Eiropas Komisija vēlas apspriesties ar sabiedrību un ieinteresētajām aprindām par to, kas būtu darāms ES līmenī, lai novērstu šaujamieroču radīto apdraudējumu ES iedzīvotājiem, ziņo Latvijas Mednieku asociācija (LATMA). Pamatojoties uz saņemtajām atbildēm, Komisija izstrādās un šā gada laikā pieņems paziņojumu, bet nākotnē, iespējams, arī tiesību aktus un citas iniciatīvas. Šie iespējami tiesību akti noteikti attieksies arī uz medniekiem, tādēļ arī pašiem medniekiem vajadzētu aktīvi atbildēt uz Eiropas Komisijas sagatavoto anketu, kuras mērķis ir saņemt apstiprinājumu tam, ka šaujamieroči apdraud ES iedzīvotājus. Anketā, kas sastāv no 25 jautājumiem, tie ir uzdoti ar nolūku, lai provocētu atbildētājus uz konkrētām atbildēm, apstiprinot Eiropas Komisijas bažas par iespējamo apdraudējumu, ko rada šaujamieroči. Katras valsts nacionālajos normatīvajos aktos jau vairāk vai mazāk ir iestrādāti nosacījumi attiecībā uz šaujamieroču aprites kārtību, tādēļ nav nekāda nepieciešamība šo jautājumu regulēt ES līmenī ar direktīvām vai regulām. Reģistrētie legālie šaujamieroču īpašnieki nekādā veidā nevar apdraudēt ES iedzīvotājus. Problēmu rada noziedznieki un iespējas nelegāli iegādāties šaujamieročus. LATMA sadarbībā ar FACE (Eiropas Savienības Medību un dabas aizsardzības asociāciju federācija) aicina medniekus atbildēt uz anketas jautājumiem, paturot prātā to, ka papildus regulējums no ES nebūtu nepieciešams. Anketā ir 25 jautājumi, pieejami latviešu valodā, atzīmējot attiecīgo valodu ekrāna augšējā labajā stūrī. Sekojiet saitei! Anketa aizpildāma līdz 17. jūnijam! Anketa par šaujamieroču aprites regulēšanas nepieciešamību ES līmenī šeit: http://ec.europa.eu/yourvoice/... Avots: www...
Pamatojoties uz saņemtajām atbildēm, Komisija izstrādās un šā gada laikā pieņems paziņojumu, bet nākotnē, iespējams, arī tiesību aktus un citas iniciatīvas. Šie iespējami tiesību akti noteikti attieksies arī uz medniekiem, tādēļ arī pašiem medniekiem vajadzētu aktīvi atbildēt uz Eiropas Komisijas sagatavoto anketu, kuras mērķis ir saņemt apstiprinājumu tam, ka šaujamieroči apdraud ES iedzīvotājus.
Anketā, kas sastāv no 25 jautājumiem, tie ir uzdoti ar nolūku, lai provocētu atbildētājus uz konkrētām atbildēm, apstiprinot Eiropas Komisijas bažas par iespējamo apdraudējumu, ko rada šaujamieroči.
Katras valsts nacionālajos normatīvajos aktos jau vairāk vai mazāk ir iestrādāti nosacījumi attiecībā uz šaujamieroču aprites kārtību, tādēļ nav nekāda nepieciešamība šo jautājumu regulēt ES līmenī ar direktīvām vai regulām. Reģistrētie legālie šaujamieroču īpašnieki nekādā veidā nevar apdraudēt ES iedzīvotājus. Problēmu rada noziedznieki un iespējas nelegāli iegādāties šaujamieročus.
LATMA sadarbībā ar FACE (Eiropas Savienības Medību un dabas aizsardzības asociāciju federācija) aicina medniekus atbildēt uz anketas jautājumiem, paturot prātā to, ka papildus regulējums no ES nebūtu nepieciešams.
Anketā ir 25 jautājumi, pieejami latviešu valodā, atzīmējot attiecīgo valodu ekrāna augšējā labajā stūrī. Sekojiet saitei! Anketa aizpildāma līdz 17. jūnijam!
Anketa par šaujamieroču aprites regulēšanas nepieciešamību ES līmenī šeit:
http://ec.europa.eu/yourvoice/...
Avots: www...