Vai kungi, lūdzu, nepadalītos savā pieredzē par baložu medībām? Kādās vietās vislabāk medīt (no personīgās pieredzes), Kādu munīciju izmantot, Kādi laikapstākļi ir piemērotākie medībām... Braucot gar labības laukiem arvien biežāk var novērot baložus lidināmies gan pa vienam, gan baros. Cik esmu dzirdējis, tad nomedīt balodi ir diezgan pagrūti, jo balodim uz katru spalvu esot pa vienai acij =)
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
21.07.2008. 15:38
Nu nezinu, nezinu. Baloži un uzmanīgi? Es varētu ar tevi uz derībām vienoties par skaitu kāds man jāatved vienā vakarā :))) labāk iedod recepti gatavošanai..
Pēc pirmo medījumu pagatavošanas varēšu dalīties pieredzē par rezultātiem, līdz šim nav gadījies gatavot balodi =) Bet pagaidām vēl nesmu domājis par to kā pagatavot vēl nenomedīto balodi, jo vairāk laika aizņem domas par to kā tikt klāt viņam... KAd ir vislabākais laiks viņu medībām- uzreiz pēc labības lauka nokulšanas? Un uz kāda labības veida laukiem viņi uzturas vislabāk?
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
21.07.2008. 15:59
Mārupē viņi klimst apkārt pa visiem laukiem pļautiem, nepļautiem. Vietas ir jāzin... Bet kā jau visi putni viņi parādās uz lauka faktiski pēc jebkādas tehnikas aktivitātēm, jo tas garantē barības parādīšanos.
Ir valstis, kur viņus šauj simtiem, krauj kaudzē un pēc tam dedzina, tipa lai pasargātu labības laukus... Bet runājot par Latvijas baložiem, esmu dzirdējis, ka mājas balodim (protams, tādam, kas nedzīvo pie gružu kastes) ir balta un garšīga gaļa un to gatavo tāpat kā vistu. Baigā ķēpa gan, jo gaļas vienā tādā dūdotājā ir diezgan maz, bet ja jau cilvēki krāmējas pat ar šnepēm... ;)
Braucot gar labības laukiem arvien biežāk var novērot baložus lidināmies gan pa vienam, gan baros. Cik esmu dzirdējis, tad nomedīt balodi ir diezgan pagrūti, jo balodim uz katru spalvu esot pa vienai acij =)
KAd ir vislabākais laiks viņu medībām- uzreiz pēc labības lauka nokulšanas? Un uz kāda labības veida laukiem viņi uzturas vislabāk?
Bet runājot par Latvijas baložiem, esmu dzirdējis, ka mājas balodim (protams, tādam, kas nedzīvo pie gružu kastes) ir balta un garšīga gaļa un to gatavo tāpat kā vistu. Baigā ķēpa gan, jo gaļas vienā tādā dūdotājā ir diezgan maz, bet ja jau cilvēki krāmējas pat ar šnepēm... ;)