Medību stāžs: no 2002 gada dzinējs, kā mednieks no 2009 gada
Aprīkojums: Iž 58, Savage 308 win, Ata arms neo 12
Suņi: jagterjers Urga
Medību trofejas: 1
20.12.2013. 11:58
pēc manas pieredzes zinu teikt ka daļā gadījumu, nolaižot ūdeni uz nulli un daļu no apmetnes nomedījot atlikušie "pārvācas" bet daļā gadījumu vienkārši "iekonservējas" alās, sifonos un katakombās no kurām daļā ūdens ir arī tad ja grāvī nav vispār. (tas runājot par apmetnēm kuras zināmu apsvērumu pēc ir jālikvidē. pašreiz "strādāju" pie šādas vietas jau 2 nedēļas- slazdos neiet (tikai 2 šīgada) bet ar suni esmu divus lielos dabūjis, bet vēl viens lielais ir- neuzrāda nekādas pārvietošanās vai barošanās pazīmes....
20.12.2013. 12:35
un ja vispār vērtē bebru kā tādu tad viņš ir liels mežu postītājs, jo apēd mizu labi ja 20% no kokiem kurus gatavojoties ziemai nograuž.... ja apēstu visu ko nograuž vēl nebūtu tik traki. (jo ne visur uzpludina un nokaltē mežu)
Met tai vietai mieru. Izņem slazdu un pagaidi kādu brītiņu. Čalis drīz vien nomierināsies un tad vēlreiz nojauc to ļurīgo dambīti ,ko šis būs sabūvējis un lamatu ieliec labu gabalu pirms aizsprosta.Vietā ,kur liksi lamatu ,jau laicīgi pārliec pāri mietus, vajadzības gadījumā paroc dziļāk, lai pierod droši līst cauri.Man ar šādu paņēmienu pāris reizes ir izdevies piemuļķot " pēdējo mohikāni."
21.12.2013. 17:32
paldies par padomu. izmēģināšu. tā ir ka visu laiku jādomā līdzi, un jāštuko viltības, kā piešmaukt. un principā ja domā par bebru medībām ilgtspējīgi, pārītis var arī palikt, kaut gan tāpat jau no Mazās Juglas uznāks jauni "saimnieki":)
Cik mīļi - man asariņu izsita!
bet daļā gadījumu vienkārši "iekonservējas" alās, sifonos un katakombās no kurām daļā ūdens ir arī tad ja grāvī nav vispār. (tas runājot par apmetnēm kuras zināmu apsvērumu pēc ir jālikvidē. pašreiz "strādāju" pie šādas vietas jau 2 nedēļas- slazdos neiet (tikai 2 šīgada) bet ar suni esmu divus lielos dabūjis, bet vēl viens lielais ir- neuzrāda nekādas pārvietošanās vai barošanās pazīmes....
tā ir ka visu laiku jādomā līdzi, un jāštuko viltības, kā piešmaukt.
un principā ja domā par bebru medībām ilgtspējīgi, pārītis var arī palikt, kaut gan tāpat jau no Mazās Juglas uznāks jauni "saimnieki":)