Šodien vārdadienu svin Raita, Jogita, Evija, rītdien - Baiba, Barba, Barbara
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - vītņstobra patronu lādēšana/aprīkojums

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 91 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 17.10.2023. 21:52

Intars Lucjanovs
Intars Lucjanovs
Pēdējo reizi manīts 2022-10-20 10:03
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: Rīts
Atrašanās vieta: Nagļi
Medību stāžs: No 2001
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
Medību trofejas: 2
10.08.2014. 23:45
Pareizi nosēdināti pleci ir tad, ja apspiestai čaulai šis izmērs ir ne mazāks par 2 collas tūkstošdaļām (0.05mm).

Anrij, manuprāt neveiksmīgs formulējums... Arī man ir grūti uztvert šo Tavu domu, kur nu vēl cilvēkam, kurš tikai taisās kļūt par reloadinga adeptu :) Kurš "šis" izmērs?
Tu domāji - Headspace clearance... ?
Nav vienkāršāk pateikt tā - izmēriet šautas čaulas headspace. Teiksim bīdmērs rāda nosacīti 2,049". Noregulējiet matricu tā, lai pēc apspiešanas šis izmērs (šai pat čaulai) būtu mīnus 0,001-0,002". Jeb 2,048-2,047".
Intars Lucjanovs
Intars Lucjanovs
Pēdējo reizi manīts 2022-10-20 10:03
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: Rīts
Atrašanās vieta: Nagļi
Medību stāžs: No 2001
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
Medību trofejas: 2
11.08.2014. 00:32
Varbūt kaut ko nesapratu,bet pārmērīju savus šelholderus,(hornady un Lee),augšējā daļa no čaulas atbalsta līdz satvērējam ir VIENĀDI,biezumā atšķiras zemāk.

Tā komplekta fiška, ko Anrijs piemin : komplektā ir dažāda augstuma šelholderi.
T.i. lai katru reizi negrozītu matricu un neķertu tās tūkstošdaļas - nomaina šelholderi.
Dzintars Graudužis
Biedriba Medniekiem.lv
Dzintars Graudužis
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
11.08.2014. 06:41
Labi Anrij,pieleca,īstenībā sanāca smiekli,pēc Tavas izklāsta metodes iznāk ka mandeles operē caur,maigi izsakoties,aizmuguri.Gribu zināt kur Tu esi saskāries ar tādām"wildcat"stobru tehnoloģijām,vienu zinu tepat Latvijā,Jaunbērziņa kantoris borē patrontelpas.Kaut kur ir manīti klīstam vernerkaron pusfabrikāti.Jā krieviem ir tā mazliet
jancīgāk ar patrontelpas ģeometriju ,bet gabarītus tomēr ievēro.Ņemot vērā ka esmu tomēr oficiāli mācīts ieroču meistars,tehnoloģijas pārzinu.Tev pat prātā neienāks ar kādām CNC iekārtām veido patrontelpas un veic mērījumus,tapēc ar visu pārliecību varu teikt ka patrontelpa izmainās tikai erozijas rezultātā šaujot un ja tas ir noticis arī vītne jau būs izbeigusies.Un vēl man ir īpaša attieksme pret šāvējiem sportistiem,tie ir ģenētiski modificēti tipi ar īpašām spējām izkropļot ieroci.Turklāt uz jautājumu ko tas dod,neesmu dzirdējis nevienu sakarīgu atbildi.Labs vecis Tu esi Anrij,bet diemžēl apmaldījies,varbūt Jūsu klubiņā tā ir pieņemts jo citādāk neabilsti standartam.Zini kas mani uzvedināja uz domas ka jāsāk filtrēt tas ko abi ar Intaru stāstat,tas bija čaulīšu apgriezējs,tas ar gultni.Neapvainojaties,tas viss nemazina manu cieņu pret Jums!
Anrijs Priede
Anrijs Priede
Pēdējo reizi manīts 2023-05-25 16:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
11.08.2014. 07:28
Kurš "šis" izmērs?

Taču linkos ir bildes, kas visu paskaidro.
Anrijs Priede
Anrijs Priede
11.08.2014. 08:03
Dzintar, godīgi pateikšu, es nejūtu, ka Tu esi ieroču meistars. Visādā ziņā ne pa vītnes dzelžiem modernā izpratnē. Es ļoti labi zinu, kas ir CNC un kādas ieroču daļas uz tā izgatavo, un skaidri zinu, kā ar ko un uz kā borē patrontelpas un matricas, un kādas ir mērījumu un izgatavošanas pielaides. Ja to dara nopietni, tieši tur CNC ne tuvumā nestāv. Ne jau tāpēc ka slikti, tāpēc, ka tehnoloģija ir cita.
Un labi pateici par ieroču izkropļošanu sportam. Tas lieku reizi pierāda, ka tur tiešām nezini, par ko runā. Es ar Tevi, Dzintar, nestrīdēšos. Un kopumā lieku reizi pārliecinājos, kāpēc neviens no nopietniem večiem internetā vairs neko neraksta.
Pēteris Siksna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-15 03:46
11.08.2014. 08:44
Ļoti interesanti Anrij, līdz šim es lādēšanu sapratu ar trim matricām ,presi,čaulu trimmeri un svariem, bet izrādās daudz sarežģītāk un interesantāk.Pamazām sāku apjaust dažu savu lādēto patronu atrāvumus no grupas. Nr.1 ir ideāli sagatavota čaula.
Anrijs Priede
Anrijs Priede
11.08.2014. 09:00
Daudzas lietas vienkārši pareizi jāizdara. Tas neprasa nekādus papildus ieguldījumus. Un tas tiešām nav sarežģīti. Lādēšanas procesā čaulai tiek veltīta vislielākā uzmanība.
Pat "ideālai" čaulai, ja uz kakla iekšpuses būs palikusi smēre pēc fullsize, būs atrāvums. Vienkārši jābūt maksiimālai uzmanībai pret detaļām, kuru nav nemaz tik daudz.
Pēteris Siksna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-15 03:46
11.08.2014. 09:14
Anrij, varbūt varētu nosaukt kādas kļūdas ko parasti pieļauj pie lādēšanas un nepamana. Kuras it kā liekas nenozīmīgas. Domāju tieši par čaulu sagatavošanu. Par to smēri es pat iedomāties nevarēju! Liekas tāds sīkums.
Juris Menniks
Juris Menniks
Pēdējo reizi manīts 2017-04-27 22:11
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Rīga-Salacgrīva
Medību stāžs: 18
11.08.2014. 09:17
Anrij...:) vecais "senebreju" teiciens..."Gribēji kā labāk, sanāca kā parasti...." ... toties demokrātija... ;)
Slēpts
11.08.2014. 09:29
Labdien Anrij.
Paldies par lielo informācijas apjomu- tas dzīvē noderēs.
Gan nedaudz nepiekritīšu par to , ka neprasa papildus ieguldījumus- kaut vai bīdmērs kas mēra o.o5 milimetri- mans krievu laiku bīdmērs to nedara:)
Man personigi ši papildus informācija šobrīd ir kā "kosmoss" viena prozaiska iemesla pēc- man nav tuvumā šautuves.
lai salādētu laiku atrastu, bet lai to visu pārbaudītu- pa dienu jāstrādā- vakarā nevar paspēt- nu un brīvdienas aŗi par īsu jo pat īsi nezinu, kur tuvākākā legālā šautuve ir. Bet ja karjerā katru otro vakaru pa 15- 20 šāvieniem- nebūs labi.
Bet vēlreiz paldies un ar interesi lasu Jūsu rakstito un pie reizes arī linkus nočekoju.