Šodien vārdadienu svin Sniedze, Meta, rītdien - Raita, Jogita, Evija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Suņu nozīme medību procesā Latvijā.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 16 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 09.12.2015. 23:25

Anita Perekreste
Anita Perekreste
Pēdējo reizi manīts 2019-02-10 21:30
Lietotāja statuss: Lietotājs
Suņi: Latvijas dzinējsuns- Tako
Medību trofejas: 3
12.10.2015. 21:16
Sveiki mednieki un mednieces,
Vēlos lūgt dažas minūtes no Jūsu laika, lai aizpildītu anketu.
Anketa nepieciešama zinātniski pētnieciskajā darbā par suņu nozīmi medību procesā Latvijā.
Links: www.visidati.lv/aptauja/1113695779/
Žanna Zariņa
Žanna Zariņa
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
13.10.2015. 08:41
Jā, noteikti der palasīt! :D :D :D
Nezinu, kur skatās skolotāji, jo meitēns tomēr mācās 11. klasē, nu kaut kādai loģikai jau būtu jābūt, ja jau raksta kaut ko, kas pretendē uz zinātnisku darbu! Es protams, saprotu, ka katrs sētnieks var vadīt valsti, kā to teica Lielais Vova (ne jau tas, kas ir tagad, bet tas, kas bija kādreiz uz rubļa!), bet nu šitā mēs drīz nonāksim līdz situācijai, kad visi ir zinātnieki, bet nav kas strādā.
Tātad, īss ZINĀTNISKĀ darba apraksts. :D :D :D
Vairākkārt tiek pārprasīts jūsu vecums. Ja nu aizmirst... ja aizmirst, anketas aizpildīšanu var turpināt.
Vairākkārt tiek precizēts jūsu dzimums. Ir iespējams mainīt! Goda vārds! Es pamēģināju, man izdevās!
Pēc tam tiek minētas 4.5 medību suņu šķirnes, no kurām ir iespēja izvēlēties kādu, ar kuru tiek medīts. Pie tam divas šķirnes ir reāli izmireļi. Un, ja vēl LvDZ Latvijas mednieki tomēr pazīst, tad tikpat izplatīto un populāro vācu garspalvaino putnu suni, liekas, jau ir aizmirsuši pat paši vācieši. Vai tiešām pastāv iespēja, ka kāds LV medī ar vācu garspalvaino putnu suni?
Protams, tiem medniekiem, kuri nemedī ar Krievu-Eiropas laikām, LvDZ un pāris megaretām šķirnēm ir iespēja atbildēt : "cits"
Pēc tam tiek minēti 3 vai 4 medību suņu izmantošanas veidi. Nu tie, ko bērns zin. Atbilde CITS nav paredzēta :(
Vēl reizi tiek pārprasīts, vai tev tiešām pieder suns :D
Vēl pāris maznozīmīgi jautājumi...
Vārdu sakot, aptauja, kas lepni tiek nosaukta par zinātnisko darbu ir apmēram 5 klases līmenī...
Labi, ka es neesmu skolotāja...
Jānis Upmalis
Pēdējo reizi manīts 2024-09-25 12:02
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Medību trofejas: 1
13.10.2015. 10:42
Tā viss labi, bet aiz "5" bija punkts jāliek. Nu, manas zināšanas par suņiem ir visai pašvakas, bet varbūt vajag tam bērnam palīdzēt izveidot labu darbu, lai mums nebūtu jākaunas kaut ko tādu lasot vai dzirdot? Es saprotu, ka tas nav mūsu uzdevums, bet varbūt tomēr.
Žanna Zariņa
Žanna Zariņa
13.10.2015. 10:46
Kurā vietā aiz "5" bija jāliek punkts?
Žanna Zariņa
Žanna Zariņa
13.10.2015. 10:47
Aiz 5. klases? Nu jā, bija jāliek, atvainojos filologiem. :)
Andris Zariņš
Andris Zariņš
Pēdējo reizi manīts 2024-04-10 13:29
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
13.10.2015. 10:59
Labāk ir palīdzēt, nekākritizēt. Ja tikai čīkstam, ka kkas nav labi, tad nevajag pēc tam brīnīties par mednieku vidējā vecuma pieaugumu un jaunu asiņu trūkumu! Ja cilvēkam ir interese par medībām, tad tā ir jāatbalsta un jāpalīdz izkopt!
Slēpts
13.10.2015. 11:29
Žanna, velti Tu tā.... Lai arī 11.klase, bet tie tomēr vēl ir bērni! Viņa nav vainīga, ka skolā (pēc mūsu valstsvīru apstiprinātas izglītības programmas) liek taisīt ''zinātniskos'' darbus! Teikšu kā ir - pat LV universitātēs 95% bakalauru darbi ir aptuveni tādā pašā līmenī... Un tur taču studenti mācās savā izvēlētajā specialitātē! Bet šeit meitēnam neviens skolā neko nav mācijis par medību suņiem - tīri pašas iniciatīva! Bet Tu jau pašā saknē nocērt bērnam visu vēlmi vispār kautko darīt...
Slēpts
13.10.2015. 12:39
Piekrītu Sarmim!!!
Žanna Zariņa
Žanna Zariņa
13.10.2015. 14:06
Te nu nevar nepiekrist Sarmim- mūsu izglītības sistēma ir tāda, ka mati stāvus saceļas un spirālēs sagriežas... Bet nu vismaz tērim, kurš, cik saprotu ir mednieks, varēja pāris jautājumus uzdot, pirms sāk radīt šitos garadarbus!
11. klase, nu kādi vairs tur bērni? Man puika 10. klasē mācās, pilnīgi sakarīgs un domājošs čalis.
Slēpts
13.10.2015. 14:27
Es būšu Žannas pusē. Man liekas, ka 11. klasē es jau biju diezgan loģiski domājošs cilvēks. Bet te drīzāk izskatās pēc vienkārši uztaisītas anketas ķeksīša pēc?... tie jautājumi arī ielikti tikai tāpēc, lai būtu vairāk jautājumu? :D Var teikt, ka tikai 1,5 jautājums +/-sakarīgs. Ja jau taisa pētniecisko darbu par šādu tēmu, tad gan jau ir kāda interese un kāds tuvinieks ir saistīts ar medībām- kuram arī varēja jautāt pēc palīdzības.