Mīļais cilvēk , šaut dzīvniekus tikai tāpat vien , kas jūsu galvās darās !!! Īstais kaitnieks mežā ir cilvēks ! Neviens āpsis mežu nepiecūko , neizgriež , nepārdod , nenodedzina kā to dara cilvēks ! Tu vēl te par kaitniecību runā . Mednieks ir lai medītu , nevis lai vienkārši nošautu , te ir liela atšķirība . Vai jums tajos mednieku kursos kaut kādi medību ētikas testi arī ir , jeb tik maksā un apliecība rokās ?
Tagat tak ir apstiprināti jauni medību ētikas principi! Iespējams vajag tos palasīt.
Slēpts
20.11.2018. 20:54
Pēteris Siksna! Ko satrakojies? :D Cilvēks tikai jautājumu uzdeva. Nevienā brīdī Sūrā kungs neaicināja, ne šaut, ne izšaut! Āpsis ir vienīgais Latvijā medījamais dzīvnieks, kuru tā arī neesmu atradis iemeslu medīt! Ne es viņu ēdīšu, ne viņš mani, ne viņš ēdīs to ko gribu apēst es! Tātad tikai trofejas galvaskausa dēļ nešaušu ! P.S Kad tie mazie šņukurētāji ēd nost cūkām paredzēto kukurūzu, un pat no lukturīša nebaidās, tad gan dusma uznāk! :)
Personīgi es par "kaitniekiem" uzskatu t.s. invazīvās sugas. Jenotsuns, amerikas ūdele. Uzskatu, ka viņiem gan nav īpaši daudz vietas mūsu ekosistēmā, neko labu viņi nenes. Tāpēc arī cenšos nelaist garām izdevību kādu no viņiem nomedīt. Viss kļūst kaitniecisks, kad savairojas pārāk lielā skaitā.
Slēpts
20.11.2018. 23:58
No āpsīša sanāk krietna burka veselīgu tauku un vēl piedevām skaista kažokāda.
Siksnas kungs- vai tev pašam ar galvu viss kārtībā???? Izlasi jautājumu un tad sprēgā. Neiet runa cik labuma no āpša, bet vai viņš ir kaitnieks. Strīds sākās ka viņu pieskaitīja kaitnieku kārtai- lapsas, jenoti, vilki, ūdeles, zivju gārņi,caunas, kraukļi, vārnas, arī daļēji stārķi, kā arī žurkas un peles. (Varbūt kaut ko aizmirsu??) Dažam lauksaimniekam arī zaķī nodara lielu kaitējumu, BET āpši ko kaitē???????? Nu bet bebru toč šovasar par kaitnieku nenosaukšu.
Atrašanās vieta: Rendas, Kabiles meži, izcirtumi un purvi
Aprīkojums: Titan 6 .30-06, Finn Classic 12.cal.
Medību trofejas: 4
21.11.2018. 09:00
Ja sacēlās jautājums, vai āpsis ir kaitnieks, tad apgalvotājiem vajadzēja pamatot, ko tad šiem āpsis ir gauži nodarījis :) Bet par medīšanu - āpsis gandrīz pilnībā ir praktiski izmantojams: kažokāda, tauki, jā un... gaļa. Pēdējo nomedīto āpsi nošmorējām un apēdām. Tā kā, ja jums nepatīk āpši, jūs vienkārši nemākat viņus pagatavot :D
Manas domas kad vismaz taukus noteikti vajag izmantot!
Āpsis ir vienīgais Latvijā medījamais dzīvnieks, kuru tā arī neesmu atradis iemeslu medīt! Ne es viņu ēdīšu, ne viņš mani, ne viņš ēdīs to ko gribu apēst es! Tātad tikai trofejas galvaskausa dēļ nešaušu !
P.S Kad tie mazie šņukurētāji ēd nost cūkām paredzēto kukurūzu, un pat no lukturīša nebaidās, tad gan dusma uznāk! :)
Nu bet bebru toč šovasar par kaitnieku nenosaukšu.