Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
21.03.2015. 00:02
Tikai pacietība .Man divus mēnešuš nenāca klāt ,kaut apkārt 500 m rādiusā rakņājās .Es gan vēlāk tuvumā peļķē iebēru spaini rupji maltus miežu graudus ,kad tie sāka skābt cūkas bija klāt .Tagad spēj tik vest .Tagad lieku mierā lai mamītes pierod un ap maija vidu sāksim pērnuļu atlasīti.Jauzliek kamera .
Nu nebūs tā ,ka uztaisīsi kaut kur barotavu un būs.Ja gribās lai barotava strādā ātrāk ir jāzina cūku pārvietošanās takas . Meginot iebarot kaut kur var ilgi gaidīt, kamēr kāds atnāks.Bet ja uzliksi tur kur cūkas parasti kursē, jau pēc nedāļas barotava būs tukša.
Nemaz nevajag tā speciāli meklēt kur cūku koncentrācija liela ,lai dabotu viņas šup uz jaunizveidotu barotavu jebkurā vietā (protams ja tai krajā vispār cūkas ir) vajag miežu iesalu uztaisīt ,tas ir ļoti vienkārši ,sadiedzē miežus (pietiek ar spaini 20l ) ,kad asniņi jau 0,5cnt gari izžāvē un kad izžuvuši samal (rupju malumu kā putraimus ) ejot uz barotavu šos putraimus aplej ar karstu ūdeni ,un lieta darīta cūkas kaut no kilometra būs dažu dienu laikā šurp.
Man arī tāda pati problēma, cik pakonsultējos, ieteica pabērt ķimenes apkārt-vēl labāk ja ir iespējas samalt kafijas dzirnaviņās un tad izkaisīt un vēl anīsa esenses palaistīs. Nu redzēs kas sanāks no šī visa.
Par tām ķimenēm man liekas ka tas ir mīts, cik esmu novērojis viņas rok ķimeņu saknes jā,bet tā kā uz pašām sēklām nav man bijusi aktivitāte barotavā, nu bet var jau mēģināt ,un nevajag neko malt lielveikalos ir nopērkama ķimeņu eļļa aromāts nu labais (esmu karpinieks uz boilām ), pērku pats priekš karpu pievilināšanas(tur strādā labi),anīs nu nav tur liela efekta nekur ,ja nu vienīgi pats var iesmērēties ejot uz gaidi labi mednieka smaķeli notušē (pārbaudīts).
jaunu izveidotu barotavu?
Nu ja no miežiem varetu būt labs aromāts. Būs japamēģina tavs variants.