā kā postījumu vietas ar katru gadu pieaug un bebru varonība kļust arvien lielāka (vakar man zvanija draugs un stāstija, ka braucis uz lauku mājām- ceļa vidū darbojies bebrs un nav mocis no mašīnas, kad viņš izkāpis ārā un mēģin'\ajis viņu fotogrāfēt, tad bebrs meties ir virsu... Dabūja slēpties mašīnā. It kā smieklīgi, bet nu īsti normāli tas nav), tāpēc diezgan liela varbūtība ka nāksies ignorēt medīšanas termiņus.
Arturs
Arturs
Pēdējo reizi manīts 2010-05-18 21:01
Medību trofejas: 7
27.05.2008. 15:00
pars stundas atpakalj spiningoju kanala pie babites ezera dienas vidu pamaniju peldam bebru , tad pec minutem divdesmit vel vienu , nu nodomaju vispaar ohujeli tie bebri jau pa dienu peld , kas buus taalaak , pagaisgad staveju drauga setaa dienas viduu brugis iekrita , pacoleju caurumaa katos seez blenz , kaa gadijies un jau alu izracis fig vinu zin , dazus kocinus DIKA MAALAA PASPEJIS AR NOGRAUZT , IEMETAS IEKSA TAI DIKII , NU TAD SAKAS PATS INTRESANTAKAIS , NEVIENS AR HARPUNU BEBRUS MEDIIT NEMEGINAAJA:))))??
Dainis
Dainis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-20 22:59
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Bolderāja
Medību stāžs: 1987
Aprīkojums: TOZ34E 12/70,MP153 12/76,Mannliher 30-06
Medību trofejas: 9
27.05.2008. 15:44
Es visu laiku domāju par malumedībām :0
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2013-02-21 10:32
27.05.2008. 15:48
Ir arī tāda nepatīkama liete, kad sēdi savā tornī medībās un pēkšņi atskan šāviens no puses, kur nav neviens mednieks... Brauc lūkoties- taču nekā. Un arī, ja būtu, tad vienīgais, ko var darīt ir mēģināt izsaukt policiju, VMD darbinieku un cerēt ka viņi laikā ieradisies. Medniekam nav pat tiesības aizturēt potenciālo malumednieku.
Arturs
Arturs
27.05.2008. 15:49
es par sievietem un malumediibaam:)))
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
27.05.2008. 15:59
A.Z. - principā, vērtējot Tavu tekstu: Tevi ir jāsoda, un Tu pats to pasaki!
Tu raksti: "...Domāju ka *regulāra* nodarbošanās ir sodāma!...uz jāņiem es *vienmēr* tur nomedīju vienu buciņu..."
Jāņi ir katru gadu. Regulāri. vienmēr nozīmē, ka Tu katru gadu, regulāri, nodarbojies ar malu medībām...
Varēji vismaz uzrakstīt *reizēm*...
Bet vispār - tas, ka likumi ir nepilnīgi, nedod tiesības tos pārkāpt...un, ja pārkāp, tad vismaz klusē...no tā jau garāks neizaugs, kā daži domā, stāstot par saviem parkāpumiem, vai tas būtu maksimālā braukšanas āturma pārkāpums kaut par 200 km/h, vai medību normatīvu.
Arturs
Arturs
27.05.2008. 16:01
jaa Martin tas ir sausmiigi , ir arii gadijumi kuri saucaas par glukiem vai ari veca kara municija pasa no sevis spragst , vajag norakstiit uz to pusi , savadak tie malumednieki var atnakt un ka belku v glaz no koka nocelt un spidzinat spidzinat spidzinaat un tad izstradajas bailes godigam medniekam kokaa kaapt un klausities
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2011-11-11 15:55
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: 21+
Aprīkojums: atbilstošs
Suņi: Tedis
Medību trofejas: 4
27.05.2008. 21:54
Līšana pie sveša sievišķa arī ir malumedības. :D Tā kā - pirms kādu saukt par maliķi, der brīdi padomāt. Lai tas, kurš bez grēka, met pirmo akmeni. :D
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-06-26 12:02
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
27.05.2008. 22:51
Arni! Visas tev iespējas, Jāņi tuvojas milzu soļiem un zeme man ir Ropažu pagastā. Ja noķersi, karogs tev rokā :))) Ja ne tad nosūtīšu tev foto...