Varbūt kāds kam ir izdevies slazdos noķert bebru varētu uzrakstīt savu pieredzi ar ādas ģērēšanu. Esmu dzirdējis ka lietuvas ģērētavā neņem pretīm ūdra ādu bez kaut kādiem papīriem. Iespējams kāds ir vedis ģērēt tepat latvijā, arī prasa papīrus? Kurā iestādē nāktos griezties pēc tāda dokumenta ja nu gadījumā kādreiz izdodas noķert to ūdru?
Esmu ģērējis pie privātajiem, viņiem pie kājas ko tu atved. Te jau bij šī tēma pacelta, secinājums-ja negribi problēmas-ar ūdru neplāties.Tā kā ūdrs nav medījamo dzīvnieku sarakstā-var uzjautāt dabas aizsardzības pārvaldei.
Diemžēl ūdrs ir sarkanājā grāmatā,4 kategorijā, ja nemaldos tas nozīmē ,kad ir nepietiekami pētīta suga, ar iespēju kad draud iznīkšana, bet ziņu trūku dēļ nevar precīzi noteikt pašreizējo stāvokli dabā.Tākā slazdam ūsas paplet platāk, lai ūdrs netiktu iekšā;), un šādam nelaimes gadījumam ,zāļu nav....
Esmu ģērējis pie privātajiem, viņiem pie kājas ko tu atved. Te jau bij šī tēma pacelta, secinājums-ja negribi problēmas-ar ūdru neplāties.Tā kā ūdrs nav medījamo dzīvnieku sarakstā-var uzjautāt dabas aizsardzības pārvaldei.
Varbūt vari padalīties ar kādiem kontaktiem? Zinkā ja nu kas tad noder.
Nu var medīt taču amērikas ūdru droši. Bet eiropas ūdru populācija ir diezgan veselīga, jo pats sēžot dīķu un upju malās ļoti daudz esmu ūdrus redzējis. No sākuma saprast nevarēju bebrs vai kas, bet kad pavero ilgāk tad saproti ka tas ir ūdra kungs :)
Varbūt vari padalīties ar kādiem kontaktiem? Zinkā ja nu kas tad noder.
Bet eiropas ūdru populācija ir diezgan veselīga, jo pats sēžot dīķu un upju malās ļoti daudz esmu ūdrus redzējis. No sākuma saprast nevarēju bebrs vai kas, bet kad pavero ilgāk tad saproti ka tas ir ūdra kungs :)