Šodien vārdadienu svin Agneta, Agnis, Ansis, rītdien - Ildze, Ilze, Izolde
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Baikal MP27EM-1C

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 31 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 03.09.2014. 13:14

uldis
uldis
Pēdējo reizi manīts 2011-08-19 16:33
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: dzīvoju liepājā mediju kuldīgas raj
Medību stāžs: 6gadi oficiāli mednieks ,pa dzineju kādi4 gadi
Aprīkojums: nāvējoš
Suņi: -ir
15.03.2011. 09:16
cav vecais kā labi ietas.tu te a reģistrējies taka draugos veirak nesmu tad varam te ta sarakstities.vai mani var atras e pastā virtuvesmebeles3@inbox.lv
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2017-11-23 08:58
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Aprīkojums: Лось 7
19.12.2013. 09:16
Lūdzu padomu.
Esmu iegādājies šo ieroci jaunu veikalā Lija, Rīgā. Medībās lietots maz, bet aprit jau kādi 8 mēnesī kopš iegādes. Ierocim ir viena mēlīte.
Medībās radās problēma: veicu šāvienu un izšauts tika no abiem stobriem vienlaicīgi. Tā ka pats sabijos ne pa jokam gan no atsitiena, gan no trokšņa.
Medību kolektīvā ieteica aizvest pie meistara uz to pašu veikalu, kur iegādājos, lai pārbauda, jo no abiem stobriem nevar vienlaicīgi no šāda modeļa izšaut.
Iztīrīju ieroci un ar iesniegumu nodevu veikalā. Paskaidroju kas un kā. Divas nedēļas pagāja bet neviens nezvana. Zvanu pat un prasu kad varēšu saņemt savu ieroci, bet dāma atbild ka priekšnieks ir aizbraucis atvaļinājumā būs atpakaļ pēc nedēļas, tad skatīsies manu ieroci. Pagāja 20 darba dienas atkal uzzvanīju, teica ka beidzot varu saņemt ieroci.
Seko pats LABĀKAIS:
S;ēdzienā melns uz baltu rakstīts: "Šaujamieroča konstrukcija ir izveidota, tādā veidā, ka vienlaicīgi šāviens no abiem stobriem neiespējams".
Ir iespējams, ja ierocim kustošās daļas ir sausas,
Ir iespējams, ja uzkrājušies mehānisma putekļi
Nejauši nospiežot otro reizi gaili.
Pēc ieroča apskates secināts:"kārbas mehānisms pilnīgi sauss ar putekļiem, kreisā pusē sprūda izcilnis aizķēries aiz labā sprūda un tika pacelts vienlaicīgi uz augšu atbrīvojot abus belžņus vienlaicīgi. Viss ir ieeļlots un iztīrīts tagad. Veikti 10 kontrolšāvieni.
Šaujamierocis ir tehniskā kārtībā".
ŠĀDU ATBILDI SNIEDZA VEIKALS - vai tā varētu patiesība? Vai tāda problēma kādam arī ir bijusi?
Kungi palīdziet saprast vai ar ieroci es varu šaut no abiem stobriem droši vai labāk izmantot tikkai vienu stobru un vienu patronu.
Vai jūs arī kāds pie pirkšanas pabrīdina par to ka ieroci ir jāizjauc un jāieeļo, lai nerastos problēmas?
Ja man vajadzēja ieeļot to kārbu, tad kāpēc pie pirkuma neko par to neteica. Es ko varu to eļloju un tīru, bet nejau līdīšu iekšā kārbā.
Ko darītu Jūs manā vietā????
Paldies visiem.
Izrādās, ka Latvijā pārbaudes veic valdes loceklis, nevis meistars.
Valdis
Valdis
Pēdējo reizi manīts 2019-06-16 19:53
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: m/k avots.
Atrašanās vieta: kurzeme
Medību stāžs: 23
Aprīkojums: iz .ij27em.cz550 7*64.MARLIN -22WMR
Suņi: jaktis rasa.
Medību trofejas: 2
19.12.2013. 10:01
Laikam esi jauns un zaļš ,krievu tehnika jau no padomju laikiem ir jāizārda jāpielabo jāsasmērē un jāpārskruvē,ja visu minēto esi veicis šauj droši.
