Te vairākkārt ir izskanējis, ka iekš ES putnu pavasara medības ir tabu un tur neko nebūs darīt, bet jautājums rodas - kā gan Malta spēj saviem pilsoņiem šādas pavasara medības nosargāt? http://www.lsm.lv/lv/raksts/ar...
Maltai bija tiesas process ar samērā savādu iznākumu. Īsumā - Maltiešiem faktiski nekas cits nav ko medīt, kā vien migrējošie putni rudenī un pavasarī un tādēļ kaut kāds izņēmums. Turklāt tas tika atrunāts stājoties iekš ES, nevis 11 gadus pēc iestāšanās kāds pamodās... Spriedums bija par to, ka ja arī pavasarī medības atļautas ir, tad tām jābūt kontrolētām - bet maltieši izcēlās ar masveida pārkāpumiem...
Tikko referendumā Malta nobalsoja par to, ka pavasara medības viņiem paliek. Bet amizants ir tas fakts, ka vienīgo valstī ielidojušo flamingu no maliķiem apsargā 4 policisti un pārītis (kā man viens pazīstams onkuls sauc ornitologus) "putniņu pi*ēji". Nelegālās medības tur laikam ir baigi modē :D
Aizliegumu slokas medīt pavasarī uzskatu pa pilnīgu stulbumu. Vecajājā Eiropā rudens medībās tiek nogāzsts viss, kas ar suni tiek pacelts no zemes un neviens nešķiro vai matīte, vai tēviņš. Ejot uz bebriem nemanu, ka būtu palikušas vairāk.
Kungi, nu priekš kam cepties par to, kas nav labojams. Gribam medīt slokas? Spēles noteikumi zināmi un ir pat 2 opcijas: 1. Nopirkt suni un apmācīt un rudeņos medīt; 2. Braukt uz Krieviju. Legāli Latvijā medīt pavasarī slokas nav un mūsu dzīves laikā nebūs iespējams...
Edgar - nezinu, kas tur ir grūts un kā pārlidošana "vecajā" ES atšķiras no pārlidošanas Latvijā. Es bez suņa dažas rudenī esmu nomedījis. Dažām nēesmu trāpījis, bet būt viņas septembrī piemērotās vietās točna ir (atkārtoju, es bez suņa pastaigājoties uzcēlis esmu). Tāpat kā zaķiem - lai uzceltos, vajag apstāties.
http://www.lsm.lv/lv/raksts/ar...
Spriedums bija par to, ka ja arī pavasarī medības atļautas ir, tad tām jābūt kontrolētām - bet maltieši izcēlās ar masveida pārkāpumiem...
1. Nopirkt suni un apmācīt un rudeņos medīt;
2. Braukt uz Krieviju.
Legāli Latvijā medīt pavasarī slokas nav un mūsu dzīves laikā nebūs iespējams...
Pie mums ļoti nestabila valsts un nevar zināt, kas būs rīt!