Šodien vārdadienu svin Otīlija, Iveta, rītdien - Veldze, Lūcija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Nelimitēto medības savā zemē

Žanna Zariņa
Žanna Zariņa
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
07.02.2016. 09:26
Tikai lūdzu, nevajag sūtīt mani lasīt likumus, jo pa likumiem un noteikumiem esmu izbūrusies, bet, par cik neesmu jurists, gudrāka nejūtos!
Interesē vārnu medības manā lauku īpašumā. Nu ZJB mani tie maitasputni!
Īpašums atrodas starp Aizputi un Rokasbirzi, bet nav pilsētas teritorija.Medību iecirknos nav reģistrēts. Daudziem esmu prasījusi, daži saka, ka var medīt, citi (ne mazāk pieredzējuši mednieki un arī policisti, kas paši ir mednieki un pat medību vadītāji) saka, ka nedrīkst. Iekulties nepatikšanās vārnu dēļ (lai arī cik lielu postu t'[as nodara) tomēr negribas... tapēc gribētu noskaidrot, kā tas īsti ir.
Man jau pašai liekas, ka var...
Eduards Dišs
Pēdējo reizi manīts 2018-06-18 14:07
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Aprīkojums: Iz27m
Suņi: Latvijas Dzinējs.
07.02.2016. 09:50
No 30.aprīļa līdz 15.jūnijam var bliezt.
Aigars Remess
Aigars Remess
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
07.02.2016. 09:50
Tu visai Latvijai esi pajautājusi,izņēmot pašu galveno institūciju šajā jautājumā - VMD.....
Slēpts
07.02.2016. 10:57
Manuprāt medīt nelimitētos bez iecirkņa var tikai tauvas joslā. Pārējos gadījumos jābūt iecirknim.
Dzintars Gūtmanis
Dzintars Gūtmanis
Pēdējo reizi manīts 2020-07-31 21:42
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: vairākas
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: kas tos var izskaitīt
Aprīkojums: 6 pusautomāti un vēl šis tas.
Suņi: foksterjers
Medību trofejas: 62
07.02.2016. 11:59
Pieķers izdrāzīs..nepieķers...paliksi bez
Jānis Bolmanis
Jānis Bolmanis
Pēdējo reizi manīts 2024-12-08 18:44
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: Neliels
Aprīkojums: ИЖ - 27E, Tikka T3, Savage 25
Medību trofejas: 3
07.02.2016. 12:33
Nelimitētos savā (ar uzsvaru uz savā) zemē var medīt uz velna paraušanu. Nevajag reģistrēt ne iecirkņus, ne ko citu. Tas pie noteikuma, ka medību tiesības nav nodotas nevienam citam. Ja gabals ir uz cita cilvēka vārda, tad sastāda tādu kā līgumiņu par medību tiesību nodošanu. Tas līgums nav jāreģistrē ne mežniecībā, ne kur citur - galvenais, lai ir uz rokas, ja atbrauc pārbaude.
"Ec, Tāds un Tāds, p.k. xx-xx nododu tiesības medīt nel. med. dzīvn. savā zemes gabalā ar kadastra nr. xxxx Tādam un Tādam, p.k. xx-xx" Apakšā paraksti, un pa lielam viss.
Tiem, kas tūliņ izdomās, ka šitā štelle ir nepareiza utt:
Pats medīju nelimitus uz radinieku zemes. Pirms to darīt, Zemgales virsmežniecībā visu smalki noprasīju. Pat to papīru atrādīt aiznesu. Viss bumbās.
Slēpts
07.02.2016. 13:01
Man gan liekas, ka iecirkni ir jārēģistrē... varbūt kļūdos.
Žanna Zariņa
Žanna Zariņa
07.02.2016. 13:01
Protams, Aigaram vislielākais paldies par kārtējo uz*irsienu ne par ko :(
Zeme ir mana, uz mana vārda. Lauku māja ar zemi un bišku meža, skaitās Aizputes pagasta teritorija.
Lieta ir tāda, ka esmu šo jautājumu uzdevusi n-tiem cilvēkiem, kas vajadzētu būt kompetenti- gan tādiem, kas mednieku kursus vada, gan tādiem, kas policijā strādā un paši ir mednieki, gan tādiem, kas paši ir medību vadītāji ar stāžu medniecībā XXX reizes lielāku, nekā man. Un atbildes ir ĻOTI atšķirīgas! Kaut kur pavīdēja, ka medīt nedrīkst 500 m no apdzīvotas vietas (pilsētas) robežas, bet es šādu normu nekur likumos neesmu atradusi! Bet, ja man iecirkņa pilnvarotais saka... galu galā, ja kas, protokolu brauks rakstīt droši vien viņš. :(
Žanna Zariņa
Žanna Zariņa
07.02.2016. 13:03
Cik man liekas, vajadzētu drīkstēt, bet, kopš parunāju ar pilnvaroto neko vairs nesaprotu
Slēpts
07.02.2016. 13:08
(3) Medīt aizliegts:
1....
2...
3) vietās, kur nav reģistrēts medību iecirknis, izņemot nelimitēto medījamo dzīvnieku medības, kurās piedalās medību tiesību īpašnieks vai tā rakstveidā pilnvarota persona, kā arī nelimitēto medījamo dzīvnieku medības publiskajās ūdenstilpēs un to tauvas joslā;
Tātad iecirknim nav jābūt reģistrētam. Jānim Bolmanim taisnība. Nav jābūt ne juristam, vienkārši jāzina likumi un jāmāk lasīt! :)