Šodien vārdadienu svin Otīlija, Iveta, rītdien - Veldze, Lūcija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Pumpja bise vai pusautomāts?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 21 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 01.12.2022. 15:01

Mārtiņš Vagels
Pēdējo reizi manīts 2024-07-29 17:51
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: 2 gadi
Aprīkojums: toz 34p, savage axis xp 308 WIN
15.05.2021. 09:21
Pienācis laiks veco TOZ 34 novietot seifa tālākajā stūrī, jo ierocis nav atbilstošs mūsdienu munīcijai. Ir doma nopirkt pumpja bisi, jo tā pārlādē visa veida munīciju, ir vienkārša, viegli kopjama un lēta.Pusautomāts, kas var nepārlādēt patronu, teorētiski mani kaitinātu vairāk, nekā tās sekundes daļas, kas jāvelta pumpja pārlādēšanai. Divstobra bises dārgas. Ieroci vēlos lietot putnu medībām. Cerams, ka šautuvē ar tādu iekšā laiž un apkārtējie uz mani neskatīsies kā uz maniaku :D Katrā ziņā, neesmu šāvis ne ar pusautomātu, ne pumpi, tādēļ lūdzu Jūsu padomus pareizā lēmuma pieņemšanai.
Slēpts
15.05.2021. 09:31
Es ņemtu pusautomātu. Nepšaubu, ka ar cītīgāku trenniņu, arī pumpis ir labi lietojams, bet tomēr nav tas. Gaidu kad Huberts atkal ievedīs kombo variantus - lēzeni vītņotais + gludais stobrs. Kā pirms 1,5 gada izbeidzās, tā nav manīti, drošvien ASV trakumā līdz mums nekas netiek.
Slēpts
15.05.2021. 15:39
Ar pumpi jau vairākus gadus medīju. Šautuvē šķībi neskatās :D Šķīvji šaujās labi, nav tas līmenis, lai justu starpību, bet otrs šāviens sanāk uzreiz, nevis tad kad šķīvis zemē :D
Man nepatīk pusautomāta ļurkāšanās, tad labak divstobrene vai pumpis ;) Pīļu izlidojumā var ar pumpi labi pastrādāt - magazīna bez ierobežojuma ;)
Romāns Toders
Romāns Toders
Pēdējo reizi manīts 2024-08-26 09:54
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: Individuālais medību iecirknis
Atrašanās vieta: Rīgas garnizons!!!
Medību stāžs: 23 gadi.
Aprīkojums: Toz 34P- 12.kal, CZ 550 lux- 308. win. CZ 455 long- 22.lr
Suņi: Jaghterjers
Medību trofejas: 9
17.05.2021. 17:45
Es notirgoju Tozu un paņēmu Inerces sistēmas pusautomātu, esmu ļoti apmierināts, manam arī ir dalītā poga magazīnas ātrai izlādei, lai nekas nav jāģorgā pie izlādes. Par patronu apjomu- arī trīs ir pilnībā pietiekami.
Romāns Toders
Romāns Toders
Pēdējo reizi manīts 2024-08-26 09:54
Mednieku organizācija: Individuālais medību iecirknis
Atrašanās vieta: Rīgas garnizons!!!
Medību stāžs: 23 gadi.
Aprīkojums: Toz 34P- 12.kal, CZ 550 lux- 308. win. CZ 455 long- 22.lr
Suņi: Jaghterjers
Medību trofejas: 9
17.05.2021. 17:55
Aizmirsu piemetināt, ka ID pārlādes pusautomātam, pēc dzelzs skrotīm, ja kvalitatīvas patronas, nav īsti ko tīrīt.
Arturs Meirens
Arturs Meirens
Pēdējo reizi manīts 2023-11-21 11:18
Atrašanās vieta: Valkas nov.
Medību stāžs: Kopš māku staigāt
Aprīkojums: Ata Arms Neo12; SKS; SAiga 308-1; Mauser; Tikka T3x varmint;Tikka T3x lite; Iž27
Suņi: Krievu eiropas laika
18.05.2021. 11:26
Iesaku pusautomātu ar inerces aizslēgu.
Ja nav žēl līdzekļu, tad Benelli vai Browning A5, bet ja gribas ietaupīt, tad AtaArms Neo. Pašam ir AtaArms Neo jau no 18 gadu vecuma (7gadus). Ar pārlādi problēmu nav pilnīgi nekādu.
Un kā jau augstāk minēts, tad jātīra ir tikai stobrs un reizi gadā viss pārējais pie aktīvas lietošanas.
Andris Vīksne
Pēdējo reizi manīts 2024-12-06 13:01
Atrašanās vieta: Ķekava
Medību stāžs: Kopš 2017
Aprīkojums: Winchester SXP 12kal; CZ 512 22LR
Medību trofejas: 3
18.05.2021. 14:48
Lietoju pumpi un viss ir labi. 5 patronas ierocī mani nomierina mazliet vairāk kā 3 :)
Šaut ātri un precīzi var ar jebkāda tipa ieroci. Diemžēl pārlādes mehānisma tips to neatrisina.
Slēpts
18.05.2021. 20:45
Man ir benelli m2- personīgi man vienīgais trūkums, ka nevar uz paradoksa optiku uzlikt (uz kārbas ir varianti uzlikt, bet nepatīk/neērti maunot gludo stobru- gribētos kā ir winchesteram un mosbergam- sliede uz paša stobra jau klāt.)
Bet 3 vs 5 patronas...var jau noderēt tās liekās kādreiz, bet uz dzinējiem man parasti 2 rezerves patronas ir pa rokai, lai nepieciešamības gadījumā varu ātri iemest to, bet uz putniem- 98,98%, ja netrāpa ar pirmajiem 2, tad 3 ir gaisā izšauta nauda. :) tāpēc, manuprāt, 5 patronas ir ne tas spēcīgākais arguments, bet katrs izvēlas to, ko izvēlas :)
Salvis Vētra
Salvis Vētra
Pēdējo reizi manīts 2024-09-10 09:07
Mednieku organizācija: Kaut kur zemgalē
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: No 1997.gada
Aprīkojums: Iztikt var.
Suņi: Diemžēl nav.
Medību trofejas: 2
19.05.2021. 09:37
Pa lidojošiem medījumiem pietiek ar diviem švieniem, bet jau trešais jau tik tiešām ir tāds izmisuma- kā tā! :)
Pašam ir pusautomāts un lietoju tikai putnu un zaķu medībās.
Slēpts
19.05.2021. 09:48
ja šauj pa vienu putnu, tad jā trešais ir izmisums, bet ja nodabon lejā baru, tad ņem vairākus, nevis vienu, jo truba tukša :D
bet ja tā pieiet, tad jāņem divstobrene, būs labāk kontrolēts otrais šāviens.