Suņi: Greisa-vāciete,kas pat stirnas nedzenā,bet dzērājus neieredz .Moča rāmi kož uz pusēm .
05.05.2014. 17:21
Es agrāk biju zvērināts pretinieks tām , bet ejot laikam esmu saskatījis tajās daudz vairāk pozetīva nekā dzinējmedībās .Tomēr ziemas laikā , neatbalstu medības pie barotavām .
Slēpts
05.05.2014. 18:31
cik tālu skaitās barotava un kad beidzas pievilināšana? tomēr dzīvniekus mierīgi ēdot vari izšķirot, kuru ņemt. ja neiet dzīt, tad noķert dzīvnieku būs daudz grūtāk, var jau teikt, tās ir medības, bet ja limitu neizpildīsi bakstīs par fermas uzturēšanu :D
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
05.05.2014. 18:49
Īsi izsakot savu viedokli: - ir ļoti efektīvas no selektīvu medību viedokļa, jo ir perfekta iespēja nesteidzīgi izvērtēt medījumu un pieņemt lēmumu - zūd " sportiskais moments" un manā uztverē tās ir " slinkās" medības - bet parādās zināms meditatīvs efekts...... :D
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
05.05.2014. 19:32
+ Andrim, ar uzskatu ka gaides medības pārāk garlaicīgas un neinteresantas- pasēdi, atnāk, nošauj, ved mājās, tikpat labi var fermā aizgaldā šaut, kad būšu 70+ tad iešu tagad labi ka reizi gadā aizeju :D
Esmu pret "medīšanu" pie barotavām. 1. Tas nav pieņemami no ētikas viedokļa. 2. Process ir līdzīgs mājas cūkas kaušanai - cūka ir pieradināta un onkulis, lai drošāk varētu iegāzt ar bozi pa pieri, cūku "nomierina" ar miltu bļodiņu. 3. Barotava ir vienīgā vieta, kur cūkas var justies droši. Ja sāk medīt pie barotavām, cūkas sāk migrēt, pārvietojas uz vietām, kur var izdarīt postījumus. 4. Sistemātiski no medību iecirkņiem, kur praktizē nakts šaušanu pie barotavām, atdalās sivēni, kas palikuši bez mātes. 5. Pēc šādām medībām bieži vien tuva un tāla apkārtne smird - dzīvnieki tiek sašauti un mirst mednieku neatrasti. 6. Kolektīvo medību laikā, cūkas pārsvarā uzturās teritorijās, kur viņas netiek traucētas. Resp. - tikai naktī aiziet uz medību iecirkni, kur dzīvniekus baro un arī intensīvi medī, bet naktīs atgriežas tur, kur nenotiek dzinējmedības. Viennozīmīgi esmu pret!
daudz kas ir atkarīgs no kolektīva medību teritorijas.šobrīd medījam tikai uz postījumiem zemnieku laukos.barotavas ir tabu.bet agrāk medījot citā kolektīvā platība sastāvēja tikai no egļu mežiem un purviem.tādu labības lauku tur nebija vispār.tad nu lūk tur uz gaidi ko nomedīt varēja tikai barotavās,vai piebarojamos lauciņos.
Aprīkojums: TIKKA T3 308.;TOZ-16 22LR; Browning BAR Zenith 30-06.+ Zeiss Victory V8 2,8-20x56, Иж-56-3 22/28 + Burris Eliminator III 3-12x44. Mitsubishi L200
Suņi: LV dzinējs,suns
Medību trofejas: 6
05.05.2014. 20:23
Pilnigas mulkibas par sasautajiem zveriem , kuri barotavu apkaime smird. Tu esi idiots, ja pa mierigu merki izsaujot, neej to parbaudit.... Tiesi pec dzinejmedibam aiziet daudzi sasauti un nävei nolemti dzivnieki. Nesaskatu neko sliktu mäjas cükas nokausanä un attiecigi meza cükas nomedisanä pie barotavas (summa no saskaitämajamiem nemainäs). No "pareizo" cilveku skatu punkta medibas un etika jau pasä sakne ir nesavienojamas lietas, täpec täds vispirinäjums ir mulkigs. Vari tikai par sevi izteikties, ka , piemeram, man pienemamäk ir tädi un tädi medibu panemieni... Konkreti man lieläks kaifs ir dzinejmedibäs vai medibas ar pieiesanu güts medijums, bet tas viss ir aktarigs no tä, kas katram galvä notiek. Par temu- medibas ir un paliek medibas. Galvenais, lai citus lidzcilvekus täs neapdraudetu!
Protams ka par, daba no mednieka paņem vairāk nekā atdod. barība tiek ne tikai cūkām, bet putniem, pelēm utt. Un par to meditāciju pareizi Andris teica
tomēr dzīvniekus mierīgi ēdot vari izšķirot, kuru ņemt.
ja neiet dzīt, tad noķert dzīvnieku būs daudz grūtāk, var jau teikt, tās ir medības, bet ja limitu neizpildīsi bakstīs par fermas uzturēšanu :D
- ir ļoti efektīvas no selektīvu medību viedokļa, jo ir perfekta iespēja nesteidzīgi izvērtēt medījumu un pieņemt lēmumu
- zūd " sportiskais moments" un manā uztverē tās ir " slinkās" medības
- bet parādās zināms meditatīvs efekts...... :D
1. Tas nav pieņemami no ētikas viedokļa.
2. Process ir līdzīgs mājas cūkas kaušanai - cūka ir pieradināta un onkulis, lai drošāk varētu iegāzt ar bozi pa pieri, cūku "nomierina" ar miltu bļodiņu.
3. Barotava ir vienīgā vieta, kur cūkas var justies droši. Ja sāk medīt pie barotavām, cūkas sāk migrēt, pārvietojas uz vietām, kur var izdarīt postījumus.
4. Sistemātiski no medību iecirkņiem, kur praktizē nakts šaušanu pie barotavām, atdalās sivēni, kas palikuši bez mātes.
5. Pēc šādām medībām bieži vien tuva un tāla apkārtne smird - dzīvnieki tiek sašauti un mirst mednieku neatrasti.
6. Kolektīvo medību laikā, cūkas pārsvarā uzturās teritorijās, kur viņas netiek traucētas. Resp. - tikai naktī aiziet uz medību iecirkni, kur dzīvniekus baro un arī intensīvi medī, bet naktīs atgriežas tur, kur nenotiek dzinējmedības.
Viennozīmīgi esmu pret!
Nesaskatu neko sliktu mäjas cükas nokausanä un attiecigi meza cükas nomedisanä pie barotavas (summa no saskaitämajamiem nemainäs). No "pareizo" cilveku skatu punkta medibas un etika jau pasä sakne ir nesavienojamas lietas, täpec täds vispirinäjums ir mulkigs. Vari tikai par sevi izteikties, ka , piemeram, man pienemamäk ir tädi un tädi medibu panemieni...
Konkreti man lieläks kaifs ir dzinejmedibäs vai medibas ar pieiesanu güts medijums, bet tas viss ir aktarigs no tä, kas katram galvä notiek.
Par temu- medibas ir un paliek medibas. Galvenais, lai citus lidzcilvekus täs neapdraudetu!
Medības piebarotavās - JĀ
barība tiek ne tikai cūkām, bet putniem, pelēm utt.
Un par to meditāciju pareizi Andris teica