Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
07.02.2016. 09:26
Tikai lūdzu, nevajag sūtīt mani lasīt likumus, jo pa likumiem un noteikumiem esmu izbūrusies, bet, par cik neesmu jurists, gudrāka nejūtos! Interesē vārnu medības manā lauku īpašumā. Nu ZJB mani tie maitasputni! Īpašums atrodas starp Aizputi un Rokasbirzi, bet nav pilsētas teritorija.Medību iecirknos nav reģistrēts. Daudziem esmu prasījusi, daži saka, ka var medīt, citi (ne mazāk pieredzējuši mednieki un arī policisti, kas paši ir mednieki un pat medību vadītāji) saka, ka nedrīkst. Iekulties nepatikšanās vārnu dēļ (lai arī cik lielu postu t'[as nodara) tomēr negribas... tapēc gribētu noskaidrot, kā tas īsti ir. Man jau pašai liekas, ka var...
Nelimitētos savā (ar uzsvaru uz savā) zemē var medīt uz velna paraušanu. Nevajag reģistrēt ne iecirkņus, ne ko citu. Tas pie noteikuma, ka medību tiesības nav nodotas nevienam citam. Ja gabals ir uz cita cilvēka vārda, tad sastāda tādu kā līgumiņu par medību tiesību nodošanu. Tas līgums nav jāreģistrē ne mežniecībā, ne kur citur - galvenais, lai ir uz rokas, ja atbrauc pārbaude. "Ec, Tāds un Tāds, p.k. xx-xx nododu tiesības medīt nel. med. dzīvn. savā zemes gabalā ar kadastra nr. xxxx Tādam un Tādam, p.k. xx-xx" Apakšā paraksti, un pa lielam viss. Tiem, kas tūliņ izdomās, ka šitā štelle ir nepareiza utt: Pats medīju nelimitus uz radinieku zemes. Pirms to darīt, Zemgales virsmežniecībā visu smalki noprasīju. Pat to papīru atrādīt aiznesu. Viss bumbās.
07.02.2016. 13:01
Protams, Aigaram vislielākais paldies par kārtējo uz*irsienu ne par ko :( Zeme ir mana, uz mana vārda. Lauku māja ar zemi un bišku meža, skaitās Aizputes pagasta teritorija. Lieta ir tāda, ka esmu šo jautājumu uzdevusi n-tiem cilvēkiem, kas vajadzētu būt kompetenti- gan tādiem, kas mednieku kursus vada, gan tādiem, kas policijā strādā un paši ir mednieki, gan tādiem, kas paši ir medību vadītāji ar stāžu medniecībā XXX reizes lielāku, nekā man. Un atbildes ir ĻOTI atšķirīgas! Kaut kur pavīdēja, ka medīt nedrīkst 500 m no apdzīvotas vietas (pilsētas) robežas, bet es šādu normu nekur likumos neesmu atradusi! Bet, ja man iecirkņa pilnvarotais saka... galu galā, ja kas, protokolu brauks rakstīt droši vien viņš. :(
07.02.2016. 13:03
Cik man liekas, vajadzētu drīkstēt, bet, kopš parunāju ar pilnvaroto neko vairs nesaprotu
Slēpts
07.02.2016. 13:08
(3) Medīt aizliegts: 1.... 2... 3) vietās, kur nav reģistrēts medību iecirknis, izņemot nelimitēto medījamo dzīvnieku medības, kurās piedalās medību tiesību īpašnieks vai tā rakstveidā pilnvarota persona, kā arī nelimitēto medījamo dzīvnieku medības publiskajās ūdenstilpēs un to tauvas joslā; Tātad iecirknim nav jābūt reģistrētam. Jānim Bolmanim taisnība. Nav jābūt ne juristam, vienkārši jāzina likumi un jāmāk lasīt! :)
Interesē vārnu medības manā lauku īpašumā. Nu ZJB mani tie maitasputni!
Īpašums atrodas starp Aizputi un Rokasbirzi, bet nav pilsētas teritorija.Medību iecirknos nav reģistrēts. Daudziem esmu prasījusi, daži saka, ka var medīt, citi (ne mazāk pieredzējuši mednieki un arī policisti, kas paši ir mednieki un pat medību vadītāji) saka, ka nedrīkst. Iekulties nepatikšanās vārnu dēļ (lai arī cik lielu postu t'[as nodara) tomēr negribas... tapēc gribētu noskaidrot, kā tas īsti ir.
Man jau pašai liekas, ka var...
"Ec, Tāds un Tāds, p.k. xx-xx nododu tiesības medīt nel. med. dzīvn. savā zemes gabalā ar kadastra nr. xxxx Tādam un Tādam, p.k. xx-xx" Apakšā paraksti, un pa lielam viss.
Tiem, kas tūliņ izdomās, ka šitā štelle ir nepareiza utt:
Pats medīju nelimitus uz radinieku zemes. Pirms to darīt, Zemgales virsmežniecībā visu smalki noprasīju. Pat to papīru atrādīt aiznesu. Viss bumbās.
Zeme ir mana, uz mana vārda. Lauku māja ar zemi un bišku meža, skaitās Aizputes pagasta teritorija.
Lieta ir tāda, ka esmu šo jautājumu uzdevusi n-tiem cilvēkiem, kas vajadzētu būt kompetenti- gan tādiem, kas mednieku kursus vada, gan tādiem, kas policijā strādā un paši ir mednieki, gan tādiem, kas paši ir medību vadītāji ar stāžu medniecībā XXX reizes lielāku, nekā man. Un atbildes ir ĻOTI atšķirīgas! Kaut kur pavīdēja, ka medīt nedrīkst 500 m no apdzīvotas vietas (pilsētas) robežas, bet es šādu normu nekur likumos neesmu atradusi! Bet, ja man iecirkņa pilnvarotais saka... galu galā, ja kas, protokolu brauks rakstīt droši vien viņš. :(
1....
2...
3) vietās, kur nav reģistrēts medību iecirknis, izņemot nelimitēto medījamo dzīvnieku medības, kurās piedalās medību tiesību īpašnieks vai tā rakstveidā pilnvarota persona, kā arī nelimitēto medījamo dzīvnieku medības publiskajās ūdenstilpēs un to tauvas joslā;
Tātad iecirknim nav jābūt reģistrētam. Jānim Bolmanim taisnība. Nav jābūt ne juristam, vienkārši jāzina likumi un jāmāk lasīt! :)