Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
03.02.2010. 09:33
Es arī esmu izdomājis, ka palīdzēšu, ar 243. win. Savādak tukš ledusskapis!
Pirmais komentars ko sis "mednieks" ievietojis foruma pie temas ka palidzet stirnam bargaja ziema.... Cerams ka tas bija domats ka joks (neizdevies), savadak izskatas pec karteja "Dizgalvja"!!!
Nereklamēšu Garminu, bet esmu mēģinājis vismaz 4 līdzīgus produktus, pašreiz esmu palicis pie Garmin GTU 10. Ja interesē detalziētāki, varu uzrakstīt detalzētāki.
suns ir jau kucīte gados(9).rudenī bija operācija,taisīja ķeizargrizienu,lai izņemtu kucēnus un pie reizes izņēma dzemdi.nu lūk un tagad pēc oprācijas šai kaut kas medībās aizveras.katrā mastā aiziet zvēriem līdz, pat uz kaimiņu kolektīviem.principā agrāk tā nebija,a tagad līdz uzvarai.rezultātā pēc katra masta ar mašīnu dabūnu skriet meklēt.labi ka dzinējmedības beigušās,tagad kaut kas jādomā.
Mans skatījums par Garmin GTU 10. Kas patīk: -Stabilitāte. Vēl nav gadījies, ka izmantojot šo rīku neesmu atradis suni. Ir bijušas dažādas ierīces un katrai bija savi niķi, viena "uzkaras", citai beidzas baterija, cita „noslīkst”, u.t.t, ar šo pagaidām vis ok. -Nav attāluma ierobežojumi . Ja ir GSM zona, suni var atrast pieļauju visā LV teritorijās. Ārpus LV neesmu mēģinājis, iespējams, ka strādā arī ārpus LV. -Darbības laiks. Gaidīšanas režīmā, normālā temperatūrā, man iekārta ir strādājusi pat vairāk par 48h. Protams, jo vairāk, sūtīsiet pieprasījumus „Kur ir iekārta?”, jo ātrāk beigsies baterija. -Izmēri. Lieliem suņiem varbūt tas nav tik svarīgi, bet mazākiem, jo mazāka iekārta vieglāk to nest. -GSM uztvērējs vai antena. Manā skatījumā iekārtai ir labs GSM uztvērējs/antena . Darbojas pat salīdzinoši sliktā GSM zonā, protams, nav ko cerēt uz brīnumiem, tur kur nav GSM zonas, iekārtu atsekot nevar. Kas nepatīk: -Abonēšanas maksa. Katru gadu jāmaksā GARMIN abonēšanas maksas (~ 30 USD), -GPS uztvērējs. Lielākais no mīnusiem, GPS uztvērējs varēja būt jūtīgāks. Biezā mežā, automašīnā, un citās aizsegtās vietās, iekārta rāda, ka GPS satelīti nav redzami un iekārtu nevar atrast. Reāli, suni uz ceļa, izcirtumā, lauka, respektīvi pārredzamā vietā atradīsiet noteikti, bet biezā mežā, zem kokiem, iespējams, saņemsiet atbildi, ka nav GPS zona. Kā arī jāmin, nav ļoti būtiski mežā, bet GPS precizitāte, citiem uzvērējiem ir redzēta labāka. Tas izpaužas tā, ka noliekot iekārtu mājās uz palodzes, iekārtas atrašanās vieta kartē būs „izmētāta” +/- 100 metru rādiusā. Atklātā vietā ar to it kā problēmas nav, suņa atrašanai, noteikti precizitāte pietiks. -Nav mobilā aplikācija. Lai skatītos iekārtas atrašanās vietu, jāizmanto GARMIN WEB lapa (pieslēdzoties ar attiecīgu lietotāju/paroli) , kas prasa puslīdz sakarīgu internetu. Mans viedoklis bez 3G, tas nav baudāmi un izmantojami. -Iekārtas veiktā ceļas atsekošana. Šai iekārtai, vismaz GARMIN portālā to neatradu kā uzstādīt LV teritorijā, nevar iestādīt režīmu, lai kartē paliku punkti, kur iekārta ir atradusies laika gaitā. Rezumējot: Lai šo iekārtu veiksmīgi izmantotu, galvenais priekšnoteikumus, jāvar/jāmāk vai nu telefonā vai planšetdatorā lietot internetu. Otrs, fakts, kas jāņem vērā un, ko minēju, tā kā iekārtai GPS uztvērējs nav no jūtīgākiem, būs gadījumi, kad iekārtu uzreiz neatradīsiet, bet būs jāpagaida, lai suns iziet klajākā vietā.
