Kā esmu novērojis jau samērā sen, tad viss sliecas uz to lai mednieki paši neko nemeistarotu (nelādētu), tamdēļ arī patronu sastāvdaļas netiek tirgotas. Atceros uzsākot mednieka gaitas vakariem sēžot pie televizora un skatoties kādu raidījumu sviedu vecās kapseles no čaulītēm, presēju jaunas, bēru pulveri un liku prapjus un filčus (viss bija sagatavots un pašu rukām uzmeistarots). Lādēt līdzēja pat bērni (cik nu viņiem varēja to atļaut), bet visiem bija kāda nodarbe. Tēvs bija izgatavojis arī skrošu maļamo iekārtu un praktiski pīļu sezonai patronas nebija jāpērk. Šobrīd veikalā ir nopērkamas atsevišķas sagataves (čaula ar kapsulu), pārējais praktiski no pārdošanas ir izņemts. Vienu brīdi varēja arī šaujampulveri (Sokol) nopirkt, bet tikai veselu kilogramu (tas ir neprāts, kur tik daudz var likt viens mednieks). Kādreiz paši virpoja misiņa lodes Poļeva ložu konteineriem, bet tagad tās var tikai no Baltkrievijas atvest un arī tur tās maksā samērā dārgi. Jāiztiek ar veikala piedāvājumu. Dažs labs vēl kaut ko meistaro un veiksmīgi ar to arī medī.
Ževello bija nesen Liepājas IEROČOS ,nesen jo pats neesmu kādu laiku bijis tai bodē,tagad apmeklēju otru veikalu tas aiz bijušās kurzemes,apmeklēju tāpēc ka tur ir viss ,ja negribi pirktās patronas nopērc čaulas ar kapselēm un visu pārejo kas lādēšanai vajadzīgs
Nu bet rakstiju ka sia-Ieroči veikalos ir tās ževello kapseles 0,10e gabalā un tā ka pakā 300 štuki tad ņēmu divas pakas ,jo ir 400 čaulas jaunas papīra
Nu bet rakstiju ka sia-Ieroči veikalos ir tās ževello kapseles 0,10e gabalā
Konkrēti Rīgas sia Ieroči nav ževello un šodien man teica, ka visticamāk vairs nebūšot ar'. Liepāja ir forši, tikai tas virziens pagaidām nav prātā, bet paldies par info, kas zina, varbūt tur sanāk nokļūt
Atceros uzsākot mednieka gaitas vakariem sēžot pie televizora un skatoties kādu raidījumu sviedu vecās kapseles no čaulītēm, presēju jaunas, bēru pulveri un liku prapjus un filčus (viss bija sagatavots un pašu rukām uzmeistarots). Lādēt līdzēja pat bērni (cik nu viņiem varēja to atļaut), bet visiem bija kāda nodarbe. Tēvs bija izgatavojis arī skrošu maļamo iekārtu un praktiski pīļu sezonai patronas nebija jāpērk.
Šobrīd veikalā ir nopērkamas atsevišķas sagataves (čaula ar kapsulu), pārējais praktiski no pārdošanas ir izņemts. Vienu brīdi varēja arī šaujampulveri (Sokol) nopirkt, bet tikai veselu kilogramu (tas ir neprāts, kur tik daudz var likt viens mednieks).
Kādreiz paši virpoja misiņa lodes Poļeva ložu konteineriem, bet tagad tās var tikai no Baltkrievijas atvest un arī tur tās maksā samērā dārgi.
Jāiztiek ar veikala piedāvājumu. Dažs labs vēl kaut ko meistaro un veiksmīgi ar to arī medī.
a kas ir kilograms? 500 patronas? divas sezonas iznāk? nu tas ja pīlēs arī brauc :)
Šoreiz man neder čaulas ar kapselēm, vajag ževello.......
Konkrēti Rīgas sia Ieroči nav ževello un šodien man teica, ka visticamāk vairs nebūšot ar'. Liepāja ir forši, tikai tas virziens pagaidām nav prātā, bet paldies par info, kas zina, varbūt tur sanāk nokļūt