Šodien vārdadienu svin Ģertrūde, Gerda, Gertrūde, rītdien - Ilona, Adelīna
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Spilgtas krāsas apģērbs

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 40 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 06.08.2024. 03:30

Jānis
Pēdējo reizi manīts 2024-09-25 12:02
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Medību trofejas: 1
29.09.2015. 12:53
Gribēju saprast, vai medību noteikumu 68.punkts ir vienīgais, kas regulē spilgto krāsu apģērbā dzinējmedību laikā. Varbūt ir vēl kāds punkts?
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2025-03-14 20:00
Mednieku organizācija: Pabaži Jaunbērze
Atrašanās vieta: Ozolnieki
Medību stāžs: vairāk kā 20 gadi ar pārtraukumiem:)
Aprīkojums: Svage 14+Meopta 3-12x56, Winchester SX3 Big Game Combo+ Optisan Prestige 6z 1-6x24, Savage Axis 223Rem tjūnēts+DELTA Titanium 2.5-16x50 SF IR
Suņi: Es pats kā suns
Medību trofejas: 2
29.09.2015. 14:16
Nu nelieto tik daudz, vai vienkārši nolaidies uz zemes un pārāk neiespringsti, lai nevajadzēt šādas maigi izsakoties pārāk teorētiski gudras tēmas cept:) Varbūt tomēr ir vērts, tā vietā lai rakstītu komentus, apskriet apkārt kukurūzas (rapša utt.) laukam apkārt un apskatīties kas mežā un uz laika notiek, vai vienkārši ašukus ar makšķeri padzenāt, lai stulbumu nodzītu:)
Jānis
29.09.2015. 14:59
Tas tomēr ir svarīgi, es vienu reizi gandrīz ieberzos uz inspekciju par šo tēmu. Un ar apskriešanu man viss kārtībā - visu laiku pie dabas (kad jau brīvs). Iespringt jau pārāk nevajag, bet sekot līdzi noteikumiem vajadzētu.
Slēpts
29.09.2015. 15:37
Lai visiem skaidrs par ko runa. MK Medību noteikumu 68 pants.
68. Dzinējmedībās aizliegts piedalīties medību dalībniekiem, kuriem nav spilgtas krāsas apģērba vai viegli pamanāmu spilgtas krāsas apģērba elementu, kas no jebkura skatu punkta izceļas uz apkārtnes fona.

Medību notiekumos nekā cita nav, bet ja man neviļ atmiņa, bija VMD rīkojums par šo spilgtas krāsas apģērbu, kur tika precizēti izmēri.
aptuvenais saturs varēja būt šāds..
Dzinēmedībās medniekiem pie cepures vai apģērba elementa jābūt oranžas vai dzeltenas luminicējošas krāsas 3 cm plata cepures lentes vai lentes ap piedurkņu augšdaļas, vai veste. Dzinējiem jābūt apģērbam, kas dzīšanas laikā spilgti izceļas uz apkārtējā fona.

Un šeit ir atškirība- medību noteikumos ir SPILGTAS krāsas , otrā versija LUMINISCĒJOŠS.
Un noteikumos ir skaidri pateikts- "no jebkura skatu punkta". otrā versijā varēja iztikt ar 3 cm lentu uz vienas no piedurknēm.
Bet princinā MK noteikumi ir svarīgāki par jebkuras iestādes rīkojumu...
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-10-14 19:00
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Saldus - Zvārde
Medību stāžs: no 1986.gada
Aprīkojums: Brownig Bar 30-06,Iž -18 12kalibrs
Suņi: Rīzenšnaucers
29.09.2015. 20:43
Jāni, neispringsti, uzvelc sarkanu kombinzonu un medī.Pretenzijas nebūs nevienam un arī tā var medīt. Medības nav partizānu karš kur būtu baigi jamaskējas.Galvenais ir drošība.
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-17 14:54
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
29.09.2015. 21:05
Jāni, neispringsti, uzvelc sarkanu kombinzonu un medī

Nu mums pagājušo gadu bija pārbaude un dažiem medniekiem aizrādīja, ka redz cepures vairs neesot spilgtas ,bet pabalējušas.
Slēpts
29.09.2015. 21:51
Tas jau nav pa skādi ka aizrāda.Ir man zināmi ar pāris mednieki kas negrib vai vienkārši nesaprot kas ir spilgtas krāsas.
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2023-03-15 11:00
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Liepāja
Medību stāžs: 24 gadi
Aprīkojums: IŽ 43EM; IŽ 27; IŽ 18
Medību trofejas: 11
30.09.2015. 09:34
Tās visas lietas ir atrunājamas katrā kolektīvā individuāli.
Mēs dzinējmedībās medījam trīs kolektīvi un mums jau otro gadu ir atrunāta kārtība, ka visiem medību dalībniekiem (dzinējs vai mednieks) ir jābūt obligāti dzeltenai vai oranžai vestei. Godīgi sakot redzamība un blakus stāvošā mednieka atrašanās vieta medību laikā no brīža, kad ieviesām tādu kārtību ir stipri uzlabojusies. Ja mēs paši nedomāsim par savu drošību, tad neviens cits arī to mūsu vietā nedarīs, un zinot ka vienreiz mūžā pat slotas kāts var izšaut, tad piesardzības nekad nav par daudz.
Tas protams ir mans subjektīvais viedoklis un var arī darīt tā, lai ir tikai izpildītas likumā noteiktās minimālās prasības.
Jānis
30.09.2015. 23:50
Nu, šito jautājumu gan VMD nav nekādu tiesību regulēt - saviem ierēdņiem var uzspiest noteikta veida apģērbu, bet ne medniekiem. Normatīvajos aktos nav paredzēts, ka šādus jautājumus varētu regulēt VMD. Un, 68.punktu ieteiktu izlasīt kārtīgi - man kādus gadus atpakaļ bija reāls pārkāpums - nonācām no masta, mūs sagaidīja inspekcija, gatavojāmie pusdienām, man bija karsti un es novilku cepuri un iemetu mašīnā (pat ieroci biju paspējis iesaiņot), bet pusdienlaiks vēl izsludināts nebija (atskaitē atzīmēts pārtraukums netika, jo medību vadītājam bija jāatskaitās inspektoriem) - reāli biju pārkāpis medību noteikumus, jo tajā laikā medību noteikumos bija rakstīts, ka medniekam dzinējmedību laikā jābūt pie apģērba spilgtas krāsas elementam (kaut kā līdzīgi). Ja tajā laikā pēc izdzītā masta dzinējs vēl drīkstēja novilkt savu spilgto vesti un iebāzt kabatā, tad tagad tas ir pārkāpums!
Jānis
30.09.2015. 23:52
Gribēju piebilst, ka reālu sodu toreiz nesaņēmu, bet patīkami nav, kad tu domā, ka visu dari pareizi, bet izrādās, ka nē.