Šodien vārdadienu svin Krišs, Eglons, Ksenija, rītdien - Sigurds, Zigurds
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Drošības tehnikas noteikumu pārkāpšana un "citi zvēri"

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 19 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 22.09.2017. 22:36

Slēpts
26.12.2015. 18:13
Nesen viens kolēģis vienā no foruma tēmām ierosināja aizsākt tēmu par drošības tehnikas noteikumu pārkāpšanu medībās un tā kā arī man šī tēma liekas ļoti aktuāla, jo drošības nekad nevar būt par daudz.
Ilustrācijai no savas puses varu minēt vienu, visticamāk aizgājušā pilnmēness iespaidā redzētu, visai nelāgu "sapni". Situācija sekojoša: kolektīvajās medībās uz atpēdām, tika sašauts dižmedījums, kuru uz vietas tur sunītis. Masts beidzies. Tiek organizēta mednieku līnija pa šīm pašām atpēdām (līnija izvietojusies pļavas vidu), lai dižmedījums neizietu no masta. Vienlaicīgi mastā tiek sūtīts mednieks, tā teikt sunītim palīgā (vēlāk izrādās, ka arī dižmedījuma sašāvējs ir iegājis mežā). Sašautais dižmedījums ar visu sunīti ir netālu no šīs mednieku līnijas, liekas, ka ne vairāk par kādiem 50 metriem mežā, kas ir īsti džungļi. Un tad seko pats interesantākais- atskan divi šāvieni no iesūtītā mednieka puses, lodes nosvilpj un ieduras pļavā starp pēdējiem diviem šīs līnijas medniekiem 20-30 metru attālumā no mednieku līnijas… Protams,garām! Dižmedījums dodas dziļāk mežā… Un šai vietā sapnim lieku treknu punktu.
Skaidrs, ka šajā manā nelāgajā „sapnī” ir vairāk noteikumu pārkāpumu, kā sunim blusu, sākot ar medību vadītāju un beidzot ar dižmedījuma sašāvēju, bet tomēr… Šoreiz vairāk interesētu, kā Jūs godātie mednieku kungi un varbūt arī dāmas, kvalificētu tieši šāvēja vainas pakāpi un iespējamo sodu. Paldies!
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2018-11-03 11:12
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: zemgale
Medību stāžs: 10
Aprīkojums: IZ27M, CZ 550lux(308win)
Medību trofejas: 7
26.12.2015. 18:29
ja sūta izsekot medījumam mednieku, tad parasti tādu, kas pazīst konkrēto vietu un mednieku līnijas izvietojumu. Tad nu jautājums, vai tas mednieks to zināja? Ja nē, tad medību vadītājam sods. Bet vairāk pelnījis ir pirmais šāvējs kas iegājis mastā nesaskaņojis to ne ar vienu. Abi varētu kādu sezonu dzinējos paiet, lai labāk iepazīst apkārtni un dažiem šautuvi nenāktu pa skādi apmeklēt.
Kristaps
Kristaps
Pēdējo reizi manīts 2022-01-13 22:35
Mednieku organizācija: M.B. '''Mārkalne'
Atrašanās vieta: Alūksne
Medību stāžs: 19
Aprīkojums: KRUPP-16.kal.,KRUPP-12kal.,MP-153,TOZ-12,BrowningMaral
Medību trofejas: 6
26.12.2015. 19:34
Pārkāpums jau arī medniekam kurš patvaļīgi devās iekšā mastā! Vai iesūtītais mednieks pārzināja mastu un mednieku līniju? Vai šava pa skaidri redzamu mērķi vai arī "džungļos" uz skaņu! Dafiga visa kā :D
P.S. Šos sapņus jau VMD pārstāvji arī lasa :D !
Gaidis
Gaidis
Pēdējo reizi manīts 2016-08-18 16:11
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Rūjiena
Medību stāžs: 1735
Aprīkojums: iž27e Mossberg4x4
Suņi: RSL Šairans(šuriks)
Medību trofejas: 1
27.12.2015. 06:52
Pirmo reizi varbūt bargi nesodīt,nocirst asti,bet līdz galvai
Māris
Pēdējo reizi manīts 2024-10-25 21:39
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
27.12.2015. 09:43
Šāvējs, viennozīmīgi, jāizmet no mednieku kluba. Par medību norises oficiālo pusi atbild medību vadītājs.
Par šāvēja dzīvnieka sašāvēja ieiešanu mastā grūti spriest, jo nav zināmi iemesli.
P.S. Spiežot pēc iepriekšējā tēmas komentāriem, vainīgais ir pusautomāta īpašnieks, jo kloķētāji taču ir gudrāki ļaudis.. :))))))
Māris
Pēdējo reizi manīts 2024-10-25 21:39
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
27.12.2015. 09:45
Kļūdas labojums..
Par šāvēja dzīvnieka sašāvēja ieiešanu mastā grūti spriest, jo nav zināmi iemesli.

