Sveiciens jaunajā sezonā! Gribēju pajautāt, kāds ir labāks gludstobra garums šaušanai ar lodi, kā zināms, stobru garumi ir dažādi un ieročus var komplektēt pēc vēlmēm. Paldies.
Aprīkojums: bise 16. kal. bise 12. kal. karabine 30-06 kal.
Suņi: Krievu eiropas laikas nu jau divi pus invalīdī.
Medību trofejas: 1
23.04.2014. 14:07
Nu labāk jau pirms pirkšanas izšaut un tad jau redzēs vai tas stroķis vispār lodes normāli šauj un tikai tad pirkt protams testējot jāņem tās patronas ar kurām ir bijusi iecera šaut.. ja ņem vienstobreni tad vienalga kur iet uzliec tēmekli un šauj bet divstobrenei jātestē un jāskatās mana novērotāja pieredze liecina ka veikalā pirktie un nepašautie ieroči reti attaisno ieceres. garumam nav nozīmes (Smieklīgi izklausās) bet ar garāku stobru būs mazāks un maigāks atsitiens.
Man ir Mossbergs 500 ar 24 collas garu lezenas vitnes stobru. Lai sautu ar garantetu precizitati, jaizmanto specialas patronas,ka piemeram hor ady sst un lidzigam. Patronas dargas,tuvu 3 eiram,plus minus, tacu medibaz sevi attaisno 100%, jo lidz 100 metriem iet tur kur teme. Treneties sausana ar tadam patronam dargs prieks,bet lidz 35 metriem var izmantot patronas ar zemkalibra lodem-piemeram polevas,dupleksa sporta patrona,vai piemeram, es izmantoju Daugavpils pam 16 kalibra lodes (28gr) kuras ievietoju skivisu 28gr patronas ar konteineru. Sada attaluma lido un trapa perfekti, pie kam merki var redzet ka lodes trapa taisni,nav sagriezusas.
Gribēju pajautāt, kāds ir labāks gludstobra garums šaušanai ar lodi, kā zināms, stobru garumi ir dažādi un ieročus var komplektēt pēc vēlmēm.
Paldies.