Pirms 4 dienam Ērgļu novada Jumurdā ir pieklīdusi LDz šķirnes kucīte. Ne jauna , varētu būt tā ap 6- 9 gadi - purniņš jau sirmo.Pēc izturēšanās neizskatās , ka klaiņotāja. Negribu nevienu apvainot , bet liekas , ka īpašnieku izsviests suns ,kura nav vairāk bijusi vajadzīga . Sunīte parādījās otrdien - briežu dārzā aiz žoga . Mana teorija - izsvieda , lai pati gādā sev iztiku. Apzvanīšanās mednieku aprindās līdz šim nav devusi nekādus rezultātus. Izmisušais suns trīs dienas tupēja vienā un un tajā pat vietā , rēja uz pienācējiem līdz beidzot man izdevās iekaro viņās uzticību un šobrīd kucīte atrodas pie manis. Ir pamats domāt , ka sunene ir medniece , bet ne ļoti agresīva - pieņēma mājas aļņus! , ir dzīvojusi ārā un būdā ,jo voljerā uzreiz atrada guļvietu . Latviski runājoša.
Par cipu nezinu , man nav arī testera ,lai pārbaudītu. Bet, par to latviešu valodu , nu atsaucas uz "nāc šurp" un citām pamata uzrunām. Šķiet , ka sunīte pie tam vēl ir arī grūsna.Suns ir pārcietis kārtīgu stresu ,saraujas pie katra negaidīta trokšņa.Arvien vairāk liekas , ka izmesta .
Jāni , Tu esi īsts draugs ! Tā jau ir , ja vienam negudram cilvēkam ir 7 suņi tad vēl astotais - nu nav nekāda starpība.Bet , ja nopietni , tad dikti gribētos lai sunenīte atrod savu īsto saimnieku.Ak , jā šodien birojā (VMD) man viens kungs pat paprasīja , ko darīšu , ja saimnieks neatsauksies - midzinās vai kā . Nemidzināšu.
Aprīkojums: Tikka T3 Hunter 308 win., FinnClassic 12/76
Suņi: Inkija, Bavārijas asinspēdu dzinējsuns
Medību trofejas: 11
08.04.2014. 10:12
Ceru , ka sunītes saimnieki atradīsies un vēl vairāk ceru, ka viņi izrādīsies labi saimnieki .Par tavu attieksmi - tikai vislielākais apbrīns un cieņa !!!!!
Aprīkojums: IŽ-27;Simson drillings, 7X64 Brno ZKK600
Suņi: exVMT, G/S-Tax
Medību trofejas: 5
09.04.2014. 15:16
Piekrītu Mārim Pauliņam ! Vēl tik gribu citēt kādas kaimiņtantes teikto, šoreiz pāradresējot Guntai - Tu dari Dievam tīkamu darbu - palīdzi dzīvai radībai !
Varbūt vajadzētu arī citās interneta vietnēs par kucīti paziņot. Kaut kā negribas ticēt, ka labi kopta kucīte palikusi bez mājām saimnieku dēļ.Zinot LDZ tempermentu ,nav brīnums,ka sunīts noklīdis.
+100 Guntai!!!