Pirmais komentars ko sis "mednieks" ievietojis foruma pie temas ka palidzet stirnam bargaja ziema.... Cerams ka tas bija domats ka joks (neizdevies), savadak izskatas pec karteja "Dizgalvja"!!!
http://traxfamily.com/
Kas patīk:
-Stabilitāte.
Vēl nav gadījies, ka izmantojot šo rīku neesmu atradis suni. Ir bijušas dažādas ierīces un katrai bija savi niķi, viena "uzkaras", citai beidzas baterija, cita „noslīkst”, u.t.t, ar šo pagaidām vis ok.
-Nav attāluma ierobežojumi .
Ja ir GSM zona, suni var atrast pieļauju visā LV teritorijās. Ārpus LV neesmu mēģinājis, iespējams, ka strādā arī ārpus LV.
-Darbības laiks.
Gaidīšanas režīmā, normālā temperatūrā, man iekārta ir strādājusi pat vairāk par 48h. Protams, jo vairāk, sūtīsiet pieprasījumus „Kur ir iekārta?”, jo ātrāk beigsies baterija.
-Izmēri.
Lieliem suņiem varbūt tas nav tik svarīgi, bet mazākiem, jo mazāka iekārta vieglāk to nest.
-GSM uztvērējs vai antena.
Manā skatījumā iekārtai ir labs GSM uztvērējs/antena . Darbojas pat salīdzinoši sliktā GSM zonā, protams, nav ko cerēt uz brīnumiem, tur kur nav GSM zonas, iekārtu atsekot nevar.
Kas nepatīk:
-Abonēšanas maksa.
Katru gadu jāmaksā GARMIN abonēšanas maksas (~ 30 USD),
-GPS uztvērējs.
Lielākais no mīnusiem, GPS uztvērējs varēja būt jūtīgāks. Biezā mežā, automašīnā, un citās aizsegtās vietās, iekārta rāda, ka GPS satelīti nav redzami un iekārtu nevar atrast. Reāli, suni uz ceļa, izcirtumā, lauka, respektīvi pārredzamā vietā atradīsiet noteikti, bet biezā mežā, zem kokiem, iespējams, saņemsiet atbildi, ka nav GPS zona.
Kā arī jāmin, nav ļoti būtiski mežā, bet GPS precizitāte, citiem uzvērējiem ir redzēta labāka. Tas izpaužas tā, ka noliekot iekārtu mājās uz palodzes, iekārtas atrašanās vieta kartē būs „izmētāta” +/- 100 metru rādiusā. Atklātā vietā ar to it kā problēmas nav, suņa atrašanai, noteikti precizitāte pietiks.
-Nav mobilā aplikācija.
Lai skatītos iekārtas atrašanās vietu, jāizmanto GARMIN WEB lapa (pieslēdzoties ar attiecīgu lietotāju/paroli) , kas prasa puslīdz sakarīgu internetu. Mans viedoklis bez 3G, tas nav baudāmi un izmantojami.
-Iekārtas veiktā ceļas atsekošana.
Šai iekārtai, vismaz GARMIN portālā to neatradu kā uzstādīt LV teritorijā, nevar iestādīt režīmu, lai kartē paliku punkti, kur iekārta ir atradusies laika gaitā.
Rezumējot: Lai šo iekārtu veiksmīgi izmantotu, galvenais priekšnoteikumus, jāvar/jāmāk vai nu telefonā vai planšetdatorā lietot internetu. Otrs, fakts, kas jāņem vērā un, ko minēju, tā kā iekārtai GPS uztvērējs nav no jūtīgākiem, būs gadījumi, kad iekārtu uzreiz neatradīsiet, bet būs jāpagaida, lai suns iziet klajākā vietā.