Pirku "Cabelas" sunim dinēja vesti. Domāju, pārbaudīšu, kā būs ? Apm.pēc divām ned. zvans no Rīgas, UPS pasta kompānijas. Es,priecīgs, braucu pakaļ. Un tad sākās! Vispirms uz banku, maksāt ievedmuitu, tad maksāju par deklarācijas aizpildīšanu. Tad braucu uz centrālo pasta ēku pie lidostas it kā atmuitot,tad atpakaļ.Tad dabūju preci. Cena netā bija 15 USD, beigās sanāca 53 LVL un puse dienas pagalam. Ja pats nebūtu kārtojis formalitātes, tad būtu bijis vēl dārgāk.Tāda pieredze. Pieņemu, ka nebiju kaut ko netā pareizi aizpildījis. Kolēģiem ir pieredze, ka Cabelas preci vienkārši saņem vietējā pastā.
Nu tur amisi kadus cundurus papiros sataisijusi, jo tik daudz nevajadzetu sanakt.
Slēpts
17.06.2008. 16:20
Pēdējā pusgada laiā esmu veicis kādus 8-9 pasūtijumus internetā no Cabelas ( zābakus, jakas, Šveices pullksteni u.t.t) Patīk tas, ka perfekti pēc 10-11 dienām sūtijumu varu saņemt tuvākajā pasta nodaļā. Ar muitu ir tā, ka pēc likumiem laikam, ja sūtijuma vērtība pārsniedz 45 eiro, (pavaddokumentos norādītā preces cena + sūtišanas izdevumi) tad jāmaksā muita 12% un vēl pēc tam no visas summas kopā 18% PVN. Piem: prece maksā 100 USD, pasta izdevumi 20 USD - kpā 120 USD. Muita 12% no 120 = 14,4. PVN 18% no 134,40=24,20. Tādtad kopā 158,60 kas ir apmēram Ls 71.Tātad: prece ASV maksā 100 USD bet atsūtot mums tā jau maksā Ls71 . Visu saņēmu tuvākajā pasta nodaļā kur arī visu nomaksāju. Varu vēl piebilst, ka apmēram pusē gadījumu, kad sūtijumu summas bija ap 80-120 USD, nekāda muita un PVN vispār nebija aprēķināta. Ap preču kvalitāti esmu apmierināts.
Kaut kāds sviests!!!!Esmu sūtījis reizes 10 no cabelas.com. Nereizi neesmu maksājis nekādus nodokļus.Atnāk pa pastu vēstule(no pasta), ka ir atnākusi prece, aizbaraucu un izņemu!!!!!
Sandi, kad pēdējo reizi sūtīji? Dzirdēju, ka ar kabelām esot radusies kāda problēma, tieši maksājumu veikšanā..
Slēpts
27.09.2010. 17:31
Esmu sūtījis varākas rezes.Strāda ideāli.9 dienā pasūtījumu atved līdz namdurvīm.Pirms tam kurjers piezvana un noprecizē adresi. Ja preces vērtība nepārsniedz 150 EUR,muita nav jāmaksā.
Ap preču kvalitāti esmu apmierināts.
Ja preces vērtība nepārsniedz 150 EUR,muita nav jāmaksā.