Sestdien, 5.septembrī man bija tas gods un iespēja piedalīties kolektīvās vilku medībās Dinsdurbē, kuru organizēja vietējais kolektīvs. Medības norisinājās ļoti operatīvi un rezultātā tika nomedītas četras vilcenītes. Arī man Diāna bija pagriezusi savu vaigu un es tiku pie sava pirmā vilka. Problēma ir informācijas trūkumā, jo domāju, ka daudzi aktīvie mednieki labprāt piedalītos šādās aktivitātēs, taču nav pietiekamas informācijas par medību norises vietām. Ir arī skaidrs, ka paša spēkiem kolektīviem nav iespējams tik efektīvi apmedīt šos plēsoņas un tamdēļ ir vajadzīgi papildspēki.
Piedalījos pagājušogad Ventspils pusē, Dundurs savlaicīgi bija izpētījis/piegaudojis vilkus un 3 vietējie kolektīvi, iespēju robežās apvienojās. Operatīvā plānošana notika vakarā un no rīta visi bija uz strīpas( KAMĒR SAVĀCĀS PAGĀJA 1-1,5 STUNDA).Info publiskota netika, kolektīvu iekšējā koordinācija nostrādāja normāli, protams, ka vīru pietrūka, bet nu kā bija tā bija.
Slēpts
07.09.2015. 15:07
Ta nevis informācijas trūkums, bet nevar visi uz sitiena atlidot, itsevišķi darba dienā
Aprīkojums: TIKKA T3 308.;TOZ-16 22LR; Browning BAR Zenith 30-06.+ Zeiss Victory V8 2,8-20x56, Иж-56-3 22/28 + Burris Eliminator III 3-12x44. Mitsubishi L200
Suņi: LV dzinējs,suns
Medību trofejas: 6
07.09.2015. 20:42
Vīri! Es vēl nekad neesmu piedalījies vilku medībās. Būtu ļoti pateicīsgs par iespēju laikā no 5.oktobra līdz 16.oktobrim piedalīties kolektīvajās vilku medībās, ja kāds mani uzaicinātu. Droši rakstāt uz manu profilu te, draugos vai feisbukā. Paldies!
Nu redzat paši, ka interesentu ir samērā daudz, taču par norisi uzzin retais līdz ar to arī dalība ir stipri ierobežota. Protams, ka tā ir ļoti operatīva informācija un neviens nedēļu vai divas iepriekš par šo pasākumu paziņot nevar. Pats esmu piedalījies trijās izteikti tikai vilku medībās un pēdējā reize izrādījās veiksmīga arī man. Faktiski mums Kurzemē ir vairāki izteikti reģioni, kuros vilki uzturas un ik gadus notiek kolektīvas vilku medības kā ziemā, tā arī vasarā. Šo apvidu medību kolektīviem vajadzētu būt aktīviem un censties apziņot apkārtējo kolektīvu medniekus šādu pasākumu organizēšanā. Viens no variantiem ir kaut vai šis portāls, caur kuru var informēt tā lietotājus, cits variants ir mežniecībās noskaidrot apkārtnes kolektīvu vadītāju telefona numurus un ar viņu starpniecību veikt mednieku apziņošanu. Gribētāji piedalīties noteikti būs. Protams efektīvāk būtu šādas medības rīkot brīvdienās, tad arī mednieku skaits varētu būt lielāks.
Daudz jau no ņemties un gudrot, ja organizētājiem vajag medīt gribētājus,- šeit jāpadod ziņa un tādu netrūks! Bet varbū vilku medību organizētāji tieši baidās šeit reklamēt, ka neatbrauc melnais1000! :o
Problēma ir informācijas trūkumā, jo domāju, ka daudzi aktīvie mednieki labprāt piedalītos šādās aktivitātēs, taču nav pietiekamas informācijas par medību norises vietām. Ir arī skaidrs, ka paša spēkiem kolektīviem nav iespējams tik efektīvi apmedīt šos plēsoņas un tamdēļ ir vajadzīgi papildspēki.
Operatīvā plānošana notika vakarā un no rīta visi bija uz strīpas( KAMĒR SAVĀCĀS PAGĀJA 1-1,5 STUNDA).Info publiskota netika, kolektīvu iekšējā koordinācija nostrādāja normāli, protams, ka vīru pietrūka, bet nu kā bija tā bija.
Viens no variantiem ir kaut vai šis portāls, caur kuru var informēt tā lietotājus, cits variants ir mežniecībās noskaidrot apkārtnes kolektīvu vadītāju telefona numurus un ar viņu starpniecību veikt mednieku apziņošanu. Gribētāji piedalīties noteikti būs. Protams efektīvāk būtu šādas medības rīkot brīvdienās, tad arī mednieku skaits varētu būt lielāks.