Sestdien 27. augustā Ērgļos lielā Latvijas dzinējsuņu kluba atklātā izstāde. Suņu īpašnieki un mednieki, šis būs lielisks mednieku pasākums. Sīkāk www.medibusuni.lv
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
29.08.2016. 07:57
Lūk kur īsts medību suns - ČEMPIONS.... Latvijas dzinējsuns FOKS īpašnieks A.Novikovs. Suns, NE TIKAI labi strādā medībās, NE TIKAI atbilst šķirnes standartam, BET PĀROJOT DOD ARĀ ARĪ LABUS PĒCNĀCĒJUS....... Īstu medību suni-ČEMPIONU, VAR NOTEIKT TIKAI MEDĪBU SUŅU IZSTĀDĒS, KURĀS PIEDALĀS PIETIEKOŠS SKAITS SUŅU (t.i.ringā ir vismaz 5) UN VIŅI TIEK BONITĒTI.
Droši vien, ka jāpasaka - aste ir nokosta medībās - cīņā ar kuili
Kurš nokoda-mednieks vai kuilis ? Neesmu baigais profs suņu lietās , bet nesaprotu priekš kam sunim jākupē aste. Cik esmu novērojis no tagad no sava hannovrieša , viņš asti ļoti intensīvi izmanto mērķa atrašanai, it sevišķi ja mērķis ir čiekurs vai līdzīgs mazs priekšmets.
Aste ir mugurkaula turpinājums. Lai arī runa ir par pēdējiem skriemeļiem, procedūra ir bīstama un veselību ietekmējoša. Ir pētījumi, kas liecina, ka suņiem ar kupētām astēm varētu attīstīties nesaturēšana. Aste ļauj sunim veiklāk kustēties un saglabāt līdzsvaru. Aste un ausis ir neverbālās komunikācijas instrumenti. Starptautisko dzīvnieku aizsardzības organizāciju veiktie pētījumi liecina, ka cīņas šķirņu suņi bez astēm un ausīm sliktāk saprotas savā starpā, jo nevar nolasīt otra suņa ķermeņa valodu un novērtēt nodomus, garastāvokli, līdz ar to viņi kļūst agresīvāki.
Varbūt kļūdos ,bet tad jau visiem vajag agriezt visu ar ko varetu gūt traumas- visu kas kaut cik izbīdās no ķermeņa. Es darbojos ar logiem un stikliem- mana kreisā roka neizkatās tik labi kā kādreiz, tad sanāk tā ,ka man viņu labāk amputēt jo āda nav līdzena bet rētaina ?
Slēpts
05.09.2016. 22:52
Tā jau tomēr tava nolaidība sagriežot rokas. Sunim ir kāda izvēle?
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
06.09.2016. 08:02
Savus pirmos septiņus gadus, Lat.dz. Foks, nodzīvoja ar asti un ne ar to sliktāko. Trauma medībās un pēdējie trīs bez. Lēmumu, ka jāņem nost, pieņēma vetārts, un arī noņēma.... ar saimnieka svētību, lai nečakarētu mugurkaulu. Foks, pa smuko, noslēdza savu izstāžu "karjeru", jo ir sasniedzis 10 gadu vecuma robežu.Kā jau teicu iepriekš - lūk tāds izskatās īsts medību suns ČEMPIONS t.i. ne tikai strādā medībās netikai atbilsts šķirnes standartam, bet arī pārojot, dod ārā labus pēcnacējus. Medību suņu kinoloģijā, bez šiem trim kritērijiem, ČEMPIONU IEGŪT N E V A R.
Sīkāk www.medibusuni.lv
Latvijas dzinējsuns FOKS īpašnieks A.Novikovs.
Suns, NE TIKAI labi strādā medībās, NE TIKAI atbilst šķirnes standartam, BET PĀROJOT DOD ARĀ ARĪ LABUS PĒCNĀCĒJUS.......
Īstu medību suni-ČEMPIONU, VAR NOTEIKT TIKAI MEDĪBU SUŅU IZSTĀDĒS, KURĀS PIEDALĀS PIETIEKOŠS SKAITS SUŅU (t.i.ringā ir vismaz 5) UN VIŅI TIEK BONITĒTI.
Kurš nokoda-mednieks vai kuilis ? Neesmu baigais profs suņu lietās , bet nesaprotu priekš kam sunim jākupē aste. Cik esmu novērojis no tagad no sava hannovrieša , viņš asti ļoti intensīvi izmanto mērķa atrašanai, it sevišķi ja mērķis ir čiekurs vai līdzīgs mazs priekšmets.
Aste ļauj sunim veiklāk kustēties un saglabāt līdzsvaru. Aste un ausis ir neverbālās komunikācijas instrumenti. Starptautisko dzīvnieku aizsardzības organizāciju veiktie pētījumi liecina, ka cīņas šķirņu suņi bez astēm un ausīm sliktāk saprotas savā starpā, jo nevar nolasīt otra suņa ķermeņa valodu un novērtēt nodomus, garastāvokli, līdz ar to viņi kļūst agresīvāki.
Varbūt kļūdos ,bet tad jau visiem vajag agriezt visu ar ko varetu gūt traumas- visu kas kaut cik izbīdās no ķermeņa.
Es darbojos ar logiem un stikliem- mana kreisā roka neizkatās tik labi kā kādreiz, tad sanāk tā ,ka man viņu labāk amputēt jo āda nav līdzena bet rētaina ?
Trauma medībās un pēdējie trīs bez. Lēmumu, ka jāņem nost, pieņēma vetārts, un arī noņēma.... ar saimnieka svētību, lai nečakarētu mugurkaulu.
Foks, pa smuko, noslēdza savu izstāžu "karjeru", jo ir sasniedzis 10 gadu vecuma robežu.Kā jau teicu iepriekš - lūk tāds izskatās īsts medību suns ČEMPIONS t.i. ne tikai strādā medībās netikai atbilsts šķirnes standartam, bet arī pārojot, dod ārā labus pēcnacējus. Medību suņu kinoloģijā, bez šiem trim kritērijiem, ČEMPIONU IEGŪT N E V A R.