Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
23.07.2008. 17:50
Ņem 243 pusautomātu. Kalibrs ļaus tev atkarībā no izvēlētās munīcijas medīt visu izmēru medījumus. Pusautomāts dos tev iespēju izmantot ieroci sekmīgi gan individuālajās, gan dzinēju medībās. Ieroča markas izvēle lai paliek paša ziņā. Un maka protams :))
Es gan teiktu ka .243 ir par mazu mūsu lielajiem zvēriem.... 7x64 lode no .243 atskjiras par ~ 1mm. Es teiktu ka šis būtu labāks medibas/universālāks kā .243 No šiem visiem .243 ir vislabākais papīram...
23.07.2008. 20:27
Pēc pieredzes aļņi ar 243 krīt kā laksti, sevišķi ar teflona lodēm. Lielākus zvērus par alni Latvijā redzējis neesmu, ja nu vienīgi Zuzi rīgas ZOO... :)))
No šiem trim kalibriem labāk ņemt 30-06. Kāpēc? Piemeklējot attiecīgo munīciju var sekmīgi medīt gan buciņu gan alni, vislielākais munīcijas piedāvājums. 7x64 ir īsts eiropas kalibrs un ASV priekš viņa munīciju tikpat kā neražo - pienāksies lādēt pašam, piemēram (Fail Safe; X Barnes; BST; Accubond; SST; Interbond; u.c.), pat Lapua vairs Naturalisu šim kalibram neražo. 243 ir labs kalibrs, bet nepiekritīšu tam, ka tas ir ideāls aļņu medībām, šis tomēr ir varminta kalibrs. Andri - nekad neesmu redzējis teflona lodi - pannu ar teflona pārklājumu gan! Cik zinu 243 pusautomātus ražo tikkai Remington, vai Tev to s..u vajag? Brownings 243 vairs neražo un 308 ražo vairs tikkai vienā standarta komplektācijā, bet 30-06 astoņos - visos iespējamos variantos, tad laikam nav jābūt sevišķi gudram, lai saprastu kāpēc.
esmu izlemis sauer 202 qutback tikai uz vietas ir 7x64 un tas 243 , parejos japasuta itka biju izlemis nemt 30-06 tikai vina nav un gribetos jau uz rudeni medit ar jaunu stroki , tapec domaju panemt 7x64 uzreiz , to , kas ir uz vietas nu tagad pavisam galva dulla
24.07.2008. 07:29
Ieceko šito http://www.browning.com/produc... Tā arī būs atbilde uzvārda brālim par to ka tikai Remingtons ražo 243 pusautomātus. Par Brawning pusautomātiem esmu dzirdējis tikai labas atsauksmes.
Nevajag skatītieis ASV mājaslapu, tur daudz labu verķu un mantu kas eiropā nav piejams. Iečeko http://www.browningint.com kas ir eiropai domāts un tur tādu nav un nēbūs, tāpēc nemusinām tautu un nejaucam galvu.
Tas ka tevis minetie kalibri ir uz vietas mazliet jau norada ka nav tik ejoshi. Ierochu pirkshana nav jasasteidz. Nomierinies, netrako. Vel jo vairaak ja njem Sauer-u kas nemaksaa kaa piena paka (starp citu vienas no dargakajam cenam pienam pie mums...!). Es noteikti tomer gaidiitu jo labaak menesi, divus nokaveet, neka pec 1 vai 2 gadiem saprast, ka tomer ir japerk veel viens, vai japasuta stobrs, ja iespejams. Pasuti .308 vai 30-06 un buusi laimigs ka paklausiji :)
7x64 lode no .243 atskjiras par ~ 1mm. Es teiktu ka šis būtu labāks medibas/universālāks kā .243
No šiem visiem .243 ir vislabākais papīram...
Universāls - principā derīgs visiem Z puslodes radījumiem, Aļaskas alni, bizoni, polāro lāci ieskaitot....
Tā arī būs atbilde uzvārda brālim par to ka tikai Remingtons ražo 243 pusautomātus. Par Brawning pusautomātiem esmu dzirdējis tikai labas atsauksmes.
Iečeko http://www.browningint.com kas ir eiropai domāts un tur tādu nav un nēbūs, tāpēc nemusinām tautu un nejaucam galvu.
Vel jo vairaak ja njem Sauer-u kas nemaksaa kaa piena paka (starp citu vienas no dargakajam cenam pienam pie mums...!). Es noteikti tomer gaidiitu jo labaak menesi, divus nokaveet, neka pec 1 vai 2 gadiem saprast, ka tomer ir japerk veel viens, vai japasuta stobrs, ja iespejams.
Pasuti .308 vai 30-06 un buusi laimigs ka paklausiji :)