Padoms vienkāršs - to var izdarīt pieredzējis mednieks! Reālāka iespēja tam bullim pieiet nevis piebaurot! Protams, spēcīgam bullim, kam apkārt daudz govis arī pieiet ir diezgan pagrūti, pat nereāli ;)
No pieredzes varu teikt,ka ļoti labs māneklis ir viena litra Vishi ūdens pudele.Pudelei nogriez dibenu un mēģini baurot.Gaidi lai sāk bullis tad uzvelc tu.Ja viņš tev atbild,tad viss kārtībā un turpini,ja ne pamaini toni.Ceru ka izdosies.Pats esmu dabūjis divus buļļus un trīs cūkas.Un vairākiem bullīšiem esmu iedevis amnestiju lai paaugas.Kā kuriozu varu minēt,ka uz manu baurošanu ir atlīdis mežsargs un divi mednieki.Lai veicas.
Bez baurošanas ir variants ar spec barības pievilinātājiem ( uz barības un minerālvielu bāzes!!!) . Vari paskatīties SS.lv medības > ieroči > piederumi. Patreiz īstais brīdis! Govis apzināti meklē mikroelementus labākai grūtniecībai, bet buļļi savukārt turas pie govīm. Tad ar šo ir iespējams pievilināt un noturēt vietējo populāciju konkrētā apgabalā.
To gan es gribētu redzēt, kā Tev izdevās tās trīs cūkas piebaurot!! :)
Un kā tas viss darbojas uz mūsu staltbriedi? Uz paciņas uzzīmēts jeņķu baltastes buciņš.
:D :D :D
:)))