Par dzīvnieka sašāvēja ieiešanu mastā grūti spriest, jo nav zināmi iemesli.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2018-06-02 09:16
Medību trofejas: 12
27.12.2015. 21:09
es vel saprastu ka 300m un vairak nu skreeja galva sgriezas apļus uzmeta meža kruumaja un ne taja virziena izšava bet nejau 50 m iegaja un sajauca puses viennoziimiigi uz gadu vareetu no seifa aara ieročus neņemt lai iepaziist sava kolektiiva platibas .... un saprotu ka otrs mednieks patvaļiigi iegāja masta bez neviena ziņas es viņa vieta nebuutu naacis aara jo zinu ka pa purnu dabuutu no vadiitaja un no tiem pašiem medniekiem un tiktu padziits no kolektiiva....
Slēpts
28.12.2015. 18:26
Droši, lai lasa gan VMD gan kādas citas institūcijas:D Man ir ļoti daudz un dažādi sapņi no kuriem viena daļa varētu ieinteresēt arī kādus psihoanalītiķus un citus spečukus:D Bet, ja atgriežamies pie mana iepriekš jau aprakstītā sapņa, tad, tajā attēlotie galvenie varoņi varētu būt ļoti pieredzējuši un zinoši vīri:)
Bruno
Bruno
Pēdējo reizi manīts 2023-08-31 22:01
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Inčukalns - Zlēkas
Medību stāžs: sen
Aprīkojums: loks un bultas
04.01.2016. 19:38
Laimīgu Jauno gadu! Tas,ka ir pārkāpti n-tie likuma panti, pats par sevi saprotams, bet akcentu gribu likt uz citu problēmu - mednieks nepārzina mežu. Tās ir sekas augstprātīgajai attieksmei pret iešanu dzinējos. Ir ļoti daudzi kolektīvi, kur uzskata, ka mastu var izdzīt jebkurš ciema dzērājs, bet "baltajiem" cilvēkiem tikai jāšauj. Es dzinējmedībās eju tikai par dzinēju - pirmkārt jau tāpēc, ka tas ir interesanti, kā arī man ir suns (šobrīd gan kucēns). Ar saviem suņiem esmu pus Latvijas izdzinis. Jautrākais, ka vietās, kur esmu pirmo reizi, itin bieži sastopu medniekus, kuriem nav nekādas nojausmas par situāciju mastā. Nesen viena kolektīva pieredzējušam medniekam skaidroju, kāpēc zvērs iet pa labo pusi (otra puse pārplūdusi :)). Tad iedomājaties - tāds tirliņš ieskrien mežā pēc sašautā zvēra, bet par mednieku atrašanās vietu nav nekādas nojausmas. Protams, disciplīna ir pirmajā vietā, bet savu medību platību pārzināšana arī dod lielu pienesumu veiksmīgās un drošās medībās.
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2017-11-23 08:58
Atrašanās vieta: Rīga
Aprīkojums: Лось 7
05.01.2016. 14:34
Tēma ir vienmēr aktuāla. Manuprāt, drošībai tik tiešām IR jābūt pirmajā vietā. Tāpēc štrunts, ka esi ievainojis dzīvnieku, bet Dieva dēļ neej no līnijas nost un nedzenies pašrocīgi pēc tā dzīvnieka- var beigties kādam letāli. Mednieku ir daudz un daudzi ir gatavi šaut pat par nesaredzamu mērķi un vēlāk aizbildinās, ka aizšāvuši garām.
TIKKAI ar VADĪTĀJA atļauju var uzsākt ievainotā medījuma meklēšanu - un jāsūta ir nevis tas, kas ir ievainojis medījumu, bet, tas kas šajos mežos labi orientējas un kurš mācēs nenomalīties pats un parādīt, kur atrodas dzīvnieks. Ziemā tas ir daudz daudz vieglāk, kad ir mazs sniedziņš, bet vasarā un vakara krēslā - smagi,smagi.
Domājam ko daram un šaujam garām jaunajā 2016. gadā.