Kā meistari, piemēram Bundzens, tīra gludstobru pirms šaušanas ar konteinera lādiņiem? Eļļu izslauka pa tīro? Stobrs pēc iepriekšējās šaušanas iztīrīts un saeļļots. Paldies.
Varētu tā arī būt... Kad pirku savu Blāzerīti ..no viena(s) no labākajiem sportinga šāvējiem Latvijā... Tīrīta tā pļintovka nebija jau sen... ja vispār savas dzīves laikā bija tīrīta :) Ar lodēm varbūt savādāk..
Aprīkojums: 12 kal;16 kal:20 kal;30-06;223;8x57JRS,7x57R,22 LR
Suņi: taksis (divāna) Bonika
Medību trofejas: 1
14.11.2014. 21:18
Kā meistari, piemēram Bundzens, tīra gludstobru pirms šaušanas ar konteinera lādiņiem? Eļļu izslauka pa tīro? Stobrs pēc iepriekšējās šaušanas iztīrīts un saeļļots. Paldies
Neesmu Bundzena kungs,bet uz šo jautāumu atbilde ir viena...jā,stobram pirms šaušanas jābut tīram,bez eļļas. Galvenais,lai būtu saeļļota un iztīrīta un atkal biški saeļļota pēc šaušanas.Ja no stobriem nav šauts,vienalga lupatiņu ar eļļu caur stobriem ir jāstumj.
cik tieši netīra? :D es zinu mednekus, kas visu dzinējmedību sezonu netīra gludeni - pokuj lietus vai sniegs bijis medību laikā vai dubļi trāpījuši uz ieroča ... manuprāt, tā ir necieņas izrādīšana pret savu galveno kompanjonu medībās - ieroci ... pēc tādas loģikas sanāk - (lai tikai E.Kecs neapvainojas un neņem personīgi - tīri piemēra pēc ;) ), ja viņš nav mājas pie savas sievietes bijis 4 mēnešus tad ķekars nav šo laiku jāmazgā :D :D :D
Nu kā parasti bez mana vārda pieminēšanas nu nekādi :) Laikam kādam jau kā legenda sataigāju ,citam var būt murgos rādos :) Vismaz atcerās :) I to patīkami. Zinu tādus ar medniekus kas visu dzinējmedību laiku ieroci netīra, bet diemžēl sezonas beigās ierocis izskatas ka rūsas apsēsts metāla gabals. Es ieroci tīru kad ir pabijis mitrumā, var būt netīrīts vairākas nedēļās, bet ar eļotu lupatiņū vienalga pārvelku, kad beidzas dzinējmedību sezona tad labi iztīru ieeļjoju, lieku eļļu noslauku, nedaudz ar mitru ēļas lupatinu vēlreiz pārvelku visas detaļas un tad lieku seifā. Jo bija reiz tā ka atverot seifu pēc kādiem 2 mēnešiem a tur stāv brunganā krāsā mans draugs :) Kā mūs Z.S mācīja ja ierocis ilgi glabāsies tad riktīgi jāieeļo, bet ja tiks pielietota munīcija tad velams lieko eļļu noņemt jo velāk pagrūti visus sadegušos sūdus iztīrīt!!! Gludo ir vieglāk iztīrīt nekāvītņoto tas ir toč!
Kā meistari, piemēram Bundzens, tīra gludstobru pirms šaušanas ar konteinera lādiņiem? Eļļu izslauka pa tīro? Stobrs pēc iepriekšējās šaušanas iztīrīts un saeļļots. Paldies.
Aivara jautājums īstenībā ir "dziļāks" nekā visiem mums šķiet. Izlasiet uzmanīgi... Uzsvars uz vārdiem " pirms" , " konteinera lādiņiem" , "eļļu izslauka pa tīro" .... Aivar, man gan nav lielas pieredzes ar ložu šaušanu un sekām gludstobrā pēc tā... Bet, imho, pārāk dziļi roc... :) Viss ir vienkāršāk...
Varētu tā arī būt...
Kad pirku savu Blāzerīti ..no viena(s) no labākajiem sportinga šāvējiem Latvijā... Tīrīta tā pļintovka nebija jau sen... ja vispār savas dzīves laikā bija tīrīta :)
Ar lodēm varbūt savādāk..
Neesmu Bundzena kungs,bet uz šo jautāumu atbilde ir viena...jā,stobram pirms šaušanas jābut tīram,bez eļļas.
Galvenais,lai būtu saeļļota un iztīrīta un atkal biški saeļļota pēc šaušanas.Ja no stobriem nav šauts,vienalga lupatiņu ar eļļu caur stobriem ir jāstumj.
cik tieši netīra? :D
es zinu mednekus, kas visu dzinējmedību sezonu netīra gludeni - pokuj lietus vai sniegs bijis medību laikā vai dubļi trāpījuši uz ieroča ...
manuprāt, tā ir necieņas izrādīšana pret savu galveno kompanjonu medībās - ieroci ...
pēc tādas loģikas sanāk - (lai tikai E.Kecs neapvainojas un neņem personīgi - tīri piemēra pēc ;) ), ja viņš nav mājas pie savas sievietes bijis 4 mēnešus tad ķekars nav šo laiku jāmazgā :D :D :D
Laikam kādam jau kā legenda sataigāju ,citam var būt murgos rādos :) Vismaz atcerās :) I to patīkami.
Zinu tādus ar medniekus kas visu dzinējmedību laiku ieroci netīra, bet diemžēl sezonas beigās ierocis izskatas ka rūsas apsēsts metāla gabals.
Es ieroci tīru kad ir pabijis mitrumā, var būt netīrīts vairākas nedēļās, bet ar eļotu lupatiņū vienalga pārvelku, kad beidzas dzinējmedību sezona tad labi iztīru ieeļjoju, lieku eļļu noslauku, nedaudz ar mitru ēļas lupatinu vēlreiz pārvelku visas detaļas un tad lieku seifā. Jo bija reiz tā ka atverot seifu pēc kādiem 2 mēnešiem a tur stāv brunganā krāsā mans draugs :)
Kā mūs Z.S mācīja ja ierocis ilgi glabāsies tad riktīgi jāieeļo, bet ja tiks pielietota munīcija tad velams lieko eļļu noņemt jo velāk pagrūti visus sadegušos sūdus iztīrīt!!!
Gludo ir vieglāk iztīrīt nekāvītņoto tas ir toč!
Aivara jautājums īstenībā ir "dziļāks" nekā visiem mums šķiet. Izlasiet uzmanīgi...
Uzsvars uz vārdiem " pirms" , " konteinera lādiņiem" , "eļļu izslauka pa tīro" ....
Aivar, man gan nav lielas pieredzes ar ložu šaušanu un sekām gludstobrā pēc tā... Bet, imho, pārāk dziļi roc... :)
Viss ir vienkāršāk...