Sākumā protams noplūc tad apsvilini un nomazgā. Uz pannas sagrieztu gabaliņos apcep un nelielā ūdens daudzumā liec katliņā uz nelielas uguns šmorēties ( vari nedaudz pievienot sāli). Notīrītus un sagrieztus burkānus, sīpolus apcepini līdz kļūst zeltaini (man patīk, ja ir daudz sīpolu un burkānu) un mauc klāt šmorim. Pēc garšas pievieno piparus, sāli kādas 2-3 ķiploka daiviņas un nedaudz smaržīgo piparu.Visu turpini sutināt līdz gaļa gandrīz sāk dalīties no kauliņiem un pievieno krējumu (labāk saldo, bet ar skābo arī labi). Beigās pieliec kādu lauru lapu un atļauj drusku ievilkties. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un pārkaisi ar svaigi plūktām dillītēm. Par skādi nenāks piedzert arī kādi 25gr. vodkas, bet atdzesētas tā, ka glāzīte noraso. Labu apetīti un šauj garām! :)))
Nošmorē novembrī nomedītu merceni, un tad tev vairs "Rimi" vistiņām virsū skatīties negribēsies. Nopietni. Vispār jau tagad šautās pīles šmorēšanai neder (pa liesu un kauli vien), ja nu vienīgi vienā katlā ar "Rimi" vistiņām (šoreiz vēl negatavotām), bet nu tas vairs nav tas. Dzirdēju, ka pīles krūtiņu varot pagatavot atsevišķi. Varbūt ka tīri neko, bet nu bez kaulu buljoniņa nav tas. Tā ka līdz riktīgam šmoriņam vēl jāpaciešas.
Uz atklāšanu Lubānā starp nomedītajām pīlēm trāpijās pāris tādas,kurām gaļā bija baltas "kūniņas",vienmērīgi izkaisītas.Kaut ko tādu nebiju redzējis.Draugam arī viena tāda bija,ar no Lubāna.Nācās aprakt:(Kas tas ir-parazīts vai slimība....?
Kas tā par huiņu? Venti, kurā brīdī var tos tārpus pamanīt - jau plūcot vai tikai, kad griez gabalos? Es parasti pīles pēc plūkšanas iztīru un veselā gabalā ievietoju saldētavā... Iespējams, ka man pilns ledusskapis ar tārpiem (papildus gaļa)! ;)
Vispār jau tagad šautās pīles šmorēšanai neder (pa liesu un kauli vien), ja nu vienīgi vienā katlā ar "Rimi" vistiņām (šoreiz vēl negatavotām), bet nu tas vairs nav tas.
Dzirdēju, ka pīles krūtiņu varot pagatavot atsevišķi. Varbūt ka tīri neko, bet nu bez kaulu buljoniņa nav tas. Tā ka līdz riktīgam šmoriņam vēl jāpaciešas.
Es parasti pīles pēc plūkšanas iztīru un veselā gabalā ievietoju saldētavā... Iespējams, ka man pilns ledusskapis ar tārpiem (papildus gaļa)! ;)