Mārtiņš
Mārtiņš
19.12.2013. 10:25
Jā, jauns esmu. Ja to būtu pie pirkšanas visu pateikuši, vēl labāk veikalā to visu izdarījuši, tad es neko neteiktu, bet jaunu automašīnu mēs arī nepērkam bez eļļām un degvielas. Vācijā un īrijā, kur kādu laiku esmu pabijis veikalā tev sagatavo ieroci darbam (iesmērē, saeļļo pārbauda) nevis izņem no kastes un iedod (ar domu dari, ko gribi) kā tas ir LV.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2016-09-12 12:55
Medību stāžs: No 2003. gada
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
19.12.2013. 10:38
Skatos visās iespējamās vietās esi salrakstījis savu sāpi. Jau vienā topikā atbildēju, tikai virspusēji, jo tur nebija pilnīga informācija. Ko lai saka, ierocis tagad šauj normāli??? Ja šauj normāli, tad jau viss ok. Ja neesi šāvis, tad aizbrauc piem. uz Purnavu muižas šautuvi, paņem ieroču meistaru un pašaujat. Ja problēma joprojām ir, tad lai taisa slēdzienu, kas ierocim ir bojāts. Raksti iesniegumu PTAC, ar lietas būtības aprakstu, ka piem. nebija lietošanas instrukcija ne valsts valodā, ne kādā citā (šitā lieta īstenībā visiem ieroču veikaliem klibo, ne optikām, ne lukturiem, ne ieročiem nav lietošanas instrukcijas latviešu valodā un par to vien, jau var izčakarēt)pievieno visus papīrus pirkuma čeku, "Lija" papiruļku, kāda cita veikala ieroču meistara slēdzienu, karoče visu kas ir. Patērētāju Tiesību Aizsardzības Centram ir ar likumu noteikts pienākums 30 dienu laikā pārbaudīt visu informāciju un sniegt tev atbildi. Ierocim, tāpat kā visām citām precēm, ar likumu ir noteikta divu gadu garantija. Protams cits stāsts ir par risku kā tādu vispār pērkot Krievijā ražotas preces. Katrā ziņā pēc likuma nekas nebija jājauc, kā saka Valdis, protams, ja Tev nebija lietošanas instrukcijā minēts, ka ierocis ir jāizjauc un jāsaeļļo. Nezinu, kā tev ies, bet man šādā situācijā tas veikals 99,9% atdotu naudu. Lai veicas!
Valdis
Valdis
Pēdējo reizi manīts 2019-06-16 19:53
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: m/k avots.
Atrašanās vieta: kurzeme
Medību stāžs: 23
Aprīkojums: iz .ij27em.cz550 7*64.MARLIN -22WMR
Suņi: jaktis rasa.
Medību trofejas: 2
19.12.2013. 10:43
DžEKIņ lidz eiropas līmenim tava paaudze varbūt nonāks ,bet mašīnas krieviem arī mēdz būt jaunas pilnībā nekomplektētas,jo runa ir par krievijas preci un musējiem andelētājiem.Tas vēl labi ka tev tai bisei katrs stobrs nešauj uz savu pusi ,šijs laikos pirkt krievu ieroci [divstobru] ir loterija.
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2017-09-30 01:36
Mednieku organizācija: Sēlija
Atrašanās vieta: Ogres puse
Medību stāžs: 21
Aprīkojums: TOZ, IŽ
Suņi: Latvijas dzinējsuns
Medību trofejas: 7
19.12.2013. 11:12
Pirms iegādājies ieroci vajadzēja jau pazondēt par iegādes vietām. "Lija" jau nu būtu pēdējā vieta kur kaut ko pirkt. Tagad jūtu līdzi..... Piemēram "Jaunbērziņa kantoros" pirms ieroci tirgos, veiks tā pārbaudi un ja vajag savedīs līdz saprātam un vēl reālu garantiju iedos. Es savā laikā "Lijā iekritu" ar optiku, saskāros ar pilnīgu idiotismu, nedabūju atpakaļ ne naudu ne optiku. Savukārt paziņa nopirka ieroču siksnu, kas pēc mēneša pārplīsa un ierocim krītot no pleca vēl optiku sasita. Atbilde bija vienkārša, ieroča svars esot bijis par lielu.....???? Vēl tikai viens jautājums, kas tas par ieroci?
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2017-09-30 01:36
Mednieku organizācija: Sēlija
Atrašanās vieta: Ogres puse
Medību stāžs: 21
Aprīkojums: TOZ, IŽ
Suņi: Latvijas dzinējsuns
Medību trofejas: 7
19.12.2013. 11:16
SORY, sapratu kas tas par ieroci! Ja tas netika pirms tirgošanas izjaukts un novests līdz saprātam (manuprāt to dara labs veikalnieks), tad ne par ko nav jābrīnās.
Mārtiņš
Mārtiņš
19.12.2013. 11:59
Paldies. No kļūdām kā sacīt saka JĀMĀCĀS. Jaunbērziņš ir tiktiešām labākais šajā nozarē, jo karabīni pirku no viņa un līdz šim nekādas problēmas nebija. Visu man tur izstāstīja parādīja un galva vairs nesāp.
Slēpts
19.12.2013. 12:21
Mja, jauns esi. Praktiski VISI krievu ieroči pēc pirkšanas ir jāpārjauc un jāiztīra no rūpnīcas palikušās metāla skaidas un gruži. Ja māki lasīt krieviski - pilns guns.ru forums ar padomiem, kā tās pagales piedabūt darboties pēc iegādes.