Izpalīdziet. Ko ieteiksiet, ja suņuku vadājot ar automašīnu tas vemj. Nevaram pat aizbraukt 1km. Mēģināju netā kaut ko atrast padomus- nekā kas palīdzētu! Suns - laika 10.mēn.
Pirmkārt, pirms braukšanas nebarot vismaz 2 st. Otrkārt un galvenokārt - jāvadā ir regulāri. Sākumā vems un ar laiku pieradīs. Būs neērti sākumā, bet pāries noteikti.
Man Latvijas dzinējs vēma gandrīz līdz gada vecumam. Tagad braukā līdzi un nav nekādas problēmas. Arī brālim bija tieši tādas pašas problēmas ar sunīti. Bet kā jau Jurčiks teica: biežāk pavadā un tad ar laiku pāries. Vemšana mašīnā esot kkas līdzīgs jūras slimībai =)
Vajag braukt lēnāk lai nešūpo stipri,un sākumā pieradināt pie nelieliem attālumiem. Laikas ir, un ir bijušas daudz, bet vemusi mašīnā ir tikai viena, un tikai tad vēma ka mašīnu nošūpoja (līdzīgi kā kuģi jūrā),pabraucu vienu laiku prātīgāk un viss bijā kārtībā. Vēlāk no mašīnas ārā dabut nevarēja. Vispār jau domāju ka suņiem braukt mašīnā ļoti patīk,tā kā atliek vien pārdzīvot sagādātās neertības, :) un viss būs kārtībā.
Mans drats mašīnā uzvedas kā kantētājs- ieejot līkumā, šī laicīgi sasveras uz pretējo pusi. Grūtāk, ja sāk braukāt no 10 men. vecuma - vajadzētu jau tikko paņēmāt - no 2, 3 mēn. vecuma. Tad arī ko vākt aiz viņa ir pamaz. Galvenais nebarot pirms brauciena. Pēc pāris nedēļām būs labi.
mans foksītis arī vemj un vemj. ir izdevies nobraukt kad 15km nevemjot. ventilators uz pilno un visi logi vaļā un pašam purniņš pie loga. nevēma. vakar 3km pavedu un gatavs- viss salons pievemts. foksim 10 mēneši. laikam biežāk jāvizina. zinu ka senčiem suns vēma līdz tam brīdim kad aizbrauca līdz LV otram galam un atpakaļ. visu ceļu vēma un pēc tam vairs nevemj. tagad no mašinas viņu nevar dabūt ārā.
Otrkārt un galvenokārt - jāvadā ir regulāri. Sākumā vems un ar laiku pieradīs. Būs neērti sākumā, bet pāries noteikti.
Vemšana mašīnā esot kkas līdzīgs jūras slimībai =)
Vispār jau domāju ka suņiem braukt mašīnā ļoti patīk,tā kā atliek vien pārdzīvot sagādātās neertības, :) un viss būs kārtībā.
Grūtāk, ja sāk braukāt no 10 men. vecuma - vajadzētu jau tikko paņēmāt - no 2, 3 mēn. vecuma. Tad arī ko vākt aiz viņa ir pamaz.
Galvenais nebarot pirms brauciena. Pēc pāris nedēļām būs labi.