Šodien vārdadienu svin Alnis, Andulis, rītdien - Aļģirds, Orests, Oļģerts, Alģis
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Sellier&Bellot 308win

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 29 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 31.05.2016. 16:14

Slēpts
30.08.2015. 19:07
Sveiki!
Kāds lieto šādu munīciju?
XRG 11.7g 180grs.
Kādas atsauksmes?Man personīgi gribas ieteikt lai šādu nepērk no pašu pieredzes ka no 1. paciņas ir 3 nesprāgušas patronas.Papētot tuvāk var redzēt ka kapsula ir nedaudz dziļāk kā tādai kas sprāgusi.Man paveicās ka 2 reiz tās nesprāga pa lapsu,un trešo reizi tikai pa sivēnu.Nu saprotams ka sivēns arī pielika punktu šīs markas patronām.
Esmu šaudījies ar visādas markas patronām un nekas tāds nav bijis nevienu reizi 10g. laikā.Tagat paņemot citas patronas atkal viss ir ok.
Slēpts
30.08.2015. 19:12
lūk bilde
Slēpts
Slēpts
30.08.2015. 20:48
3 gadus nomedīju ar S&B PTS, 11,T gr, 308 Win. Neviena nesprāgusi patrons.Katrā sezonā kādas 5 pakas toč izšāvu tieši S&B.
Tad izdomāju, ka būšu kruts un pamēģināšu bezsvinu. XRG izšāvu 2 paciņas. Sprāga visas. Iespējams ka joprojām medītu ar viņām, bet tad nopirku RWS Bionic Black.
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2022-10-25 04:15
Lietotāja statuss: Lietotājs
30.08.2015. 21:09
S&B nebūs tā kvalitatīvākā munīcija. Zināmi divi mednieki, kas vēlējās kādu kapeiku ietaupit, tajā pašā laikā ar belžņa skaņu palaižot skriet tālāk savu medījumu.. patrona nesprāga, nepētīju kādēļ, neinteresē.
Pats medīju ar Normu, reomendēju visiem.
Accubond rulzz.. :)
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
30.08.2015. 21:18
Guntar,pēc belžņa nospieduma izskatās ka vaina ir tieši belznī vai atsperē,kaut kas nobremzē uzsitienu!
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2025-01-16 21:17
30.08.2015. 21:25
Tieši tā, izskatās ļoti vārgs sitiens.
Slēpts
30.08.2015. 22:52
vai arī kapseles ir normāli cietas, ir šādi bijis gludajam. Kapseles dziļumu vajag salīdzināt ar nešautu patronu.
Man šķiet esmu izgrabinājis kādas 50 gab SB pilnapvalkus un visas aizgājušas kā nākas
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
31.08.2015. 09:24
Guntar!
Es jau gadus 10 medos ar S&B patronām esmu 100% apmierināts. Tavā bildē skatoties tiešām kā teica kolēgi vaina ir vai nu belžņa sistēmā, vai arī kapsulas cietākas trāpījās, bet tas ir ļoti maz ticams variants. Kolēģim ar vienreiz pēc tīrīšanas veicot šāvienu tāda paša situācija izveidojās. Izrādās ČŽ karabīnei viņš bija atksūvējis belžņa sistēmu un ne līdz galam vēlāk to aizgrieza rezultātā atsperei nepietika spēka iesist pa belzni un veidojās tādi paši maziņi punktiņi. Ar kādu karabīni esi šāvis šīs patronas??
Slēpts
31.08.2015. 09:42
Teorētiski pie vainas VAR būt ražotājs.
Bildē redzamajām patronām var redzēt , ka kapsele ir iekšā iegājusi- un līdz ar to belznis nespēj iesist ar vajadzīgo spēku pa kapseli.
Es testiem arī iegādājos 20 S&B patronas- visas normāli izšāva- bet pārlādējot kādas 5 nevarēja izņemt laukā no kapsulātora laukā- nācās vēlreiz spiest un kaut kā izmocīt. Domāju ka varbūt esmu kļūdījies- pielādēju un visas izšāvu- bet nākamo reizi atkal tas pats- piecām kapsulas nevar normāli ielikt- tagad esmu tās izmetis laukā.
Līdz ar to man nav ticības par šo čaulu pareizu ģeometriju- ja man kapseles sēža bija par seklu- tad kāpēc gan citām patronām tā nevarētu būt par dziļu?
Ralfs
Pēdējo reizi manīts 2015-12-20 23:57
Lietotāja statuss: Lietotājs
31.08.2015. 10:32
Manuprat skatoties pec attēla kapsulas ir vienādā dziļumā!