Sveicināti domubiedri! Sakarā ar to, kad ir pagājis jau mēnesis no aktīvas dzinējmedību sezonas atklāšanas un palielinājies nomedīto dzīvnieku skaits. Manuprāt, mēnesis ir pietiekoši liels laiks, lai varētu uzspēt pagatavot savus iecienītākos medījuma ēdienus. Lai vecinātu dažādību un pieredzes apmaiņu, es izveidoju sadaļu "Medījumu pagatavošanas receptes". Ceru uz Jūsu atsaucību!
nezinu cik taa ir tiesa, bet mediibu aviizee kautkads profesors mineejis ka bebri paarneesaa trihinelozi. Zhurnaals tagad staav acu priekshaa... domaaju ka iespeeja saslimt nav liela, bet bebru es nezhaaveetu...
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
05.11.2007. 12:45
Par trichenolozi - runāju ar vienu pazīstamu vetārstu par šo tēmu un viņš tā arī pateica: tricheneloze var būt jebkuram meža lopiņam, pat zaķim esot konstatēta, bet meža cūkas un āpši (laikam) esot riska grupa, kuriem tas gadās daudz biežāk.
cūkas un āpši jau nu ir tie radījumi, kas ēd visu... Lāču pie mums nav. Bebrs, no otras puses, nekā slikta neēd. Tiesa, tas, ka bebram ar trihīnas var būt, arī ir dzirdēts.
Mjaa dzirdeets arii ka luushi pilni ar to dranjkji! p.s. bet atgriezhoties pie teemas, taisiiju buka rolmopshus(bet taadus palielus :)) Kjipa muguras karbonaadi panjeemu izklapeeju, piepildiiju ar zhaaveetu galju, marineetiem shampinjoniem un sieru. Mopsis tika apcepts, ielikts katlinjaa un sauteets liidz gataviibai beigaas paarliets ar saldo kreejumu... Pasniegts shkjeeliitees kopaa ar kraasnii ceptiem kartupeljiem. Man patika.
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
08.11.2007. 12:44
Nu tad es ar Andi pakaitināšu: Šovasar man tika iemācīts ļoti vienkāršs un ātrs veids kā no buka gaļas gabala tikt pie ēšanas. Tātad ņemam bukveidīga radījuma muguras karbonādi, attīram no visām plēvēm, tā lai paliek tīra gaļa. Sagriežam plānās (ap 0,5 cm) šķēlītes šķērsām šķiedrai. Sakarsējam pannā nedaudz eļļas, liekam iekšā un cepam uz palielas uguns (no vienas un pēc tam no otras puses), lai nepaspēj atdalīties sula. Cepšanas process aizņem kādas 10 minūtes. Kad gatavs, liekam uz šķīvja, uzkaisam sāli un uzmaļam melnos piparus. Protams, ar garšvielām var variēt. Tālāk korķējam vaļā Tērvetnieku (var aizstāt ar labu sarkanvīnu) un ...
Sakarā ar to, kad ir pagājis jau mēnesis no aktīvas dzinējmedību sezonas atklāšanas un palielinājies nomedīto dzīvnieku skaits. Manuprāt, mēnesis ir pietiekoši liels laiks, lai varētu uzspēt pagatavot savus iecienītākos medījuma ēdienus. Lai vecinātu dažādību un pieredzes apmaiņu, es izveidoju sadaļu "Medījumu pagatavošanas receptes". Ceru uz Jūsu atsaucību!
domaaju ka iespeeja saslimt nav liela, bet bebru es nezhaaveetu...
p.s. bet atgriezhoties pie teemas, taisiiju buka rolmopshus(bet taadus palielus :)) Kjipa muguras karbonaadi panjeemu izklapeeju, piepildiiju ar zhaaveetu galju, marineetiem shampinjoniem un sieru. Mopsis tika apcepts, ielikts katlinjaa un sauteets liidz gataviibai beigaas paarliets ar saldo kreejumu... Pasniegts shkjeeliitees kopaa ar kraasnii ceptiem kartupeljiem. Man patika.
Šovasar man tika iemācīts ļoti vienkāršs un ātrs veids kā no buka gaļas gabala tikt pie ēšanas. Tātad ņemam bukveidīga radījuma muguras karbonādi, attīram no visām plēvēm, tā lai paliek tīra gaļa. Sagriežam plānās (ap 0,5 cm) šķēlītes šķērsām šķiedrai. Sakarsējam pannā nedaudz eļļas, liekam iekšā un cepam uz palielas uguns (no vienas un pēc tam no otras puses), lai nepaspēj atdalīties sula. Cepšanas process aizņem kādas 10 minūtes. Kad gatavs, liekam uz šķīvja, uzkaisam sāli un uzmaļam melnos piparus. Protams, ar garšvielām var variēt.
Tālāk korķējam vaļā Tērvetnieku (var aizstāt ar labu sarkanvīnu) un ...