Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
29.04.2019. 15:14
Tiek vākti paraksti par zosu pavasara medību atjaunošanu. Lūdzam izteikt savus viedokļus. Ja atbalstiet, tad lūgums to apstiprināt parakstoties Mana balss. Esam aktīvi!!! https://manabalss.lv/atlaut-zo...
Slēpts
29.04.2019. 15:46
ko šis mainīs, lai būtu vērts atkal klausīties par slepkavniekiem un kaitināt putnu draugus?
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
29.04.2019. 16:15
Arī putnu draugiem ir skaidrs (gluži tāpat kā iniciatīvas virzītājiem), ka pavasara medības zosu populāciju nekādi nespēj ietekmēt. Un diemžēl ir arī skaidrs, ka lauksaimniecības pozstījumus, ko izraisa migrējošās zosis, nopietni ierobežot ar pavasara medību atļaušanu nebūs iespējams. Faktiski tas ir tāds kā plāksteris, bet nekas vairāk.
Aprīkojums: black salami magnum железобетонный болт
Suņi: 2 vedeveshniki un 3 sauc nemednieks, ceturtais ir chigans
29.04.2019. 16:32
Ka tu Andri doma ,ir beidzot varianti?
Slēpts
29.04.2019. 16:43
Andri, man kau ar tā liekas, ka nekas nebūs līdzēts, bet nu iespēja tikt pie pavasara zosu medībām, gluži tāpat kā pie naktenieka un klusinātāja uz cūku rēķina :D
Vai ta ir tik grūti parakstīties? Būs būs ,nebūs nebūs. Vismaz būsim mēģinājuši.Neko nedarot nekas nenotiks,kā jau ierasts ,pēc tam tik lielā bļaušana ka atkal kaut ko aizlieguši medīt.
Ja pieņemtu variantu, ka tas attiektos tikai uz lauksaimniecības lauku sējumu postījumiem, tad jau ne kas tur slepkavniecisks nebūtu saskatāms. Zemniekam būtu iespēja sargāt savus sējumus no postījumiem. Šobrīd zemnieks var tikai noskatīties, kā zosis izknābā viņa sasēto lauku un gaidīt kādu kompensāciju piešķirs valsts vai ES. Bet iespējams, ja pieņems šādu likumu, valdība varēs mierīgi atkratīties no kompensāciju izmaksām, kas būtu jāmaksā zemniekam par šiem postījumiem un tas būtu izdevīgs darijums. Vainīgi būs atkal mednieki, kas nenosargāja zemnieka lauku...
Nākošais, kas zemniekiem traucēs, būs gulbji.
Vismaz būsim mēģinājuši.Neko nedarot nekas nenotiks,kā jau ierasts ,pēc tam tik lielā bļaušana ka atkal kaut ko aizlieguši medīt.