Gribu jautāt,vai kādam ir pieredze cietā plastikāta laides piepildīšanā ar putām,lai būtu mazāk "skanīga"?Varbūt ir pieredze kādas markas putas ir noderīgākas,jo esmu redzējis gan elastīgākas, gan sausākas,tikai marku nezinu.
Slēpts
22.06.2014. 12:08
Savulaik, gaisenei plastmasas laidi piepūtu ar putām kuras pirmās pa rokai trāpījās. Pa lielam jau vienlga kādas putas, ja tukšums būs aizpildīts, tad vairs neskanēs
Slēpts
22.06.2014. 12:57
Nezinu kāda atšķirība putām, es aizpildīju ar parastām montāžas putām, ar mazu izplešanās koeficientu... lai neplēš. Ir klusāks.
Izmēģinot var piebāzt ar porolonu.Efektam vajadzētu būt līdzīgam.Lietot ilgstoši gan porolonu nevarēs,vinš uzsūc ūdeni.Piepūtu ar makrofleksu ķīniešu tačkas riepas-cietēja divas nedēļas.
Putas divas nedēļas cietēja tāpēc , ka viņām gaiss netika klāt. Pūst var jebkuras putas, jo uz tādu apjomu nebūs atšķirības.Vislabāk ir iepūst un pēc 15-20 minūtēm, kad ir apvilkušās, tad ar pirkstu iespaidīt vajadzīgajā formā. nevajadzēs apgriezt un virskārta būs stingra un neuzsūks mitrumu.
Celtniecības putas ir neaizvietojamas, uz tām visas būves turās... ;-) Ar zemu izplešanās koeficentu būs Penosil GoldGun PU-Foam Low Expansion un SOUDAL FLEXIFOAM GUN. Pats gan savulaik gaisenes Mercury 85 (Hatsan) laides aizpildīšanai izmantoju silikona hermētiķi. Man gan bija citi mērķi, pēc izcili negantas atsperes uzstādīšanas nācās palielināt plintes svaru lai kaut kā slāpētu atsitienu, tādēļ paralēli silikonam laidē tika piebērts kāds puskilograms skrošu.
Slēpts
23.06.2014. 10:59
Es skrotis nebēru, bet sakartoju copes tristurainos svarinus un uz putam turejas loti labi ;) Putas var ari plesties, ja gals laidei bus vaļā, tad nekas nenotiks un lieko var pēctam apgriezt
Medību stāžs: no 2002 gada dzinējs, kā mednieks no 2009 gada
Aprīkojums: Iž 58, Savage 308 win, Ata arms neo 12
Suņi: jagterjers Urga
Medību trofejas: 1
25.06.2014. 08:43
Iesaku Penosil putas - cik ir likti logi un durvis, krietni labākas jutās kā daudzi nedaudz lētāki "beznosaukumu" brīnumi. labākas tīri pēc sastāva blīvuma un noturības, protams vēlams izmantot putu pistoli. Vienu gan der ielāgot putas mēdz saēst metālu - ir novēroti gadījumi kad aizpūš caurumus auto virsbūvē- tāpēc varbūt pūst tā lai nesaskaras ar ieroča metāla daļām.
Putas var ari plesties, ja gals laidei bus vaļā, tad nekas nenotiks un lieko var pēctam apgriezt
Vienu gan der ielāgot putas mēdz saēst metālu - ir novēroti gadījumi kad aizpūš caurumus auto virsbūvē- tāpēc varbūt pūst tā lai nesaskaras ar ieroča metāla daļām.