RažotājsNikon Efektīvo pikseļu skaits6.1 megapixels Objektīvs, mm18-55mm f/3.5-5.6GII AF-S DX Zoom-Nikkor LCD ekrāna izmērs, collās2,5 collu, 230 000 punktu, zemas temperatūras polisilikona TFT LCD ar spilgtuma pielāgošanu Jūtība (ISO)no 200 līdz 1600 1EV soļos ar papildu iestatījumu vienu soli virs 1600 Iebūvēta zibspuldzeAutomātiskais, Portrets, Bērns, Tuvplāns, Nakts portreta režīms: Automātiskā zibspuldze ar automātisko parādīšanos Atmiņas kartes tipsSD atmiņas karte, SDHC saderīgs Sarkano acu efekta samazināšana+ Automātiska fokusēšana+ Macro fokusēšana+ Auto-Taimers+ Video režīms+ Skatu meklētājs+ Bilžu pārsūtīšana uz datoru.USB 2.0 (Hi-speed): Lielapjoma atmiņa un atlasāms PTP Barošanas avotsViena uzlādējama Nikon EN-EL9 litija jonu baterija/akumulators; uzlādes spriegums (MH-23 ātrās darbības lādētājs) SpecifikācijasD40 komplektā ietilpst AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55 mm objektīvs, kas ātri, precīzi un ārkārtīgi klusi darbojas ar Nikon unikālo Silent Wave Motor (SWM). Šis objektīvs ir izcils itin visam, sākot ar ikdienas uzņēmumiem un beidzot ar aizraujošā IzmēriAptuveni 126 x 64 x 94 mm Svars, grami475 g Garantija, gadi2
D40? Pavecs modelis, un optika ar tāda ne pārāk. Ikdienas vajadzībām derēs, taču ne fotomedībām, tur vajag objektīvu, kas maksā divreiz trīsreiz vairāk nekā pati kamera. ja nu galīgi naudas nav, tad cita lieta. Tad šo var pirkt un pēcāk sagrabināt naudu normālākam objektīvam.
Uf Ilgvars ierunājās :o) MMD ieroču fotogrāfs :-p Ja nopietni runā par fotomedībām un rocība nav liela, tad reāli ieteiktu ņemt amatieru kameras ar zūmobjektīviem piemēram: no jaunākajiem modeļiem Panasonic Lumix DMC-FZ28, vai nedaudz vecāks Panasonic Lumix DMC-FZ18 Šitais jau tāds tīkams verķis Olympus SP-570UZ (20x) Ja rocība atļauj, tad spoguļkameras modelim naf īpaši liela nozīme - viss slēpjas "trubā" kā jau Ilgvars minēja. un objektīva izmaksas manipulējot uz "iztikas minimumu" ir jārēķina uz 1000 Ls
Es negribu profesionālai fotogrāfēšanai! Tāpat vien sava prieka pēc! Man ir 14 gadi un neko nopietnu vienkārši nevaru iegādāties! Tad lūdzu iesakiet kādu modeli ap 300 ls!
nu tak tā uzreiz vajadzēja teikt! :) tad uz spogulenēm pagaidām nav diži vērts skatīties. Pats netieku tālāk par skatīšanos tikai tāpēc, ka laba optika ir nežēlīgi dārga. Ņem tik ciet to pašu amatieru Panasonic DMC-FZ50 vai Olympus SP-570UZ, būs labi. Mūsu internāta bodēs tas maksā drusku virs 300 Ls.
Slēpts
19.08.2008. 18:48
Fotoforumos(shutter.lv u.c.) plaši apspriestas daudzas populārākās fotokameras. Var papētīt arī ārzemju vērtējumu un cenas. Kaut vai: http://www.idealo.de/preisverg... Es ar lētā gala(~300Ls) zūma Canon EF 70-300 IS USM objektīvu "šaujot" augstu lidojošu putnus un kaut ko mežā krēslā esmu sapratis, ka bez profesionāla zūmobjektīva kvalitatīvi var fočēt bezmaz vai tikai bises šāviena attālumā -tam iesākumam derēs arī jebkurs jaunākās paaudzes ziepjutrauks ar iebūvētu zūmobjektīvu.
Nu ~300 Ls ir Olympus SP-570UZ Es gan iesākumā ieteiktu Panasonic Lumix DMC-FZ18 ~210 Ls kamēr piešausies un sapratīsi, ko Tu vēlies no sava fotoaparāta. Man pašam lietošanā ir vecāks "brālītis" un neko sliktu nevaru teikt. cena/kvalitāte = ļoti OK
man akurātīgi ir šitāds d40 nikons. tas, ka darbotos baigi klusi nav gluži patiesība. bet kopumā ņemot - bildēju ar to pašu 18-55mm objektīvu, bildes sanāk tīri ok un esmu apmierināts ar pirkumu. pirku pa Ls 200. neklausi ko melš visādi tur foto guru, kas un par cik jāpērk. ja fočēšana patīk, ņem spoguleni un ar laiku pašam būs skaidrs kas tev vajadzīgs.
