Kād varētu būt mednieku priekšlikumi pieteikumam par medību likuma grozīšanu. Kādas tiesības ir jāierobežo īpašniekiem, un kādi pienākumi ir jānosaka medniekiem.
Man ir viens priekšlikums ar kuru varētu šākt! Neizsniegt mednieku apliecības - pamuļkiem,idiotiem,meļiem,tenkotajiem un citiem garā vājiem individiem!
Šobrīd, kad medību likuma jaunā redakcija ir tiko kā stājusies spēkā un vēl nav pilnvērtīgi visi deleģētie akti pieņemti, priekšlikumi nebūs. Vajag vismaz dažus gadus saprast, vai praksē strādā komisijas un vai situācija kopumā neuzlabojas. Jo komisijai paredzētās tiesības ir diezgan drastiskas. Bet, ja nu likumu atkal tomēr atvērs, tad nekonkretizējot tvērumu, ir skaidrs uz ko tiekties - medību tiesības jāatdala no īpašuma tiesībām. Jautājums par jaunās Saeimas sastāvu, protams, jo jāgroza Civillikums. Ideja ir tāda pati, kā dzīvokļa īres tiesības - izlikt īrnieku principā var tikai ar tiesas spriedumu un tikai īpašos gadījumos. No otras puses - medību tiesības nedrīkst izlietot pretēji zemes pamata lietojuma mērķim, līdz ar to, būtu vērts tomēr sagaidīt arī gala rezultātu pētījumam Silavā par to, cik tad daudz dzīvniekus ir optimāli turēt konkrētās vietās. Vēl derētu atjaunot medību ierīcību... Bet pašreiz par šo diskutēt nav lietderīgi - ļaujam jaunajam likumam un jaunajām kontroles un ietekmēšanas sistēmām darboties un parādīt praksē, kā strādā teorētiski labās ieceres.
Robert, Tevis pieminētie priekšlikumi ir jau spēkā. Veidojot likumdošanas maiņas priekšlikumus ir jāpalielina mednieku tiesības un jāuzliek likumīgi pienākumi ipašniekiem, jo īpašnieku tiesības pašlaik ir imperatīvas un tiešām varietekmēt medību saimniecību. Cita lieta ir tā, ka VMD izmantojot nelikumīgas metodes ir centusies ierobežot īpāsnieku tiesības, bet tas ir atsevišķs temats kuru apspriedām iepriekš. Šajā tematā es gribu uzzināt ko vēlāsmednieki,jo es piekrītu ka mednieku tiesības ir vāji aizsargātas.
Slēpts
11.02.2014. 21:11
Mednieka apliecību atļaut iegūt ja ir iziets noteikts kurss praksē(nevis teorija kautkādā būcenī) pie kāda kolektīva.Tie varētu būt kādi 2-3g. lai saprot kas ir medības dzīvē-savādāk ar to teoriju piegrūž jauno mednieku,neskatoties uz to ka daļa to nevar nemaz sagremot.Un tad nemāk pat pārskatu aizpildīt un atļauju norakstīt. Tāpat varētu būt tā ka zemes īpašnieks uzraksta ka negrib lai viņa zemi apmedī kāds kolektīvs.Bet lai min konkrētu iemeslu.Savādāk zemi tagat pērk un pārdod katru dienu-ej nu atrod to īsto īpašnieku kurš beigās dzīvo ārzemēs vel. Tas ir mans domu gājiens īsumā.
Es pats neesmu mednieks tāpēc īsti nepārzinu pašreizējo kārtību , bet ja ir tā kā saka Guntars tad viņam ir taisnība. PSRS laikos ja nemaldos bija jānoskraida par dzinēju vismaz divi gadi pirms tika pielaists pie eksāmena, bet varbūt es kļūdos jo tā man tika stāstītska tā esot bijis.
Pirmais kas obligāti manuprāt ir nepieciešams ir tas lai tiktu novērsti nelaimes gadījumi, medītvar tikai viena persona,un tas ir pareizi, tomēr personām netiek nekas paziņots, šajā sakarā ir nepieciešams likums kas medību kontroles instancei - VMD uzliek par pienākumu paziņot pēc iecirkņa reģistrēšanas visām pusēm pienākumus un tiesības.
Bija Lauri tā ka obligāti jāiet divi gadi un tad kolektīvs lēma vai esi cienīgs biedrs koletīvam vai būs dienās kartīgs vecis ja bija šaubas vajadzēja turpināt dzinējos ,nu bija vēl no augstākiem plauktiem kuriem papīrus pienesa klāt pat nerunājot par kautkādām dzinēju iešanām (kungiem un viņu dēliņiem),tādam ka uz masta jāstāv blakus jāvaktē viņš nevis zvēri!!!!!
Valdi, es šajā forumā iesaistījos tikai tādēl ka vēlos pa nopietnam noskaidrot mednieku viedokli , jo priekšlikumi tiek gatavoti, man tie jāsagatavo līdz martam. Nav tā ka es aizstāvu zemniekus, lielākajā daļā gadījumu mani klienti ir tieši mednieki, Driādas gadījums ir izņēmums jo tur klients ir zemnieki, lai gan te ir jāmin, ka zemniekiem ir daudz nopietnāks tiesību nodrošinājums, tikai viņi to nevarēja izmantot efektīvi dēļ VMD rīcības.
Kādas tiesības ir jāierobežo īpašniekiem, un kādi pienākumi ir jānosaka medniekiem.
Neizsniegt mednieku apliecības - pamuļkiem,idiotiem,meļiem,tenkotajiem un citiem garā vājiem individiem!
Bet, ja nu likumu atkal tomēr atvērs, tad nekonkretizējot tvērumu, ir skaidrs uz ko tiekties - medību tiesības jāatdala no īpašuma tiesībām. Jautājums par jaunās Saeimas sastāvu, protams, jo jāgroza Civillikums. Ideja ir tāda pati, kā dzīvokļa īres tiesības - izlikt īrnieku principā var tikai ar tiesas spriedumu un tikai īpašos gadījumos.
No otras puses - medību tiesības nedrīkst izlietot pretēji zemes pamata lietojuma mērķim, līdz ar to, būtu vērts tomēr sagaidīt arī gala rezultātu pētījumam Silavā par to, cik tad daudz dzīvniekus ir optimāli turēt konkrētās vietās.
Vēl derētu atjaunot medību ierīcību...
Bet pašreiz par šo diskutēt nav lietderīgi - ļaujam jaunajam likumam un jaunajām kontroles un ietekmēšanas sistēmām darboties un parādīt praksē, kā strādā teorētiski labās ieceres.
Veidojot likumdošanas maiņas priekšlikumus ir jāpalielina mednieku tiesības un jāuzliek likumīgi pienākumi ipašniekiem, jo īpašnieku tiesības pašlaik ir imperatīvas un tiešām varietekmēt medību saimniecību. Cita lieta ir tā, ka VMD izmantojot nelikumīgas metodes ir centusies ierobežot īpāsnieku tiesības, bet tas ir atsevišķs temats kuru apspriedām iepriekš. Šajā tematā es gribu uzzināt ko vēlāsmednieki,jo es piekrītu ka mednieku tiesības ir vāji aizsargātas.
Tāpat varētu būt tā ka zemes īpašnieks uzraksta ka negrib lai viņa zemi apmedī kāds kolektīvs.Bet lai min konkrētu iemeslu.Savādāk zemi tagat pērk un pārdod katru dienu-ej nu atrod to īsto īpašnieku kurš beigās dzīvo ārzemēs vel.
Tas ir mans domu gājiens īsumā.