Nu, nu....! Strādāju fotojomā jau 12 gadus, un joprojām uzskatu, ka piem. līdz A. Eglīša līmenim man kā ar kājām līdz mēnesim. Tikko jūs domājat, ka esat baigais specs, tā krītat bedrē un uz prof. sasniegumiem jums nav ko cerēt. Neiesaku sevi noskaņot uz - no ko ta es, kas ta man, utt. Lasi, špiko, mācies, jautā citiem, un tad arī būs rezultāts. Starp citu, pēc AFIAP godalgotā fotogrāfa Z. Bilzoņa vārdiem - iesācējam pat ir svarīgi špikot, tas pat ir jādara. Un vēlāk, ar gadiem arī izveidosies SAVS rokraksts un piegājiens. 18-55 milimetrīgs objektīvs nekādā mērā nav piemērots tramīgu meža zvēru bildēšanai. Ainavām varbūt, bet ne fotomedībām. Arī attēlu kvalitāte ar šādiem KIT objektīviem kā likums ir ne visai, bet tā jau cita runa. Kā absolūtais minimums būtu nepieciešams 200 milimetrīga truba, ar caurumu 2,8. Bet...tāda arī maksā. Pašam ir 300mm truba ar 2,8 difeni, un arī reizēm nepietiek. Apetīte rodas ēdot, ziniet! Bet par 200-300 latiem jau kolēgas izteicās - neko nepiebildīšu. Galvenais ir jārukā, ja tā štelle iepatiksies tad sāc krāt naudiņu - pahaltūrē kāzās, bērēs utt. Galvenais lai būtu mērķis:)))) Lai veicas!
Skatos, ka te nopietni vīri foto jautājumos! Varbūt īsumā varat ieteikt ko vētrīgu trofeju bildēšanā, jo kā redzams ne visi to izprot un presi(MMD) arī likam nelasa. Ar cieņu!
Efektīvo pikseļu skaits6.1 megapixels
Objektīvs, mm18-55mm f/3.5-5.6GII AF-S DX Zoom-Nikkor
LCD ekrāna izmērs, collās2,5 collu, 230 000 punktu, zemas temperatūras polisilikona TFT LCD ar spilgtuma pielāgošanu
Jūtība (ISO)no 200 līdz 1600 1EV soļos ar papildu iestatījumu vienu soli virs 1600
Iebūvēta zibspuldzeAutomātiskais, Portrets, Bērns, Tuvplāns, Nakts portreta režīms: Automātiskā zibspuldze ar automātisko parādīšanos
Atmiņas kartes tipsSD atmiņas karte, SDHC saderīgs
Sarkano acu efekta samazināšana+
Automātiska fokusēšana+
Macro fokusēšana+
Auto-Taimers+
Video režīms+
Skatu meklētājs+
Bilžu pārsūtīšana uz datoru.USB 2.0 (Hi-speed): Lielapjoma atmiņa un atlasāms PTP
Barošanas avotsViena uzlādējama Nikon EN-EL9 litija jonu baterija/akumulators; uzlādes spriegums (MH-23 ātrās darbības lādētājs)
SpecifikācijasD40 komplektā ietilpst AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55 mm objektīvs, kas ātri, precīzi un ārkārtīgi klusi darbojas ar Nikon unikālo Silent Wave Motor (SWM). Šis objektīvs ir izcils itin visam, sākot ar ikdienas uzņēmumiem un beidzot ar aizraujošā
IzmēriAptuveni 126 x 64 x 94 mm
Svars, grami475 g
Garantija, gadi2
Ja nopietni runā par fotomedībām un rocība nav liela, tad reāli ieteiktu ņemt amatieru kameras ar zūmobjektīviem
piemēram:
no jaunākajiem modeļiem Panasonic Lumix DMC-FZ28, vai nedaudz vecāks Panasonic Lumix DMC-FZ18
Šitais jau tāds tīkams verķis Olympus SP-570UZ (20x)
Ja rocība atļauj, tad spoguļkameras modelim naf īpaši liela nozīme - viss slēpjas "trubā" kā jau Ilgvars minēja. un objektīva izmaksas manipulējot uz "iztikas minimumu" ir jārēķina uz 1000 Ls
Var papētīt arī ārzemju vērtējumu un cenas. Kaut vai:
http://www.idealo.de/preisverg...
Es ar lētā gala(~300Ls) zūma Canon EF 70-300 IS USM objektīvu "šaujot" augstu lidojošu putnus un kaut ko mežā krēslā esmu sapratis, ka bez profesionāla zūmobjektīva kvalitatīvi var fočēt bezmaz vai tikai bises šāviena attālumā -tam iesākumam derēs arī jebkurs jaunākās paaudzes ziepjutrauks ar iebūvētu zūmobjektīvu.
Es gan iesākumā ieteiktu Panasonic Lumix DMC-FZ18 ~210 Ls kamēr piešausies un sapratīsi, ko Tu vēlies no sava fotoaparāta.
Man pašam lietošanā ir vecāks "brālītis" un neko sliktu nevaru teikt. cena/kvalitāte = ļoti OK
neklausi ko melš visādi tur foto guru, kas un par cik jāpērk. ja fočēšana patīk, ņem spoguleni un ar laiku pašam būs skaidrs kas tev vajadzīgs.
18-55 milimetrīgs objektīvs nekādā mērā nav piemērots tramīgu meža zvēru bildēšanai. Ainavām varbūt, bet ne fotomedībām. Arī attēlu kvalitāte ar šādiem KIT objektīviem kā likums ir ne visai, bet tā jau cita runa.
Kā absolūtais minimums būtu nepieciešams 200 milimetrīga truba, ar caurumu 2,8. Bet...tāda arī maksā. Pašam ir 300mm truba ar 2,8 difeni, un arī reizēm nepietiek. Apetīte rodas ēdot, ziniet!
Bet par 200-300 latiem jau kolēgas izteicās - neko nepiebildīšu. Galvenais ir jārukā, ja tā štelle iepatiksies tad sāc krāt naudiņu - pahaltūrē kāzās, bērēs utt. Galvenais lai būtu mērķis:)))) Lai veicas!